Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Ulman napisał:

PISowskie straszenie ludu przyniosło pożądany efekt🤣

Jak to ci wyskoczyło? Ty masz chroniczny problem w obsłudze kompa. Albo przekłamuje twoje myśli albo wyszukuje starocie w pierwszej kolejności🤔

Ale że,o co chodzi....

https://niezalezna.pl/swiat/unia-europejska/w-berlinie-ataki-na-policje-i-zamieszki-nowy-rok-chcieli-witac-koktajlami-molotowa-mamy-nagrania/507963

40 minut temu, Ulman napisał:

🤣

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Zależy jak policzysz. U Tuska jest 26 ministrów z czego np ministerstwo równości jest w ramach innego ministerstwa. Ale vice jest po 3 na ministra i to nie każdego a u Pinokia było po 6 vice. Dlatego jeśli uwzględnić wszystkich z tak zwaną r ką to pis miał rekord 127 sztuk.

CO do mema jak przeczytasz komentarze to się zorientujesz, ze nie wszyscy zrozumieli, ze to mem. CO najmniej jeden człowiek z forum uwierzył, ze to prawda.

Zależy kto u kogo pracował i jak kto komu płacił. Ale ci kierowcy nie mieli wielkich wymagań w stosunku do naszych bo pochodzą z biedniejszych krajów na dorobku. Pojeździł jeden z drugim kilka lat kupił 10 czy 15 letniego dafa i śmiga nim sobie. Mój znajomy akurat Białorusinom dobrze płacił choć nie tyle co Polakom. I teraz jak likwidował firmę bo na eme poszedł to właśnie im auta posprzedawał i jeszcze plac w PL wynajmuje.

Ciekawi mnie dlatego ilu z tych protestujących to właściciele firm co tych ludzi zatrudniali a teraz oni zarobili i poszli na swoje a ilu to polscy kierowcy. Którzy raczej poszli jeździć na zachodzie bo tam dużo lepiej płacą niż polskie formy na ścianie wschodniej.

Nowacka ma 5cioro wice. Budka 4. Kloska 4. Sienkiewicz 4. Kamysz 4. Chyba tylko Leszczyna 2. A to jest początek kadencji.

Co do tirów to za 50 tys. zł pewnie coś kupisz co będzie stało na kołach, tylko potrzeba będzie jeszcze xxx pln na remonty. Musieli by jakieś 5-7 lat odkładać po 10 tys zł na to. Nie chce mi się w to wierzyć. Chyba że robią za słupa.

28 minut temu, Ulman napisał:

PISowskie straszenie ludu przyniosło pożądany efekt🤣

Jak to ci wyskoczyło? Ty masz chroniczny problem w obsłudze kompa. Albo przekłamuje twoje myśli albo wyszukuje starocie w pierwszej kolejności🤔

A te samochody to nie były elektryczne? Ony sie najszybcij palo 

Powiem Ci że ostatnimi czasy też jakieś starocie mi się pojawiają do przeczytania. Portalom chodzi chyba o nabijanie wyświetleń. Chociaż rekordem była pogoda na tym samym portalu. Jedna mówiła o nadciągającej zimie i mrozie a druga o cieple 🤣. A co do propozycji to You Tube proponuje mi non stop do obejrzenia Giertycha i Cejrowskiego na przykład, chociaż ani razu nie zaglądałem na ich kanały. Natomiast to co oglądam w miarę często albo się wyświetli coś nowego albo sam muszę szukać.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dsbh napisał:

Nowacka ma 5cioro wice. Budka 4. Kloska 4. Sienkiewicz 4. Kamysz 4. Chyba tylko Leszczyna 2. A to jest początek kadencji.

Co do tirów to za 50 tys. zł pewnie coś kupisz co będzie stało na kołach, tylko potrzeba będzie jeszcze xxx pln na remonty. Musieli by jakieś 5-7 lat odkładać po 10 tys zł na to. Nie chce mi się w to wierzyć. Chyba że robią za słupa.

Nie ważne w co tobie się chce wierzyć a w co nie. Ważne jak jest. ta konkurencja Ukraińska i Białoruska nie wzięła się znikąd. Oni pracowali u Polaków i poszli na swoje.

Większość tych firm których właściciele blokują granice i tak padnie lub skurczy się do jednego dwóch aut gdzie właściciel sam będzie jeździł. Bo nie bezie komu u nich pracować. Kumpel robił u dziadtransa w PL nawet za pęknięta tarczę w naczepie go szef chciał obciążyć. Rzucił robotę to przyszli się prosić by wrócił bo nie ma komu. Dzisiaj wszystkie składy stoją na placu. Większość jeździła dla niego białorusów których też patrzył jak w ciula zrobić. Kiedyś kupiłem dwie ładowarki teleskopowe. Przyjechał białorus starą renówką z firmy znajomego to nawet szybę z butelki polewał bo spryskiwacz nie działał i ty mi będziesz mówił, ze za 50 tys składu nie kupisz. Ty ich nie znasz. Nie kupi za 50 to kupi za 70 teraz na ścianie wschodniej starsze dafy tanie jak barszcz. Bo na wschód nie można jeździć. A daf wiadomo ten starszy na wschód najlepszy.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Na FB ciekawie obcinają zasięgi - masz 1-2 posty z dużą ilością wyświetleń, to trzeci  ma 20-30% tego, co poprzednie, jak nie wrzucasz przez kilka dni, wszytsko wraca do normy

Robią to celowo, żeby płacić za zasięgi w postaci reklam.

