Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas sołecki chodzi od x lat na jakimś gównie - co kto ma, to wleje.O ile w ogóle ktoś doleje. Któregoś roku łaziłem po ludziach, żeby to gówno spuścić, przeczyscic wszystko i zalać świeżym olejelem, ale oczywiście nikomu nie chciało się pomóc przy tym. No i dalej tak chodzi na mleku.

Opublikowano
51 minut temu, superfarmer02 napisał:

Taki był, nie widzi mi się teraz zmieniać ponad 100l oleju żeby kilka bb na rok przerzucić 

Olej by kosztował połowę wartości cyklopa 😅😅

Pewnie że tak. Później w internet i niech się kto inny martwi👍👍👍

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Pewnie że tak. Później w internet i niech się kto inny martwi👍👍👍

Najprędzej skończy w częściach albo na hucie.

Wydaje mi się że jak bym miał komuś sprzedawać to lepiej sprzedać tak jak jest mówiąc co i jak niż wyszykować i nie mówić jak było wcześniej. 

Przynajmniej ja bym wolał taki kupić 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Brawo 🤦 

Taki był, nie widzi mi się teraz zmieniać ponad 100l oleju żeby kilka bb na rok przerzucić 

przyjedź dam Ci z 50L po wymianie w skrzyni po 500godzin...

• Like 1
Opublikowano

Cyklop będzie pracować na wszystkim co tylko jest choć trochę tłuste i jest w stanie przejść przez filtr ssawny, to wada i zaleta jednocześnie, zależy kto na to patrzy, bo jak długo z takim olejem wytrzyma nie wiadomo, a dopóki pracuje to nikt tam nie zagląda

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, MF675ursus napisał:

Cyklop będzie pracować na wszystkim co tylko jest choć trochę tłuste i jest w stanie przejść przez filtr ssawny, to wada i zaleta jednocześnie, zależy kto na to patrzy, bo jak długo z takim olejem wytrzyma nie wiadomo, a dopóki pracuje to nikt tam nie zagląda

1.5 czy 1.7t x 1.2zł dołożyć z 500 i się ma drogi. Szkoda czasu się w tym paprać żeby jakieś grube remonty robić.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Do piły se zostaw trochę😁

Rysiek może odkupi resztę on tam przerób ma duży 🙆‍♂️

do piły czysty leję...

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

jak masz gdzieś stary ze skrzyni to lepiej takim zalać , najpierw zostawić na rok żeby się ustał i czysty z wierzchu zlewać bez syfów z dna 

31 minut temu, slawek74 napisał:

wziąłbym ale za daleko 

39 minut temu, robi57362 napisał:

jakbym mial na spalonym oleju pracować i szkoda by mi było na nowy , to odkupil bym od kogoś kto ma nowe ciagniki i musi zmieniac dosyć często

oni jak nie mają co z nim zrobić to i darmo oddadzą

Opublikowano
11 godzin temu, GABBER85 napisał:

Czy  spotkał sie ktoś że cyklop / UNHZ  chodzi na oleju przepracowanym lub zmieszanym z hydraulicznym??

Pierwszego unhz ja kupiliśmy był też na takim szkamie przepalonym, od razu wek i płukanie układu , pompa oczywiście też za chwilę odmówiła posłuszeństwa

Chłopa kupiłem był ładny olej ,ale wody już się uzbierało i jak pochodził to wiadomo śmietana się robi, więc wymiana na nowy

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Kolegi MTZ w hydraulice ma olej silnikowy po jednym sezonie i kula aż miło. 

bo w instrukcji od MTZ pisze, że do hydrauliki olej klasy CB/CC30, a lepszy to już tylko fanaberie użytkownika, ale to jedyny wyjątek, jaki znam, reszta potrzebuje olejów lepszej klasy

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

bo w instrukcji od MTZ pisze, że do hydrauliki olej klasy CB/CC30, a lepszy to już tylko fanaberie użytkownika, ale to jedyny wyjątek, jaki znam, reszta potrzebuje olejów lepszej klasy

Tymczasem u mnie olej dedykowany do nowych nh 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v