Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Głupoty godocie Panocku 😉. Szerokość nie przekracza szerokości standardowej kuli.

Ta, głupoty. To porównaj sobie tą odległość zaznaczoną na niebiesko z hakiem. A później spróbuj wcisnąć ten hak np. w Termicie 

Screenshot_20240727-115946.png

Screenshot_20240727-120539.png

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

normalna sprawa w zagramanicznych machinach. Miałem takie w amazonkach i w pługu landsberg.

No ja pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Chyba że....w rozsiewaczu (zau 1801) mam z jednej strony otwór jak na 3kat, a z drugiej mam cyknieta tam taka ala tulejkę i wchodzi tam 2kat. Myślałem, że z tego pierwszego otworu zwyczajnie tulejka wyleciała

A jak już pytam o pierdoły - co to ma na celu? Żeby maszyna sobie pływała podczas pracy?

IMG_20240712_171500145_copy_918x1632.jpg

Opublikowano
daron64 napisał:

A jak już pytam o pierdoły - co to ma na celu? Żeby maszyna sobie pływała podczas pracy?   

tak, mam podobne rozwiazanie tylko bardziej a'la zawias w wirówce i w siewniku amazone.

GABBER85 napisał:

nie wiem może teraz potaniały, ja dwa-trzy lata temu szukałem to za ciągnik 110-130KM z lat 90 ładny trzeba było dać 60-80tys.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, MF675ursus napisał:

Ta, głupoty. To porównaj sobie tą odległość zaznaczoną na niebiesko z hakiem. A później spróbuj wcisnąć ten hak np. w Termicie 

Screenshot_20240727-115946.png

Screenshot_20240727-120539.png

Tu pełna zgoda, z ty że szerokość nadal jest taka sama, inna jest grubość. To po pierwsze. Po drugie ktoś jeszcze używa takich zabytków? I po trzecie: jeśli ktoś użytkuje taki zabytek, to za chińskiego boga nie kupi takiego "ustrojstwa".🙂

Opublikowano
jacek1296 napisał:

4 godziny temu, MF675ursus napisał:

Tu pełna zgoda, z ty że szerokość nadal jest taka sama, inna jest grubość. To po pierwsze. Po drugie ktoś jeszcze używa takich zabytków? I po trzecie: jeśli ktoś użytkuje taki zabytek, to za chińskiego boga nie kupi takiego "ustrojstwa".🙂

dobry łącznik może być droższy od tego opryskiwacz 🤭

Opublikowano
10 minut temu, ZetorMisio napisał:

Panowie korzystał ktoś z was z usługowego zbierania kamieni x pola? Jak głęboko zbierają,? Jaki +- koszt? Itd.......

Ja korzystałem. Robił mi jeden maszyną Elho czy jak tam. Bardzo dużo zależy od operatora. U jednego robił inny to chwalił. U mnie przyjechał jakiś dzieciuch, pojeździł, pojeździł a i tak musiałem zbierać ręcznie. Zbiera to ogólnie po wierzchu, może z 5cm w ziemie. Jak chcesz żeby zebrać mniejsze to trzeba wstawić inne sita do podbieraka. Ogólnie to ziemie należy przed zbieraniem porządnie wybronować lub wykultyqatorować oczywiście bez wałków i wszystko powyciągać na wierzch.

Jeżeli uprawa typu ziemniaki warzywa to musi być maszyna typu kopaczka ewentualnie taka turecka co ogłaszają na OLX.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v