Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba trochę nie tak.

Pierwsze tak

Drugie - sądował się bo firma nie wywiązała się z dostaw w zakupionej ilości

Trzecie - na skutek wojen i wojenek  chyba dostał bana.

Założył też jakieś konto chyba pozmieniał kolejność z RU68 na UR68 lub coś w podobieństwie.

Po dłuższym czasie powrócił jako v11.

Ja tak z grubsza tylko.

Nie bardzo się interesowałem tym ufem.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Szkołą podstawowa się kłania. Poznań i wielkopolska były pod zaborem Pruskim a nie Niemieckim.

Właśnie szkoła się kłania. Jakoś tak kilkadziesiąt lat wcześniej Prusy upadły -a powstała 2 rzesza Niemiecka . Chyba ,że masz na myśli   ten mały autonomiczny skrawek co go Ruski przejął.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Szkołą podstawowa się kłania. Poznań i wielkopolska były pod zaborem Pruskim a nie Niemieckim.

Właśnie szkoła się kłania. Jakoś tak kilkadziesiąt lat wcześniej Prusy upadły -a powstała 2 rzesza Niemiecka . Chyba ,że masz na myśli   ten mały autonomiczny skrawek co go Ruski przejął.

Opublikowano

Ło joj co to się porobiło wszyscy wymarli czy dostało im się tak jak mnie -telewizję wyłączyli a teraz zabrali się za forum ? czy internet już nie działa ? ja tam ostrzeżenia przyjmuję z pokorą trzeba założyć jakiś  temat do wartkiej i dosadnej dyskusji- tylko jak zatytułować aby trzymało wątek ?

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Chyba trochę nie tak.

Pierwsze tak

Drugie - sądował się bo firma nie wywiązała się z dostaw w zakupionej ilości

Trzecie - na skutek wojen i wojenek  chyba dostał bana.

Założył też jakieś konto chyba pozmieniał kolejność z RU68 na UR68 lub coś w podobieństwie.

Po dłuższym czasie powrócił jako v11.

Jeszcze kilka innych przygód o których zapomniałeś gospodarstwo ni się spaliło ,ubezpieczenie mnie chciało wyruchać ,a jeszcze przed prawie wszyscy się naśmiewali że mam nawozu na 5 lat a dziś ja się lekko uśmiecham bo z ubezpieczeniem się dogadałem QQ sprzedaje po dobrej cenie   a od wczoraj pedro mnie prowokuje od kiedy telewizję zlikwidowali  i chyba większość  dostała słuszną naganę ale przez to forum hamuje a już się rozkręcało i robiło się ciekawie oglądalność wzrastała a tu ciach i po ptokach .Ja tam jestem jajcarz więc moderator niech nie bierze do siebie ale te nagany szkodzą forum bo liczy się ilość odsłon jak się chce zarabiać na reklamach a ja starałem się to wspierać ale chyba słabo wyszło 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, dsbh napisał:

Jednak nie myślisz samodzielnie lub masz krótką pamięć. Przypomnę Ci. Tusku nawoływał do niepłacenia abonamentu i miał 8 lat na jego uregulowanie. Takiej prostej rzeczy nie potrafił jednak zrobić. Pis miał 8 lat na to samo i również sobie nie poradził. I oni chcą podejmować poważniejsze decyzje 😛.

To Ty myślisz samodzielnie oskarżając tuska zaledwie po 2 tyg rządów o wysyłanie kontroli płacenia abonametu ?.

Widzisz kolego ja to doskonale pamiętam jak tusk nawoływał do nie płacenia abomamentu w 2008r i to też było po rządach PIS, czasy lichockiej, karnowskiego itp którzy podobnie świrowali jak ci za 8 lat rządów PIS . Po upadku rządów pis w 2007 także sączyła się propaganda. zapomnieliście jak przez kilka dni do znudzenia puszczali filmik w którym Janusz Kaczmarek Prokurator Krajowy i szef MSWiA w rządzie PiS.i jedzie na samą górę hotelu. Janusz Kaczmarek stracił funkcję szefa MSWiA latem 2007 r. Premier Jarosław Kaczyński zwrócił się do prezydenta Lecha Kaczyńskiego o dymisję swego ministra uznając, że jest on w kręgu podejrzeń o dokonanie przecieku z akcji CBA w resorcie rolnictwa, która doprowadziła do wyeliminowania z rządu wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera, a w konsekwencji - upadku rządu koalicji PiS-Samoobrona-LPR i przedterminowych wyborów parlamentarnych, wygranych przez PO.

