Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacek1296 napisał:

A gdzie o 20.00 mogę obejrzeć balet czy operę?

Opery nie pamiętam ale teatr telewizji kiedyś był o 20.00, chyba w poniedziałki na TVP1, ale może ktoś mnie poprawi, bo to dawno było, przed PiSem ... A sprawdziłem, jest i teatr telewizji teraz, ale przesunięty na godzinę 21.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

no no no; kto by pomyślał że taki pobożny PiS a do nałogu palaczy dołączy

https://x.com/donaldtusk/status/1715420839095451834?s=20

a to

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Wiecie dla czego opozycja rzutem na taśmę zdobyła ten wysoki wynik wyborczy bo młodzież dostała przelewy za oddanie głosu , stawka od 100 zł do 300 zł w zależności od okręgu wyborczego , przelew na konto w telefonie . Widać było duże kolejki pod sam koniec głosowania . Koszt tej operacji 300 mln zł od fundacji związanych z G . Sorosem . Nic nie można z tym zrobić bo to tzw. kiełbasa wyborcza . Także już wiadomo skąd takie zainteresowanie młodzieży wyborami .

to nawet nie pod antynikotynowe przepisy a innych "ziół fajkowych" podlega ;)

jaką by miał ktokolwiek gwarancję że delikwent kasę przyjmie a na wybory i tak nie pójdzie a nawet jak pójdzie to na taką ; weźmy - konfę nie zagłosuje

akurat ten Soros nie ma ręki do polityki bo zwykle jego poczynania na tym polu bywały praktycznie zawsze przeciwskuteczne, Jemu tylko łatwo przychodziło zarabianie pieniędzy m in na polityce, gdy pieniędzmi usiłował polityką sterować to do wyszukania w necie (mi się nie chce dziś linków szukać) jak mu to wychodziło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Gó...o i glut spotykają się na drodze .

Gó...o idzie z miasta na wieś , zaś glut do miasta .

Wymienili swe poglądy gdzie jest lepiej .

Gó...o powiada na wsi położą mnie na trawce i sobie leżę . W mieście lecę po rurach .

Zaś glut w mieście zawiną mnie w papierek i noszą . Na wsi jak jeb...ą mnie o glebę .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

no no no; kto by pomyślał że taki pobożny PiS a do nałogu palaczy dołączy

https://x.com/donaldtusk/status/1715420839095451834?s=20

Ja Radomskie, ale jak pan chce to Ziobro ma Camele xD Film sprzed 30-tu lat, ale ta scena i kilka innych świetnie by pasowała do obecnych czasów i tego co się dzieje w ministerstwach Ziobry, Błaszczaka czy Kamińskiego ...

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Opery nie pamiętam ale teatr telewizji kiedyś był o 20.00, chyba w poniedziałki na TVP1, ale może ktoś mnie poprawi, bo to dawno było, przed PiSem ... A sprawdziłem, jest i teatr telewizji teraz, ale przesunięty na godzinę 21.

To było do pisowskiego yntelygenta.

Opublikowano (edytowane)

W tym roku pewnie jeszcze Zenka posłuchasz, na takie imprezy umowy podpisuje się kilka miesięcy wcześniej, a nawet jeżeli zmieni się władza w TVP to raczej wątpliwe, że będą zrywać podpisane kontrakty na Sylwestra ... Ale po Sylwestrze Zenek wraca na Podlasie, bo w TVP już roboty miał nie będzie.

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „PO cO WAM REFERENDUM, JA WASZ MESJASZ, NAJLEPIEJ WIEM CZEGO NAPRAWDĘ CHCECIE!!! Unieważniam wszystkie wam dane obietnice. ಕணO PSL”

1 minutę temu, galan99 napisał:

Kiedyś była nuta nie to co dziś .

a znasz to 

Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Ja, ja, ja, was ist los, was ist das?
Ja, ja, ja, was ist los?
Ja, ja, ja, was ist das?
Ja, ja, ja, was ist los?
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Ja, ja, ja, was ist los?
Ja, ja, ja, was ist das?
Ja, ja, ja, was ist los?
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

zeby zenek jeszcze spiewac umial- a on meczy jak koza, 

1 godzinę temu, dsbh napisał:

I jeszcze jedno czy wy nie umiecie kulturalnie się odnosić do osób o innych poglądach ? Głupki, idioci, niedorozwoje ? Co następne ? Tuman, kretyn, bałwan ? Jeżeli Was to przerasta to może trzeba wyłączyć internet i wyjść na świeże powietrze, póki zimy jeszcze nie ma.

wyszedlem na swieze powietrze a nawet na pole i co  ??i nic ?

