Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja już im nie wierze, byłem ze znajomym w 3 punktach gdzie miało być tanio najpierw telefon niby wszystko ok pojechaliśmy na miejsce po dwóch dniach i albo cena nie aktualna albo nawozu już brak wszystko sprzedane a jak pytaliśmy o następne dostawy to różne wykręty były.

Opublikowano

A ja obawiam się że niby ma być taniej bo piszą że będzie ale obniżą z 500zł zamiast tysiać czy 1500 zł ,bo znając pis to tak może być i zaraz bendą krzyczeć że ile to oni dobrego zrobili.

Opublikowano

Jak dla mnie może być pszenica nawet po 1tyś aby saletra była po 900zł, no bo co to za interes pszenica po 1300 a azot koło 3tyś,nawet jak pszenica by była po 900zł to zaraz import z Ukrainy staje się mniej opłacalny bo transport tir kosztuje,pociągami na pewno taniej ale czym tańsza rzecz to się nie opłaca daleko wozić.

Opublikowano

Od czerwca do wyborów to bedą cuda na cenach nawozów, dlatego GA, żeby wyjść na plusie na koniec roku będzie starała sie jak najdłużej utrzymać obecne ceny, aczkolwiek możliwe są obniżki o pare stówek żeby rozruszać rynek i mówimy tu o azotach, bo fosforowe to inna historia 

Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

Jak zniknie u tych co kupili po 4 tyś , sam liczę na to że spadnie cena na saletrę na 3 tyś .

4 godziny temu, witejus napisał:

Ta sama cena co w Polsce + transport , to gdzie tu taniej?

Euro jest po 4,68 więc sobie przelicz.

Ja kupiłem saletry pod koniec grudnia w agroters Hrubieszów po 3695 za tonę z obawy przed wzrostem VAT. Choć gdyby grupa azoty była uczciwa to cena byłaby inna że względu na spadające ceny gazu     chyba , że Morawiecki  będzie się dzielić nadmiarowym zyskami z Norwegią 

Ja do Puław mam ok 160 km i nie ma to wpływu na niższą cenę aniżeli na Pomorzu zachodnim 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

zamiast normalnie przejść w płynny tryb obniżek, bo jest do tego sporo powodów, to te mendy będą jakieś programy na siłę wymyślać, i na siłę argumentować, że to ich sukces i za Tuska toto by tego nie było 🙉

A jak. Zaraz jeszcze utworzą jakiś departament do walki z wysokimi cenami nawozów coby stołki poobsadzać i kieszonki napchać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Jak dla mnie może być pszenica nawet po 1tyś aby saletra była po 900zł, no bo co to za interes pszenica po 1300 a azot koło 3tyś,nawet jak pszenica by była po 900zł to zaraz import z Ukrainy staje się mniej opłacalny bo transport tir kosztuje,pociągami na pewno taniej ale czym tańsza rzecz to się nie opłaca daleko wozić.

Bez przesady, 200 zł na drodze nie leży, a jak razy 25 

Opublikowano
6 minut temu, tommy66692 napisał:

Jest, przy dostawach calosamochodowych mam taką cenę 😀

Mówię sprawdzam. Biorę jeden samochód saletry po 3180 netto zł/t i saletrzaku po 2550 netto zł obojętnie w jakim opakowaniu za taką cenę. Wyślij mi proformę na PRIV a ja sprawdzę w Genezis Trade Poland czy transakcja jest możliwa w takich pieniądzach. Po potwierdzeniu natychmiast przesyłam ci kasę. Do dzieła kolego!

Opublikowano
41 minut temu, kulczer napisał:

Mówię sprawdzam. Biorę jeden samochód saletry po 3180 netto zł/t i saletrzaku po 2550 netto zł obojętnie w jakim opakowaniu za taką cenę. Wyślij mi proformę na PRIV a ja sprawdzę w Genezis Trade Poland czy transakcja jest możliwa w takich pieniądzach. Po potwierdzeniu natychmiast przesyłam ci kasę. Do dzieła kolego!

Plus minus w tych cenach można kupić, cena może się różnic w zależności od miejsca dostawy. 

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

a dla mnie interes 6ton pszenicy 900 to tylko 5400 - 0,4 t x1000 = 5000

6x1300 = 7800 - 0,4 x 3000= 6600

nauczcie się liczyć ostatnio były dobre lata dla zbożowców , teraz idą chude i trzeba się z tym pogodzić , oczywiście większe ryzyko bo większą kasą sie obraca

ci co brali PGR w latach 90 i te hektary których większość tu zazdrości z waszym nastawieniem porzucali by w mig, a jednak przetrwali mimo ciężkich czasów

Opublikowano (edytowane)

Zawsze tak było. Pare lat chudych, pare tłustych. Pod koniec 90 to znajomi mieli tyle zboża w magazynach, że nie było co z tym robić, nie było gdzie sprzedać. Ostatnie lata to tylko ile firm narobiło się handlujących zbożem, wyrosły jak grzyby po deszczu taki byznes na samym handlu się zrobił.

Teraz wiele hodowli się zamyka, nie ma chętnych na babranie się w gównie i logiczne jest że popyt wewnętrzny na paszowe maleje to i cen wysokich nie będzie. Chyba że znajdzie się dobra dziura za granice.

A jaki ból d*py mają ci co pokupowali saletre po 4,5 tys i pisali na forum, że taniej nie będzie. 

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Wszystkie nawozy na ten sezon kupiłem maj-sierpień, saletra ok. 3600, pszenica w magazynie, qq w magazynie, cebula w magazynie, buraczek sprzedany. Ból d*py? Nie wiem co to. W Karpaczu sobie siedzę.

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Zawsze tak było. Pare lat chudych, pare tłustych. Pod koniec 90 to znajomi mieli tyle zboża w magazynach, że nie było co z tym robić, nie było gdzie sprzedać. Ostatnie lata to tylko ile firm narobiło się handlujących zbożem, wyrosły jak grzyby po deszczu taki byznes na samym handlu się zrobił.

Teraz wiele hodowli się zamyka, nie ma chętnych na babranie się w gównie i logiczne jest że popyt wewnętrzny na paszowe maleje to i cen wysokich nie będzie. Chyba że znajdzie się dobra dziura za granice.

A jaki ból d*py mają ci co pokupowali saletre po 4,5 tys i pisali na forum, że taniej nie będzie. 

Ja płaciłem saletrę po 3700. Jakoś nie czuje żeby mnie coś bolało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v