To była taka sama akcja jak za czasów rządów olszewskiego z tą różnicą że tą całą akcję korupcyjną sfabrykowana a za czasów rządów olszewskiego jak to bliskim upadku komuny siłą rzeczy musieli być agenci współpracownicy. Tak samo lustrowanie, brak większości w sejmie i liczenie że ta pozostali posłowie oczarują się walką pis z nieczystymi ludźmi i poprą pis w 2007 w przyspieszonych wyborach a za czasów olszewskiego w wotum zaufania.

To wszystko w pis się powtarza szukanie haków, tzw walka z komuną , cenzurą a potem przegrana

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

ani Wąsik z Kamińskim odsiedzą cokolwiek ani szczujnia państwowa zostanie zlikwidowana choć obydwie te rzeczy chciał bym zobaczyć i jeszcze wiele innych ale nikt ich nie zobaczy bo Polską rządzą ofermy co sami własnych słów nie szanują i tylko szczekają jak przydrożne pieski byle na siebie uwagę zwrócić
ciekawe czy już jakiś hycel się z tego wszystkiego kreuje bo coraz wyższy czas ku temu by zutylizować tę PO-PiSowską bandę ze szczętem bo objawy wścieklizny już u co niektórych piesków zaczynam dostrzegać, ale nawet jeśli to ja jeszcze nikogo nie dostrzegam na rolę tego hycla i oby nie przyszedł on z zewnątrz czyli jak w Historii Polski bywa - "jak zwykle"

te wszystkie kaczyńskie, tuski , dudy pomniejsze sienkiewicze i reszta "władcuf" obecnych Polski to nie jest żadna klasa polityczna, to zwykła banda gawiedzi głupców i nieudaczników i oby władza w Polsce miała jak najmniej władzy bo najczęściej mądrzej zachowuje się byle żul niż ta banda

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, andrzej78 napisał:

Prusy były akurat dominującym państwem związku Rzeszy.  Przez lata mówiło się w PL nawet za prl zabór pruski a nie 2 rzeszy czy jak tam zwał. I teraz pisiory problem znalazły, ze powiedzieli z Prusami a nie Niemcami. Czy wy naprawdę nie umiecie się pogodzić z utratą władzy? Ktoś mi umie wytłumaczyć dlaczego publiczna finansowana przez nas wszystkich telewizja ma być jak mówi Kaczyński anty rządowa kłamać i pluć jadem?

Opublikowano

każdy w ramach wolności słowa ma prawo

3 minuty temu, hubertuss napisał:

pluć jadem

a zatem zakazanie tego komukolwiek w tym i mediom jakimkolwiek jest ograniczeniem tej wolności czyli aby media były na prawdę wolne nie mogą być własnością tych którzy decydują co jest jadem a co miodem i trudno uchronić media publiczne od wpływu polityków jeśli będą własnością tychże bo właśnie co dla jednych jest jadem dla drugich jest pożądanym balsamem i nigdy nie będzie zgody wokół mediów publicznych w warunkach demokracji

nigdy w warunkach demokracji i albo odpublicznić media państwowe albo.... nie ma innej alternatywy
jak to zrobić? a to jest najtrudniejsze i zobaczymy dlaczego tym razem w Polsce kolejny raz się to nie uda bo nie zakładamy przecież w Polsce dyktatury
czy już może i to zakładamy? co?

Opublikowano

cały problem jest w tym, że wolność słowa kończy się tam, gdzie zaczyna się wolnośc drugiego człowieka

media, których "wolność słowa" służy do nagonki na przeciwników politycznych, to już nie media, tylko szczujnia i taki organ nie ma prawa być finansowany ze środków publicznych i abonamentu

dlatego popieram demontaż TVP w całości, albo powstanie coś na kształt BBC, albo zaorać i zasiać trawnik

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

każdy w ramach wolności słowa ma prawo

a zatem zakazanie tego komukolwiek w tym i mediom jakimkolwiek jest ograniczeniem tej wolności czyli aby media były na prawdę wolne nie mogą być własnością tych którzy decydują co jest jadem a co miodem i trudno uchronić media publiczne od wpływu polityków jeśli będą własnością tychże bo właśnie co dla jednych jest jadem dla drugich jest pożądanym balsamem i nigdy nie będzie zgody wokół mediów publicznych w warunkach demokracji

nigdy w warunkach demokracji i albo odpublicznić media państwowe albo.... nie ma innej alternatywy
jak to zrobić? a to jest najtrudniejsze i zobaczymy dlaczego tym razem w Polsce kolejny raz się to nie uda bo nie zakładamy przecież w Polsce dyktatury
czy już może i to zakładamy? co?