wyborcy pis-u to nadal ..se tam wpisz dowolne obrazilwe slowa.. 

to po prostu stwierdzenie faktu a nie obraza..

ktory z was wyborcow pis-u ma jakies pojecie o gospodarce.ekonomii ?? jakies szersze spojrzenei na polske i swiat ? ktory mysli o przyszlosci a nie o kase na dzsiaj pozyczonje u niemca ??

zima ma byc w lutym podobno...na 11 lisciopada zapowiadali  snieg  ale odwolali.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie mówię o muzyce współczesnej ;) Mało to mamy w historii dobrych kawałków ;) To już zależy co kto lubi ale Bodo, Fogg, Budka Suflera, Maanam, Perfekt, Sztywny Pal Azji, Republika itp itd, od tego chyba jest telewizja opłacana z podatków, a nie od propagandy Holeckiej, Kłeczka czy Rachonia ...

Wołoszański agentem był, ale jego programy są wartościowe, ale jak startujesz z list PO to miejsca na te programy już w TV PUBLICZNEJ nie ma ...

tak jak pisla kino polska muzyka w tv albo radio zlote przeboje..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Codziennie, przez 7 dni wyjazdu w Karkonosze słuchałem takiej playlisty i mi się nie znudziła ;) Inni na tym nie ucierpieli, bo to na interkomie w kasku sobie słuchałem ;) 

Kiedyś się Radiowej Trójki słuchało, bo dobra muzyka była, ciekawe wywiady, ale PiS swoją wszechobecną "naprawą" mediów publicznych zniszczył tą stację ... Bo prowadzący gdzieś tam poza anteną wyraził swoje poglądy sprzeczne z PiS to znaczy że jest zły i trzeba go zwolnić, takie standardy PiSowskich mediów ... Bo Kazika trzeba cenzurować, bo śpiewa niewygodnie dla prezia, to są "apolityczne" media publiczne ...

kazik wrocil do trojki, lista przebojow takze.

nawet muzyke graja lepsza niz dawniej-w garazu l ciagniku leci non stop.

romus- z vaterlandu z wystawki kasty przywiozles 🤣

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

kazik wrocil do trojki, lista przebojow takze.

nawet muzyke graja lepsza niz dawniej-w garazu l ciagniku leci non stop.

W takim razie muszę sprawdzić, może playlista w telefonie będzie mniej używana 

Opublikowano

Minister obrony kraju czas kopać norę w lesie. Hołownia ministrem obrony .

Po niedzieli będą decydować kto na jakie stołki wskoczy .

Droga przebyta czas zasiadać na stołkach i napychać kieszenie .

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby i tekst „To koniec Trzeciej Drogi? Hołownia: Będziemy decydować W tym tygodniu Dodano: przedwczoraj 21:37 r EC”

Opublikowano

jest tak tępa, że nawet nie rozumie co mówi

Dzień po powołaniu nowego rządu jesteśmy w stanie odblokować, a raczej zdjąć pisowską blokadę z KPO - zapewniła Leszczyna. 

To wszystko się nagrało, nie obawia się pani? - dopytywała dziennikarka TVN24. - Nie - jednoznacznie odparła posłanka KO. 

Czyli nie trzeba żadnych ustaw, przywracania praworządności. Wystarczy nowy rząd, bez PiS, i KPO "odblokowane". To nie wygląda dobrze. To wygląda dokładnie tak, jak pisowski beton uważał, że wygląda - stwierdził dziennikarz Łukasz Zboralski.

100mld złotych już dwa lata mogło by pracować dla polskiej gospodarki ale eu na wniosek po blokuje należne nam pieniądze; i na takich szkodników, podłych ludzi, dla których interes partyjny jest ważniejszy od państwowego oddano 30% głosów, 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „PO cO WAM REFERENDUM, JA WASZ MESJASZ, NAJLEPIEJ WIEM CZEGO NAPRAWDĘ CHCECIE!!! Unieważniam wszystkie wam dane obietnice. ಕணO PSL”

a znasz to 

Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Ja, ja, ja, was ist los?
Ja, ja, ja, was ist das?
Ja, ja, ja, was ist los?
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht
Ja, ja, ja, was ist los?
Ja, ja, ja, was ist das?
Ja, ja, ja, was ist los?
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Eins, zwei, Polizei
Drei, vier, Grenadier
Fünf, sechs, alte Gags
Sieben, acht, gute Nacht

Szacun za przypomnienie. Zaraz odpalam na YouTube. 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

ktory z was wyborcow pis-u ma jakies pojecie o gospodarce.ekonomii ?? jakies szersze spojrzenei na polske i swiat ? ktory mysli o przyszlosci a nie o kase na dzsiaj pozyczonje u niemca ??

zima ma byc w lutym podobno...na 11 lisciopada zapowiadali  snieg  ale odwolali.