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Na FB ciekawie obcinają zasięgi - masz 1-2 posty z dużą ilością wyświetleń, to trzeci  ma 20-30% tego, co poprzednie, jak nie wrzucasz przez kilka dni, wszytsko wraca do normy

Na iksie usuwają obserwujących 

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

394134043_712965417534694_1563396101180068683_n.jpg

Zapomniałeś o tej drugiej gnidzie co razem siedzieli przy wspólnym stole. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

a to jakaś Twoja sugestia antyspamerska na af? czy opatrznie zrozumiałem?
wszystko żeby jak najwartościowsze było w nadmiarze staje się śmieciem czyli social media zaczynają monetyzować agresywnie ten rynek zanim wszyscy się skapną że to tylko śmietnik

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi raczej o to, ze nie płacąc za cokolwiek, nigdzie nie dotrzesz. Prowadzę stronę i obserwuję wyniki. Bez reklam wygląda to jak sinusoida, ciekawy artykuł, kikanaście tysięcy zasięgu, po czym wyciszenie na tydzień, mimo że grono odbiorców takie samo, masa obserwujących  - po prostu nie dociera do nich informacja o nowym artykule na stronie, bo "nie opłacona reklama"

Generalnie nie prowadzę tego dla reklamy i  nie zamierzam za nią płacić, temat jest raczej dla wąskiego grona entuzjastów, natomiast śmieszy mnie polityka portalu, gdzie opłacony śmieć widza wszyscy, a pożyteczne treści trudno w tym szambie oszukać.

Masz rację, FB zaczyna się staczać , tak samo jak X - ludzie przestają akceptowac format tego portalu, w zasadzie 90% odbiorców używa go tylko do bezpośredniej komunikacji, tak jak whatsapp

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Korzystajcie z TT chinol ale zasiegi dobre . To tam dowiesz sie że protesty rolników w niemczech belci i francji były nawet w sylwestra i nadal trwaja . Tam sie dowiesz że dostaliśmy prezent na nowy rok i zbombardowano muzeum szuchewycza na ukrainie . W tym nowym /starym TVP to tylko wspomniano o nalotach na Lwów :) . Tam nadal "to nie można tak mówić " :) . Nadal stary agrobiznes ze starymi :) ci pasują wszystkim:) wszak propagandę robią :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał:

Korzystajcie z TT chinol ale zasiegi dobre . To tam dowiesz sie że protesty rolników w niemczech belci i francji były nawet w sylwestra i nadal trwaja . Tam sie dowiesz że dostaliśmy prezent na nowy rok i zbombardowano muzeum szuchewycza na ukrainie . W tym nowym /starym TVP to tylko wspomniano o nalotach na Lwów :) 

Bo chińczykom zalezy , aby takie informacje propagowac w europie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

Bo chińczykom zalezy , aby takie informacje propagowac w europie

A uważasz że nie powinny być propagowane prawdziwe informacje ??? Lubisz żyć w kłamstwie ? Zawsze jest lepsza prawda lepsza od najpiękniejszego kłamstwa :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
Przed chwilą, marks50 napisał:

A uważasz że nie powinny być propagowane prawdziwe informacje ??? Lubisz żyć w kłamstwie ?

Każda informacja jest prawdziwa, tylko kwestia, kto jakie chce promować

Opublikowano (edytowane)

O to właśnie chodzi że jak by TVP podało że zbombardowano muzeum Szuchewycza to by musiało skomentować czy to dobrze czy nie a tak udają że nic sie nie dzieje :)  To niedobra tak mówić :) i potem mamy gaśnice i też nie dobra mówić . Dziś przemarsz Banderowców po nocy jak za dawnych lat "śpiewy batko nasz ban ściera.."  i o tym tez ci nikt nie powie :) . Ukraińcy oczywiście obwiniaja Polske za zablokowanie granicy i to z ukrainy .  Grożą że jak nie reagujemy na "ruską " rakietę to mogą wysłać kolejne 5 :) -taka ukraina .

Dlatego TT na informacje w Europie są niezależne bo nie blokuje prawa czy lewa strona tudzież wschód czy zachód , Oczywiście dystans trzeba mieć i umieć rozróżnić co nie jest fejkiem ale zazwyczaj kłamliwe informacje tona w natłoku . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano

Co innego miałem na myśli - jesli z potoku informacji dane medium będzie wyłuskiwać tylko te o określonej tematyce i promowac odpowiednie nastawienie do nich, to tak właśnie działa TT. Materiałów niekorzystnych dla chińczyków na nim nie znajdziesz, nawet jak sie postarasz.

Opublikowano (edytowane)

dlatego o żółtkach trzeba czytać u jankesów i vice versa

a o nas u kogo się tylko da bo u siebie to...

no teraz propisowkie media też trzeba dla równowagi no i Sakiewiczowi podskoczy
zdaje się już podskoczyło

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v