Ok niech więc każdy w ramach wolności słowa pluje tym jadem jeśli musi. Ale dlaczego jedna partia opozycyjna uważa, że tylko ona i wyłącznie ona może to robić w tv publicznej za wspólne nasze pieniądze. Kiedy to część społeczeństwa i to znaczna nic dla siebie w tej tv nie odnajduje. Niech sobie Kaczyński zrobi kupi tv i niech tam pluje jak chce i czym chce. Zobaczcie w społeczeństwie jak się słyszy, gada z ludźmi czy widzi te śmiesznie malutkie grupki protestujące nie ma wielkiego oburzenia na to co robi rząd. Raczej jest śmiech z tej całej sytuacji.

Ludzie nawet wielu wyborców pis widziało, ze w tv była patologia. A rządząca nią ekipa nawet po 15 października nie wiele zrobiła by próbować jakoś to zmienić. I chociaż udawać obiektywizm. No może poza wieczorem wyborczym. Wtedy nawet Holecka przemówiła ludzkim głosem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Niech ko władze sobie przejmuje , TVP i inne instytucje. Ale niech zrobi to jak w cywilizowanym kraju , przecież o to walczyki na marszach. A nie wywalać wszystko na łeb bo rudy uważa się za cara i pod pretekstem praworządności robi co chce . Śmiejecie się ze Kaczyński wyzywa go od agentów niemieckich itp . Czy ktoś z was , z tych którzy logicznie myślą , po akcji z wiatrakami ma jeszcze wątpliwości czyje interesy on reprezentuje ?  Dziś lub na dniach ogłosi zerwanie kontraktu z korea

• Like 4
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

cały problem jest w tym, że wolność słowa kończy się tam, gdzie zaczyna się wolnośc drugiego człowieka

media, których "wolność słowa" służy do nagonki na przeciwników politycznych, to już nie media, tylko szczujnia i taki organ nie ma prawa być finansowany ze środków publicznych i abonamentu

dlatego popieram demontaż TVP w całości, albo powstanie coś na kształt BBC, albo zaorać i zasiać trawnik

a temu BBC to oglądalność rośnie czy spada w skali - powiedzmy - dekad? bo nie wiem i może nie warto w już - być może - przeżytek inwestować bo może mówimy o formule która właśnie przegrywa z mediami rozproszonymi w dobie nadmiaru informacji i jedyną rolą arbitrażu medialnego jest agregacja informacji z najróżniejszych źródeł bez ingerencji w samą informację ?
wiem; to jest tylko zarys kierunku na pomysł bo nawet nie sam pomysł ale z takiego coś jak BBC ja również nie korzystam i wcale nie czuję się niedoinformowany

łatwość pozyskania dowolnej informacji obecnie nie ma precedensu w Historii i te tzw "stare media" zdają się grubo nie nadążać

Opublikowano
2 minuty temu, masa24 napisał:

Niech ko władze sobie przejmuje , TVP i inne instytucje. Ale niech zrobi to jak w cywilizowanym kraju , przecież o to walczyki na marszach. A nie wywalać wszystko na łeb bo rudy uważa się za cara i pod pretekstem praworządności robi co chce . Śmiejecie się ze Kaczyński wyzywa go od agentów niemieckich itp . Czy ktoś z was , z tych którzy logicznie myślą , po akcji z wiatrakami ma jeszcze wątpliwości czyje interesy on reprezentuje ?  Dziś lub na dniach ogłosi zerwanie kontraktu z korea

donek do hitlerowcow, a kaczafi putinowi wiecznie się wypinał. 

