Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Unia to taki pisowski straszak którym się straszy łatwowierne dzieci. Potem się jednak okazuje, że przepisy niby ogólnounijne obowiązują jedynie w naszym grajdołku. 

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty dobrze się czujesz 🤔 myślisz że nowa władza nie namiesza i nie zaostrzą przepisów dotyczących hodowli zwierząt , przecież tego oczekuje Unia

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jacus napisał:

ale kkulturalna dyskusja sie zrobila -nikt nikomu nie przeszkadzal, urban nie przerywal nikomu..

gwozdz do trumny leppera to byl telefon-ale sie stlukl przypadowo mlotkiem.

a na kogo wczesniej glosowales ?? takie bylo pytanie a nie o to czy znowu zmarnowales glos..

ile razy juz pisalem ze po 7 latach tlustych nadchodza chude.ten juz taki jest dla 99 % rolnikow.

chlopaczku z polski dalekowschodniej -oni juz u nas sa..predzej czy pozniej i na twoje zadupie dotra,, wymieracie na potege a przyroda nie znosi prozni, nawet ukraincy nie chcieli u was mieszkac tylko do nas uciekali..

a ilu tych hodowcow  w polsce jest ?? ilu z tego zyje ?? 200 tysiecy ? 300 ??  ile tysiecy rocznie likwiduje hodowle. swinie to juz w zoo pokazuja.. w przedszkolu w krakowie w ogrodzie dzieci maja postawione figury zwierzat hodowlanych- choc wszystkie rodem ze wsi to na oczy krowy czy swini pewnie nie widzialy.

chyba nigdy nie byłeś na wschodzie Polski, porównaj sobie gospodarstwa nasze do Waszych

Zagłosowałem na Konfederację bo liczyłem że 10% osiągną ale sporo zabrakło.

To zobaczycie teraz i dopiero zaczniecie naprawdę płakać jak to się Wam nie opłaci haha. Typowe śmieszne ludzie

30 minut temu, jacus napisał:

ale kkulturalna dyskusja sie zrobila -nikt nikomu nie przeszkadzal, urban nie przerywal nikomu..

gwozdz do trumny leppera to byl telefon-ale sie stlukl przypadowo mlotkiem.

a na kogo wczesniej glosowales ?? takie bylo pytanie a nie o to czy znowu zmarnowales glos..

ile razy juz pisalem ze po 7 latach tlustych nadchodza chude.ten juz taki jest dla 99 % rolnikow.

chlopaczku z polski dalekowschodniej -oni juz u nas sa..predzej czy pozniej i na twoje zadupie dotra,, wymieracie na potege a przyroda nie znosi prozni, nawet ukraincy nie chcieli u was mieszkac tylko do nas uciekali..

a ilu tych hodowcow  w polsce jest ?? ilu z tego zyje ?? 200 tysiecy ? 300 ??  ile tysiecy rocznie likwiduje hodowle. swinie to juz w zoo pokazuja.. w przedszkolu w krakowie w ogrodzie dzieci maja postawione figury zwierzat hodowlanych- choc wszystkie rodem ze wsi to na oczy krowy czy swini pewnie nie widzialy.

chyba nigdy nie byłeś na wschodzie Polski, porównaj sobie gospodarstwa nasze do Waszych

Zagłosowałem na Konfederację bo liczyłem że 10% osiągną ale sporo zabrakło.

To zobaczycie teraz i dopiero zaczniecie naprawdę płakać jak to się Wam nie opłaci haha. Typowe śmieszne ludzie

Edytowane przez XTRO
  • Like 6
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, XTRO napisał:

To zobaczycie teraz i dopiero zaczniecie naprawdę płakać jak to się Wam nie opłaci haha

To co będzie teraz jest już skutkiem, owocami działań i to nie wyborców a miłościwie panujących. Skutki zaś ich wymiany zobaczymy za jakiś czas.

Edytowane przez mirro
  • Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Unia to taki pisowski straszak którym się straszy łatwowierne dzieci. Potem się jednak okazuje, że przepisy niby ogólnounijne obowiązują jedynie w naszym grajdołku. 

Poczekamy zobaczymy , w każdym razie.nie bądź takim entuzjastą że będzie lepiej 🙃

Opublikowano
26 minut temu, masa24 napisał:

Wytłumacz to zwolennikom rudego demokraty których tu nie brakuje ze to żadna zmiana na lepsze

Niestety ale PiS sobie na to zapracował, gdyby inaczej postępowali wynik był by inny. Szkoda Konfederacji bo oni mogli być na 3 miejscu a nie beksa. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Poczekamy zobaczymy , w każdym razie.nie bądź takim entuzjastą że będzie lepiej 🙃

Ty masz doła, to i myśli pesymistyczne. Może to przez to ten defetyzm. 

