Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak myślę sobie jak na prezydenta miasta i posła wybrali Biedronia to znak że naród lubi bez względu na płeć być ruchany -więc ku satysfakcji także przy okazji bauerów też ruchają 

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Uziu92 napisał:

wydoić , wycisnąć jak cytrynę do końca tego rolnika 😀

Takie czasy za pis,więcej zabiorą niż dadzą taki wynik końcowy,ten Kowalczyk nie zna nic się na rzeczy,Ardanowski się znał ale było minęło.

Mam takie przeczucie ze rolnicy przez te koszta nawozów utrzymują te całe dochody na wojnę i to wszystko.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

On rozsądny jest bo tam wienkszy skład magnezu i wapnia według naszego saletrzaku i taniej.A wapń i magnez w jednej granuli lepiej działa z azotem niż czysty azot.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano

Ostanie zdanie bardzo ciekawe. To już nawet nie jest kabaret. Wzrost cen mocznika wynika między innymi z tego że są znaczące ceny fosforytów i soli potasowej. Nie wiedziałem że kupując mocznik z azotów jest w nim zawarta sól i fosfor. Już wiemy panowie dlaczego jest taki drogi mocznik w Polsce 

Screenshot_20230314-223207.png

• Like 1
Opublikowano

tak jeszcze apropos tych polskich nawozów bo tu często widać komentarze wezmę polski bo będzie wiadomo że dobry. za pewność mogę dopłacić kilka stów. itp. no i kumplowi dziś przywiezli saletrę z Anwilu. nie wiem co im w produkcji nie poszło ale taka drobna że polowa granul dosłownie chyba poniżej milimetra. nie że rozkruszona czy co. po prostu takie mikroskopijne granulki. nie ma szansy tym w miarę równo posiać na choćby tylko nieco szerszych ścieżkach.

Opublikowano
53 minuty temu, v11 napisał:

A tak myślę sobie jak na prezydenta miasta i posła wybrali Biedronia to znak że naród lubi bez względu na płeć być ruchany

Można by powiedzieć że to nasz drugi sport narodowy, zaraz po skokach narciarskich 🤣

Opublikowano (edytowane)

Zaraz powiedzą że chcą załącznik do płatności bezposrednich w postaci zakupu nawozów z grupy azoty w pislamie wszystko możliwe... Nie wiem kto im tam doradza z tymi nawozami ale równo mu się odkleiło może tak jak pirogożynowi tego od putina.  Myślą że rolnik głupi jest liczyć nie umie,  a teraz to już nie ma z czego sponsorować GA.

Oni mają na nas wysrane wywalili nam na podwórek pszenice techniczną z ukry i chcą żebyśmy im zapłacili za nawóz z marżą z kosmosu... Już wystarczy że za ropę płacimy a oni rozwijają sie na innych  krajach naszym kosztem... Obecna sytuacja tak wygląda jak by nawalić świni pełne koryto i zatkać jej korkiem to co ma pod ogonem - nie ma siły to musi jebnąć

Edytowane przez MarekUA
  • Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Ostanie zdanie bardzo ciekawe. To już nawet nie jest kabaret. Wzrost cen mocznika wynika między innymi z tego że są znaczące ceny fosforytów i soli potasowej. Nie wiedziałem że kupując mocznik z azotów jest w nim zawarta sól i fosfor. Już wiemy panowie dlaczego jest taki drogi mocznik w Polsce

Bo to nowoczesny mocznik wieloskładnikowy jest, partia czuwa nad wszystkim i odpowiada na żywotne potrzeby rolnictwa.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
marulekk napisał:

na olx widzę w Zambrowie litewska saletrę achema ( sprawdzona, pewna, europejska a nie z drugiego końca świata) za 2320 plus transport. niech się polskie koncerny ze swoimi cennikami całują w cztery litery.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał:

.A wapń i magnez w jednej granuli lepiej działa z azotem niż czysty azot.

Dlaczego?? Jakieś opracowania naukowe, artykuł z prasy branżowej??

38 minut temu, krzychu121 napisał:

Screenshot_20230314-223207.png

"Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą."

"Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą."

Joseph Goebbels, minister propagandy III Rzeszy. A "nasi" rządzący czerpią z tego (i nie tylko) pełnymi garściami. 

Edytowane przez Shaun
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, MarekUA napisał:

Obecna sytuacja tak wygląda jak by nawalić świni pełne koryto i zatkać jej korkiem to co ma pod ogonem - nie ma siły to musi jebnąć

Wspaniała metafora :)

Po ile polifoski u was? Bo tak dramatycznej sytuacji chyba jeszcze nie było, nawet na początku wojny, żeby pod jęczmień jary który planuje zasiać wysypać NPK po 4500 zł, a sprzedać go na wschodzie Polski za 850 zł/t. Przecież to wieszanie sobie pętli na szyi...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Roxer napisał:

Wspaniała metafora :)

Po ile polifoski u was? Bo tak dramatycznej sytuacji chyba jeszcze nie było, nawet na początku wojny, żeby pod jęczmień jary który planuje zasiać wysypać NPK po 4500 zł, a sprzedać go na wschodzie Polski za 850 zł/t. Przecież to wieszanie sobie pętli na szyi...

To jakiś ABSURT z tymi nawozami i cenami zboża!. A w ogóle to wstyd mi że przerzucam tą ziemię wartą miliony z arsenałem sprzętu i liczyć się z każdą złotówką gdzie byle rencista mówi że za stówkę się nic nie kupi. W tym kraju najlepiej jest się opier....ać . Dziś zwykły robol przynieś wynieś pozamiataj  chwali się że ma renty powyżej 4 000 a pielęgniarka na prowincji zarabia 10 000 to jaki sens pracować jak wół na ziemi wiedząc że nic z tego nie ma.

• Like 1
Opublikowano

Tylko to co kto mówi a ma to inna sprawa. Weź to pod uwage. Też znam takich. Jeden z drugim chwalą się ile to oni nie mają, a dom ledwo stoi, auto ledwo jeździ, ale oni zarabiają po 5 tys 🤣. Moja mama po 43 latach pracy jako pielęgniarka ma 2300 emerytury.

Kolega chwalił mi się ostatnio, że zarabia ponad 4 tys u prywaciarza. Tylko drugi, taki normalny z którym razem pracują powiedział prawde - 2800 wypłaty. Jak przepracował 4 soboty plus jeszcze nadgodziny to może pod 4 podeszło ale popierdolić zawsze można.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v