naród wybrał 🤣

Opublikowano (edytowane)

dla tego @hubertuss już kilka dni temu pisałem że skoro te różne rachonie etc poszły do TvRepublika (czy jak to się tam pisze) to zaproponować Im jakiś kanał w którymś z MUXów i niech tam sobie nadają ale za swoje, technologicznie dzisiaj nie ma problemu każdej z partii politycznej która ma bodaj jednego parlamentarzystę czy nawet samorządowca lokalsa udostępnić taki kanał i niech tam sobie nadaje a co do partycypacji w kosztach państwa można dyskutować w utrzymaniu nie samej redakcji co owego MUXa czy kilku na takie cele w warstwie utrzymania technologii transmisji naziemnej
czy jakoś tak

oczywiście odpowiedzialność prawna za treści jak najbardziej ale egzekwowana po fakcie w sądach a nie prewencyjnie np nakaz co można i trzeba mówić a zakaz i ban co nie (w sumie to nawet tak jeszcze jest i tu akurat wiele zmian nie trzeba po za może kosmetyką przeciw wymogowi owej "poprawności" ale to tyczy na razie całej planety bardziej niż Polski)
i sądy zarobią za koszty procesów i budżet z kar za niewyparzone mordy i my będziemy mieli lepszy ubaw a i rola dydaktyczna co można co nie bo prokurator; na pewno lepsza na żywych przykładach niż teoretycznej prewencji
no i politykom łatwiej utopić konkurencję bo karany traci immunitet

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

To Ty myślisz samodzielnie oskarżając tuska zaledwie po 2 tyg rządów o wysyłanie kontroli płacenia abonametu ?.

Widzisz kolego ja to doskonale pamiętam jak tusk nawoływał do nie płacenia abomamentu w 2008r i to też było po rządach PIS, czasy lichockiej, karnowskiego itp którzy podobnie świrowali jak ci za 8 lat rządów PIS . Po upadku rządów pis w 2007 także sączyła się propaganda. zapomnieliście jak przez kilka dni do znudzenia puszczali filmik w którym Janusz Kaczmarek Prokurator Krajowy i szef MSWiA w rządzie PiS.i jedzie na samą górę hotelu. Janusz Kaczmarek stracił funkcję szefa MSWiA latem 2007 r. Premier Jarosław Kaczyński zwrócił się do prezydenta Lecha Kaczyńskiego o dymisję swego ministra uznając, że jest on w kręgu podejrzeń o dokonanie przecieku z akcji CBA w resorcie rolnictwa, która doprowadziła do wyeliminowania z rządu wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera, a w konsekwencji - upadku rządu koalicji PiS-Samoobrona-LPR i przedterminowych wyborów parlamentarnych, wygranych przez PO.

To była taka sama akcja jak za czasów rządów olszewskiego z tą różnicą że tą całą akcję korupcyjną sfabrykowana a za czasów rządów olszewskiego jak to bliskim upadku komuny siłą rzeczy musieli być agenci współpracownicy. Tak samo lustrowanie, brak większości w sejmie i liczenie że ta pozostali posłowie oczarują się walką pis z nieczystymi ludźmi i poprą pis w 2007 w przyspieszonych wyborach a za czasów olszewskiego w wotum zaufania.

To wszystko w pis się powtarza szukanie haków, tzw walka z komuną , cenzurą a potem przegrana

Ty już sypiać nie możesz przez tą politykę że od 5 rano nadajesz?

43 minuty temu, hubertuss napisał:

Prusy były akurat dominującym państwem związku Rzeszy.  Przez lata mówiło się w PL nawet za prl zabór pruski a nie 2 rzeszy czy jak tam zwał. I teraz pisiory problem znalazły, ze powiedzieli z Prusami a nie Niemcami. Czy wy naprawdę nie umiecie się pogodzić z utratą władzy? Ktoś mi umie wytłumaczyć dlaczego publiczna finansowana przez nas wszystkich telewizja ma być jak mówi Kaczyński anty rządowa kłamać i pluć jadem?

Co mają wspólnego Prusy z 18 wieku z obecną utratą władzy?

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, hubertuss napisał:

Prusy były akurat dominującym państwem związku Rzeszy.  Przez lata mówiło się w PL nawet za prl zabór pruski a nie 2 rzeszy czy jak tam zwał. I teraz pisiory problem znalazły, ze powiedzieli z Prusami a nie Niemcami. 

