Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Idźcie spać bo Zara obudzicie się w stanach zjednoczonej Europy w stanie zadupie tęczowej polski. 

Rysiek, weź wyłącz to TVP INFO, może są jeszcze jakieś ostatnie nadzieje na odratowanie tego, co zostało po mózgu ...

6 godzin temu, Desperado napisał:

Rysiu, widzę, że z Twoim kolegą Pafnucem jest coraz gorzej, śmieje się z poważnych rzeczy jak głupi do sera, może ser jadł?

Śmieje się z PiSiorków które ryczą po tym jak ich ukochana partia straciła władzę xD 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

Spokojnie za nie długo Tusk przejmie szczujnie i zaprogramuje Ryśka na nowo tak po europejsku. Pamiętam jak mój sąsiad na wsi przed 2015 mówił Tusk to mądry człowiek zobacz jak wysoko zaszedł. Teraz straszy, że Tusk zabierze emerytury. Ale za chwilę znowu będzie go chwalił.

Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał:

@GRZES1545 Co Cię tak dziwi? Swastyka? 

Odznaka pamiątkowa 5 Pułku Strzelców Podhalańskich

Lub wpisz sobie w google "krzyżyk niespodziany"

No dziwię się,  nie widzisz różnicy? Jeszcze trochę to z taką narracja i bedziecie pisac jak Niemcy, że to nasi dziadowie wywołali wojnę...,,nasze obozy smierci"...POparliscie takich Lidzi którzy pieprzą że  ,,Polskość  to nienormalność " że rozwijamy faszyzm w Polsce itd. Brak słów....

Screenshot_20231030_063408_Facebook.jpg

17 minut temu, hubertuss napisał:

Spokojnie za nie długo Tusk przejmie szczujnie i zaprogramuje Ryśka na nowo tak po europejsku. Pamiętam jak mój sąsiad na wsi przed 2015 mówił Tusk to mądry człowiek zobacz jak wysoko zaszedł. Teraz straszy, że Tusk zabierze emerytury. Ale za chwilę znowu będzie go chwalił.

To jest porażka nas wszystkich,  tak uważam. 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

Tusk jak wiemy raz jest katolikiem a innym razem anty , jeszcze innym razem prawicowcem a innym lewakiem. Wszystko zależy od powiewu wiatru. Teraz nakazał swoim poddanym przyklejanie do koszul puste serduszka ale co będzie jeśli znowu stanie się katolikiem i zleci nosić krzyżyki (katolickie). Już widzę miny jego lewaków. Miller, Cimoszewicz, Belka, Czarzasty i pozostałe komuszki w tym ten od opiłowywaniu katolików czyli Nitras oraz reszta diabłów . Oj będzie się działo.

Katolików  na pokaz  ty  mamy co  najmniej   50  procent   wystarczy popatrzeć  na  samo  zachowanie w  kościele  i życiu  codziennym   fałsz obłuda i  zakłamanie  sięga zenitu ,dam  ci przykład czekają  wiochmeni pod kościołem na mszę a niedaleko  jest  mordownia  jak  małżonki   wchodzą  szybki  wypad  na  setę i browar  i  na baranku  boży  są  w kościele , żenada

1 minutę temu, Pablos_1970 napisał:

Katolików  na pokaz  ty  mamy co  najmniej   50  procent   wystarczy popatrzeć  na  samo  zachowanie w  kościele  i życiu  codziennym   fałsz obłuda i  zakłamanie  sięga zenitu ,dam  ci przykład czekają  wiochmeni pod kościołem na mszę a niedaleko  jest  mordownia  jak  małżonki   wchodzą  szybki  wypad  na  setę i browar  i  na baranku  boży  są  w kościele , żenada

Typowa rozmowa  co się  stało  że  jesteś w kościele  , a  trza trochę  pochodzić  bo jak się  zaczną  sianokosy  to nie   będzie  czasu  

Opublikowano
11 godzin temu, sakala napisał:

W małopolsce przegrał?

zalezy gdzie na wschodzie i w kieleckiem wygral jak zawsze.