Opublikowano (edytowane)

Tak więc wygrały przystawki . W sumie do końca nic nie wiadomo bo zrobić koalicje z trzech ????? Jak PiS swoich nie umiał utrzymać i musiał dokupowac z wolnego rynku . Gdzie dwóch się kłóci tam trzy zdania :) . Nie wiem czy nawet sama lewica ochoczo zechce pójść z KO gdyż dopiero sie wzbija a po koalicji bedzie to ostatnia kadencja . Zapewne spróbują stworzyc koalicje tylko po to by wymienić na swoich w spółkach skarbu państwa , pozałatwiać swoje sprawy a potem pomyślą o karierze za 4 lata :) . Dla nas rolników jest wielka nie wiadoma bo KO i lewaki na 100% zrobią to co PiS czyli otworzą granicę z ukriną , ciekawe co zrobi PSL ????? Skoro tak dzielnie walczył w kampani ? z drugiej strony są wygłodniali na stołki , PiS ich poodsuwał nawet z sołtysów więc pewnie pójdą na każdy układ . Jak wyjdzie na dłuższa metę ??? Jak połączyć skrajny lewacyzm z konserwatywnym PSLem ? Ja wiem że już taki był eksperyment podczas wyborów do eurokołchozu ale to był epizod nie współpraca na 4 lata , nie mniej wszyscy sa tak wygłodniali że będą sie dogadywać na siłę . Widzę jeden plus w roszadach w TVP , nie będzie monolitu propagandowego , muszą się teraz jakoś tym kanałem podzielić .Jako rolnicy będziemy mieli cienko tak samo jak za PiS bo nikt na serio nie zajmie sie problemem debilo schematów , wszystkie problemy pozostałe po PiS nikt nie będzie rozwiazywał twierdząc że to poprzednicy (stara śpiewka ) . na pewno polityka nie będzie nudna .

Krótko mówiąc tak wynikało z sondaży i tylko konfederacja mogła namieszać ale ....   teraz to już nie ważne . Plus z porażki PiS jest taki że szerzej patrząc niz na rolnictwo to moze dowiemy się co PiS rozdał ukrainie , co podpisał . Tak samo z Izraelem . Do tego jest cień sznsy by porozliczać niedzielskich i ten cały qvid 19 ale tu znów ale ...kruk krukowi oka nie wykole . Jest szansa by chociaż Orlen nie był robiony na grubo .... ogólnie bedzie ciekawie . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano

@XTRO jak złodziej, to mogły go ludzie Ziobry zamknąć za te przestępstwa wszystkie. 

1 minutę temu, XTRO napisał:

ten rudy bałwan powinien już dawno stać przed sądem za to że jawnie działał przeciwko Polsce, żaden z niego Polak tylko niemiecki dymaniec

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał:

Tak więc wygrały przystawki . W sumie do końca nic nie wiadomo bo zrobić koalicje z trzech ????? Jak PiS swoich nie umiał utrzymać i musiał dokupowac z wolnego rynku . Gdzie dwóch się kłóci tam trzy zdania :) . Nie wiem czy nawet sama lewica ochoczo zechce pójść z KO gdyż dopiero sie wzbija a po koalicji bedzie to ostatnia kadencja . Zapewne spróbują stworzyc koalicje tylko po to by wymienić na swoich w spółkach skarbu państwa , pozałatwiać swoje sprawy a potem pomyślą o karierze za 4 lata :) . Dla nas rolników jest wielka nie wiadoma bo KO i lewaki na 100% zrobią to co PiS czyli otworzą granicę z ukriną , ciekawe co zrobi PSL ????? Skoro tak dzielnie walczył w kampani ? z drugiej strony są wygłodniali na stołki , PiS ich poodsuwał nawet z sołtysów więc pewnie pójdą na każdy układ . Jak wyjdzie na dłuższa metę ??? Jak połączyć skrajny lewacyzm z konserwatywnym PSLem ? Ja wiem że już taki był eksperyment podczas wyborów do eurokołchozu ale to był epizod nie współpraca na 4 lata , nie mniej wszyscy sa tak wygłodniali że będą sie dogadywać na siłę . Widzę jeden plus w roszadach w TVP , nie będzie monolitu propagandowego , muszą się teraz jakoś tym kanałem podzielić .Jako rolnicy będziemy mieli cienko tak samo jak za PiS bo nikt na serio nie zajmie sie problemem debilo schematów , wszystkie problemy pozostałe po PiS nikt nie będzie rozwiazywał twierdząc że to poprzednicy (stara śpiewka ) . na pewno polityka nie będzie nudna .