Skoro program ( 19.30 ) ma być rzetelny to niech taki będzie , nawet w TVN mówiono o " zrywie przeciw Niemcom " . Jeżeli chce się kogoś obrażać to trzeba trochę się trochę zastanowić ... ,  . Widać że Niemiecka retoryka " wybielania się " trafia na podatny grunt. Nawet oni sami zakończenie II wojny światowej traktują jako "sukces" - " wyzwolenia narodu Niemieckiego spod nazizmu " . Jeżeli do takiej retoryki dodamy - na jakich terenach nieistniejącego kraju zbudowano Niemieckie obozy , jakiś kilka przypadków typu " Jedwabne " to bardzo bliziutko do odwrócenia rzeczywistości kto był agresorem a kto poszkodowanym w II wojnie światowej. Wracając do sedna tematu , oczywiście w okresie rozbiorów były Prusy , ale się " skończyły , była Rzesza Niemiecka i później  Państwo Weimarskie , ale to byli Niemcy .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/poznan/zlikwidowali-trzy-fabryki-falszywych-lekow-jedna-z-najwiekszych-akcji-w-historii/h7232r5

o właśnie mamy typowy nierzetelny przekaz medialny bo brakuje mi wykazu jakie leki i czy rzeczywiście chodzi o fałszowanie tylko nazwy czy również składu i ew skuteczności/szkodliwości preparatów bo może mamy tu do czynienia z obroną interesów koncernów farmaceutycznych przed konkurencją nowych podmiotów gdzie powszechnie wiadomo że rynek farmakologiczny w xujni jest tak zacementowany różnymi zaporowymi certyfikatami i utrudnieniami że już dawno znikła zeń rynkowa konkurencja.
Równie dobrze możemy się spodziewać niebawem akcji likwidacji gospodarstw produkujących nielegalne zboża, warzywa czy np kurczaki bo nieocertyfikowane stosownymi pieczątkami itp a wszystko w tym kierunku zmierza
z tej informacji onetu tylko tyle wiem że znikła jedna firma z konkurencji koncernom które zaklepały sobie certyfiktaty przez nie same wymyślone a szczegółów istotnych na prawdę ani jednego w tym artykule

informacja niepełna nawet wycinka prawdy i tak tę prawdę może fałszować i to bardziej wiarygodnie niż kłamstwo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

To nie jest robienie porządku tylko wymiana. To tak jak byś z burdelu zwolnił urwy a na ich miejsce zatrudnił inne 

Ale razem z alfonsami 

Po co likwidować, dać ukraińcom lepiej 

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

Równie dobrze możemy się spodziewać niebawem akcji likwidacji gospodarstw produkujących nielegalne zboża, warzywa czy np kurczaki bo nieocertyfikowane stosownymi pieczątkami itp a wszystko w tym kierunku zmierza

Gdzieś widziałem napis"produkt ekwiwalentny w jakości oryginału".:tv:

Opublikowano

duzo czesci zamiennych ma podobne napisy..

10 godzin temu, dysydent napisał:

a żyje bodaj jeden z nawigatorów który jeszcze to potrafi?
a latarnie morskie działają co by na jakie skały, mielizny nie...?

obstawiam ze to w szkolach marynarskich ucza..

ze wszystkich polskich latarni bylem juz na ponad polowie.. stoja i nawet dzialaja..

tylko latarnikow brak, ale za to siedza panie w kasie.. 

10 godzin temu, hubertuss napisał:

nawet warszawa,cala wielkopolska -kalisz i inne.. liodzkie, kawal mazowsza, kujaw . 

lubelsczyzna byal pod zaborem austriackim- wam nabliskim wschodzie napoleon najwieksza krzywde zrobil..

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Ja tak z grubsza tylko.

Nie bardzo się interesowałem tym ufem.

bo nie bylo za bardzo czym..

on wplacil zadatek firmie z bloku w nowej hucie z kapitalem 5 tysiecy a potem sie dziwil ze biznes nie wypalil.. 

10 godzin temu, andrzej78 napisał:

prusy upadly ?? 

ciekawa teoria, nauczyciela ktory ci tak moiwl powinni pozbawic prawa nauczania historii 🤣.

prusy dzieki rozbiorowi polski i udizale w koalicji anty napoleonskiej zostaly najpotezniejszym panstwem rzeszy i to one pokonujac najpier austrie a potem inne panstwa niemeickie stworzyly II rzesze..

1 godzinę temu, masa24 napisał:

doczytaj dokladnie ze ten sprzet mial byc na kredyt od koreanskiego rzadu a ten go nie udzielil.

nie powiedzieli ci tego  wkurwizji ??? wcale sie nie dziwie..

ile kasy razem z matka przy okazji programow unijnych wyslaliscie do niemieckich producentow ciagnikow i maszyn rolniczych ??? w miliony pewnie idzie ...namaiwasz klientow zeby zamiast niemieckich kupowali polskie ?? czy jestes zwyklym hipokryta ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v