11 godzin temu, mirro napisał:

Ja tylko przypominam że przedwojenne Pułki Piechoty Górskiej na swoich odznakach pułkowych również miewały swastykę. Więc ten , tego.........

prawdziwi gorale to aryjczycy z terenow iranu wiec swastyk nie powinna dziwic

11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Górale to zdrajcy ...zresztą w większości to Słowacy którzy napadli na Polskę razem z Niemcami 🤪

slowak to orawiok i prezez nik-u banas, troche na spiszu ich zostalo. reszta jak wyzej ,plus mieszanka polakow z calego poludnia.

prawdzwi gorale to nowy targ,zakopane i niewiele wiecej..

11 godzin temu, mirro napisał:

Strzelcy Podhalańscy też?

jak sama nazwa wskazuje stacjonuja na podkarpaciu.🤣

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:
12 godzin temu, sakala napisał:

W małopolsce przegrał?

zalezy gdzie na wschodzie i w kieleckiem wygral jak zawsze

Na zachodzie też wygrał, a na południu miał największe poparcie. Przegrał tylko w kosmopolitycznym Krakowie

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

No dziwię się,  nie widzisz różnicy? Jeszcze trochę to z taką narracja i bedziecie pisac jak Niemcy, że to nasi dziadowie wywołali wojnę...,,nasze obozy smierci"...POparliscie takich Lidzi którzy pieprzą że  ,,Polskość  to nienormalność " że rozwijamy faszyzm w Polsce itd. Brak słów....

To tylko ciekawostka historyczna..... Mamy wymazać wszelkie wzmianki i zniszczyć wszystkie odznaczenia przedwojenne, bo Hitler obrzydził ten symbol? Raczej nie. Nie wypada go tylko dziś używać... Co zaś do samej ideologii nazistowskiej, to mam wrażenie, że niektórym bardziej przeszkadza mówienie o niej, niż ona sama. Dostają się ludzie z takimi poglądami na listy? Nie ma problemu. Mówienie o tym? Sranie w własne gniazdo. Niepojęte. 

Co zaś do kolaboracji, to PiS zarzuca ją masowo różnym Polakom. Rodzinie premiera Polski, całym grupom etnicznym(typu ukryta opcja niemiecka). itd. Wtedy problemu z tym nie ma. Można szkalować i mówić i tym.  Nikomu to nie przeszkadza. 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, jacus napisał:

Od nazistów już ich ktoś  tu wyzywał, a się okazuje to to ciapaci ;p 

Opublikowano (edytowane)

ten osobnik to stuprocentowy praktyk i jak nie sprawdzi to nie uwierzy taki rodzaj "antyteoretyka" co nawet bez sprawdzenia praktycznego czy kilkuamperowy prąd elektryczny o napięciu tysiąca wolt jest śmiertelny nie uwierzy w tę teorię w ilu by poręcznikach Fizyki, Biologi i regulaminach bhp nie była napisana, co znamienne - gotów nawet ową próbę przeprowadzić na sobie
https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/poranna-rozmowa/news-suski-po-glosowaniu-nad-wotum-zaufania-przekonamy-sie-czy-ma,nId,7116901#crp_state=1 xD

1 godzinę temu, Pablos_1970 napisał:

"uważajcie czego sobie życzycie" bo sety ani browara do ust nie wezmą jak z "baranku boży" na "allah akbar" przejdą ;)

i jeszcze jedno, pisząc o plotce jakiś czas temu nie mialem na myśli tego
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30351923,politolog-o-rzekomej-smierci-wladimira-putina-ujawnil-co-planuje.html#s=amtp_pnHP_related

ta moja dotyczy naszego podwórka ale nadal nie wiem czy ją wyartykułować czy nie bo może nie być plotką a wtedy kwestia czasu kiedy sama się ziści

chociaż mimo podobieństw to PiSowi daleko do pogierkowskich komuchów a "paszczakowi" do pewnego "okularnika' ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

A najlepsze że te swastyki dosyć często były w pierwszych wersjach ciupagami ułożonymi w taki kształt. 

Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał:

No to się doczekał. Mazurek zakończył rozmowę z nim i spuścił na drzewo.

1 minutę temu, jahooo napisał:

ciupaci to od tego, że noszą ciupagi ?