🤣

Dyrdymały jakich mało......

Opublikowano

Przecież Hołownia w czasie kampanii już mówił, że ta koalicja jest na czas wyborów a później się zobaczy. Dostał się do Sejmu to może przez następne 4 lata robić co chce.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie mówię o muzyce współczesnej ;) Mało to mamy w historii dobrych kawałków ;) To już zależy co kto lubi ale Bodo, Fogg, Budka Suflera, Maanam, Perfekt, Sztywny Pal Azji, Republika itp itd, od tego chyba jest telewizja opłacana z podatków, a nie od propagandy Holeckiej, Kłeczka czy Rachonia ...

Wołoszański agentem był, ale jego programy są wartościowe, ale jak startujesz z list PO to miejsca na te programy już w TV PUBLICZNEJ nie ma ...

Kto to jest ten Kłeczek ?

Zauważ jedną rzecz. TVP Info to nie cała TVP, to tylko jeden kanał. Jest jeszcze kilka innych ale masz rację. TVP powinna być misyjna aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Sprawdziłem na TVP Vod i Sensacje XX wieku są tam dostępne. Poza tym podpisał chyba umowę z NGC i tam były jego programy dostępne.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Codziennie, przez 7 dni wyjazdu w Karkonosze słuchałem takiej playlisty i mi się nie znudziła ;) Inni na tym nie ucierpieli, bo to na interkomie w kasku sobie słuchałem ;) 

Kiedyś się Radiowej Trójki słuchało, bo dobra muzyka była, ciekawe wywiady, ale PiS swoją wszechobecną "naprawą" mediów publicznych zniszczył tą stację ... Bo prowadzący gdzieś tam poza anteną wyraził swoje poglądy sprzeczne z PiS to znaczy że jest zły i trzeba go zwolnić, takie standardy PiSowskich mediów ... Bo Kazika trzeba cenzurować, bo śpiewa niewygodnie dla prezia, to są "apolityczne" media publiczne ...

W samochodzie to ja mam swoją listę, której nie usłyszę ani w TVN ani w TVP ani na Polsacie. Problem w tym że takich ludzi jest margines, którzy tym samym nie nabijają wyników. Takiej muzyki w tych stacjach nie słyszałem.

a jak mnie już uszy bolą to uruchamiam disco polo ale to stare. Nie mam nic do tej muzyki.

Najlepiej sprzedaje się pop i to serwują stacje radiowe i telewizje muzyczne.

1 godzinę temu, damian303 napisał:

Przepraszam. Poniosła mnie wodza fantazji.

Wpływa źle, jak się od 10 stron czyta, jak to będzie ujowo, jak się jeszcze nic nie zaczęło. 

Ja tam czekałem na te zmiany i mam lepszy ubaw niż kabarety na Polsacie 😛.

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

A gdzie o 20.00 mogę obejrzeć balet czy operę?

W Teatrze Narodowym, tylko załóż smoking lub frak :ph34r:.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Wiecie dla czego opozycja rzutem na taśmę zdobyła ten wysoki wynik wyborczy bo młodzież dostała przelewy za oddanie głosu , stawka od 100 zł do 300 zł w zależności od okręgu wyborczego , przelew na konto w telefonie . Widać było duże kolejki pod sam koniec głosowania . Koszt tej operacji 300 mln zł od fundacji związanych z G . Sorosem . Nic nie można z tym zrobić bo to tzw. kiełbasa wyborcza . Także już wiadomo skąd takie zainteresowanie młodzieży wyborami .

Napiłeś się? Pierwsza rzecz w umyśle takiego obdarowanego - fajnie, mam stóweczki a i tak nic nie muszę robić to idę na browca.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Roman176 napisał:

a znasz to 

Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh

Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Ja, ja, ja, 
Oh-oh
Oh-oh
Oh-oh

To z jakiegoś NIEMIECKIEGO KINA AKCJI ??

🤭🤭🤭😉

Edytowane przez Shaun
Opublikowano
9 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Ty ich masz dość tylko poprzez czynnik finansowy bo nie możesz znieść że ci koszty wzrosły ale że klient i kupiec jest i ma pieniądze to masz to gdzieś , za przyszłych rządów nikt ci nie da za truskawkę 8 zł , zapomnij .

Czas poszukać sobie pracy nierobie z wyciągniętą łapą 😄

394593304_374069684942709_1431508619923477566_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v