Dobry jesteś agent jak liczysz na PSL i mądre decyzje w obronie rolnictwa

Opublikowano
30 minut temu, Leszy napisał:

Ale w pytaniu miałeś czy chcesz ponieść wiek emerytalny do 67 lat, a nie czy w ogóle, Bo nawet przy wiążącym referendum można by to było zrobić do 66, albo 68 czy 70. 

PiS przeżyliśmy to przeżyjemy wszystko. 

Mówisz, nie ma co tracić nadziei? Szkoda że nie dostali kopa i jednj i drudzy.

Opublikowano
8 minut temu, XTRO napisał:

ten rudy bałwan powinien już dawno stać przed sądem za to że jawnie działał przeciwko Polsce, żaden z niego Polak tylko niemiecki dymaniec

Dlaczego Ziobro nic z nim nie zrobił, człowiek bez immunitetu ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Szkoda, ale to takie realne jak to, że konflikt Izrael-Palestyna da się rozwiązać pokojowo.  

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Mówisz, nie ma co tracić nadziei? Szkoda że nie dostali kopa i jednj i drudzy.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał:

To co będzie teraz jest już skutkiem, owocami działań i to nie wyborców a miłościwie panujących. Skutki zaś ich wymiany zobaczymy za jakiś czas.

PRZECZYTAĆ TO CO NAPISAŁ MIRRO PO WIELOKROĆ I ZROZUMIEĆ PISANY TEKST.

15 minut temu, XTRO napisał:

Mieli na to 8lat. Czemu tego nie zrobili? Pretensje do jarka.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, masa24 napisał:

Nie to że liczę bo jak by dobrze policzyć to pewnie ludzie z PSL najwięcej tego zboża przywieźli z ukrainy , te wszystkie firmy bio-sragry, czy waldek z młynami , nie mniej wyłomy mog być , duzo zależy kto wejdzie do tego układu czy stara gwardia czy młode wilki . Osobiście nie wierze by ta egzotyczna koalicja trwała długo . Ich łączy tylko napicie się wygłodniałych krwiopijców , jak sie nasycą zaczną kombinować tym bardziej że jest to zlepek skrajnych poglądów . co prawda łączy ich ślepa miłość do UE ale jak połączyć biznes rolny w którym sieedzi PSL z lewackim podejściem UE by likwidować wszystko ??? Za krótcy sa w PSL by grać międzynarodowo a swoje iznesiki beda musieli zwinąć , z drugiej strony może juz zainwestowali w ukrainę i może prędzej będą wyłamywac szlaban na ukrainie niż sama  KO :) 

Zobaczymy jutro bo według sondaży to 3ścieszka miała 8 % nie mieć a teraz wieszczą 13 !!!! Jak zwykle nikt sie tego nie spodziewał ale ja się juz domyśliłem gdy poszedłem głosować gdy zobaczyłem podobna komisje jak PSL wtedy zaskoczył w wyborach samorządowych :) . Tak jak przed wyborami rolnicy stoją w miejscu bo PiS był sługami ukrainy a teraz słudzy UE będa robić zapewne to samo .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
Przed chwilą, WojtekBuawski napisał:

rudy Niemiec ma krew na rękach za Smoleńsk!

To się z Jarosławem pomyliłeś i z rozkazem "lądować za wszelką cenę" bo się wybory zbliżają, więc trzeba się pokazać w Katyniu.  

16 minut temu, masa24 napisał:

Liberalna(Nazwijmy to dla uproszczenia) koalicja musiała przejąć władzę, bo ogół społeczeństwa ma dosyć PiS-u. Więc tak, lepsza jest koalicja w której znajduje się PSL niż taka w której PSL-u nie będzie. I tak by rządziło PO, wiec chyba lepiej by to robili z jakimiś koalicjantami niż samodzielnie, albo tylko z lewicą. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacek1296 napisał:

PRZECZYTAĆ TO CO NAPISAŁ MIRRO PO WIELOKROĆ I ZROZUMIEĆ PISANY TEKST.

Mirro to napisał to, o czym pisałem dawno temu - była wina Tuska, teraz będzie wina pisu. Taka nowa, ale demokratyczna prawda…i proszę zrozumieć tekst pisany😂a i karmić się nim przez najbliższe lata, bo z roli karmić się, ciężko będzie

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano

Zobacz jak wygląda przygotowanie pod przybycie prezydenta USA. Najpierw przylatują służby ochrony państwa by wszystko sprawdzić a potem dopiero prezydent z obstawa. A u nas w 2010r od tak polecieli sobie. Nikt nie sprawdzał otoczenia ani nic. Ta katastrofa to nie był przypadek. To był zamach

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, WojtekBuawski napisał:

Ta katastrofa to nie był przypadek. To był zamach

Już koniec waszej sekty xD Antosiowi i jego parówkowej komisji szykuje się urlop na co najmniej najbliższe 4 lata ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v