I tą ciupaga mogą zaciupać. No chyba że chodzi o ciupcianie, wtedy ciupaga zbędna.:lol:

Opublikowano (edytowane)

bardziej Go na tym drzewie zostawił bo soro ktoś mówi że o naszych niewątpliwych błędach to powiedzą nasi oponenci to wprost przyznaje że owi oponenci mają rację

problem z Suskim i drzewami jest taki że Jego trudno z drzewa na ziemię sprowadzić/zegnać i tu nawet Mazurek poległxD

Przed chwilą, jahooo napisał:

ciupaci to od tego, że noszą ciupagi ??? to nie wiedziałem, że stąd te okreslenie

ja też nie wiedziałem i sądziłem że będzie oryginalny ("mój własny") nowotwór językowy a tu okazało się że to tylko przerzut

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał:

A najlepsze że te swastyki dosyć często były w pierwszych wersjach ciupagami ułożonymi w taki kształt. 

Chyba wszędzie ich używali. Od Tybetu po Europę. Tylko czemu się tak spodobała Hitlerowi? 

Opublikowano (edytowane)

czy nie bardziej frapujące jest pytanie - dlaczego wszystkich tak frapują upodobania hitlera?

bo ja coś podejrzewam że na zasadzie "Maszyny do spełniania życzeń Trurla" (z opowiadania Lema p.t. nomen omen - "Wielkie Lanie") gdy spora większość tych "wszystkich" to tylko Klapaucjusze którzy tylko nie zdążyli pierwsi swoich maszyn pokończyć ?

i długo by jeszcze można rozwijać ten wątek zanim się dojdzie do wniosku że najbliżej do takich "hitlerów" akurat tym co największą wagę przykładają do symboli i wieszczą że tylko wystarczy pozmieniać symbole a kolejnym razem to już na pewno się uda budowa świata wedle ich wyobrażeń Doskonale Upowszechnionego Porządku Absolutnego w skrócie ... ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

problem z Suskim i drzewami jest taki że Jego trudno z drzewa na ziemię sprowadzić/zegnać i tu nawet Mazurek poległxD

Widzisz, bo z małpą i drzewem było tak, że większość normalnie zlazła z drzewa. jednak niektóre osobniki zamiast zleźć po prostu spie.doliły się z gałęzi. Czyli pominęły pewien etap, który kazał się dość istotny. Tu Mazurek nie miał szans na sukces, bo każda małpa w garniturze taka sama.

A tak poważnie, to zagranie Pana Suskiego tylko świadczy o tym, jak bardzo leją na obywateli, którymi rządzą.

2 godziny temu, Leszy napisał:

Tylko czemu się tak spodobała Hitlerowi? 

No dobra, spodobała się Hitlerowi, trudno taki live. Ale czemu na PiSowców działa jak płachta na byka? 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Nie w tych wyborach ale poprzednich na burmistrza pobliskiej mieściny Suski zajechał pod gminę z działaczami i żalił się jak to lokalna władza nie dba o obywateli i ma ich gdzieś bo urząd zamknięty. A było to po godzinie 15.30 więc w normalny dzień rzeczywiście urząd byłby już zamknięty. Nikt chyba nie sprawdził, że w w poniedziałki urząd zaczyna później bo o 8.00 i kończy później bo o 16. Podobno mina Suskiego jak wyszła do niego burmistrz zapraszając do otwartego urzędu bezcenna. 

Edytowane przez thor1984
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Widzisz, bo z małpą i drzewem było tak, że większość normalnie zlazła z drzewa. jednak niektóre osobniki zamiast zleźć po prostu spie.doliły się z gałęzi. Czyli pominęły pewien etap, który kazał się dość istotny. Tu Mazurek nie miał szans na sukces, bo każda małpa w garniturze taka sama.

A tak poważnie, to zagranie Pana Suskiego tylko świadczy o tym, jak bardzo leją na obywateli, którymi rządzą.

No dobra, spodobała się Hitlerowi, trudno taki live. Ale czemu na PiSowców działa jak płachta na byka? 

Hitler przejęty śmiercią Piłsudskiego. Tak naziści zmienili swoje plany  wobec Polski

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Tato, skąd się wzieli pierwsi ludzie ? pyta synek

Najpierw Bóg stworzył niebo i ziemię, a potem ludzi, mężczyznę i kobietę

Aha, a mama mówiła, że ludzie pochodzą od małpy

Ona mówiła o swojej rodzinie synku

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v