Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Królestwo niebieskie o 21 . Świetny Film , Saladyn zasłynął z tego, że odebrał Jerozolimę krzyżowcom.

Król Anglii pokazał , Saladynowi , kuszt walki .Saladyn kontra Ryszard Lwie Serce – ostatnie starcie

Na kanale 102 - Polsat Film HD .

Saladyn

Rycerz, władca i kronikarz - rp.pl

Niewierni - Przewodnik Katolicki

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

to jest najlepsze ze wy ciemne chlopy piszecie o tym dlaczego ktos mlody ,wyksztalcony,z wielkiego miasta glosowal na po.....

skad wsioki mozecie wiedziec dlaczego w nocy stali w kolejce przed lokalami..

jeszcze raz wam wytlumacze-po to zeby takich jak wy odsunac od wladzy,,

na pis glosowalo wiecej ciemnoty niz w poprzednich wyborach ale mysmy sie zmobilizowali i was przeglosowali ..

przez 8 lat pis-owskie swinie kazde koryto dla siebie zajelo, nowe koryta za miliardy zrobili i temu teraz taki kwik swin slychac..

wstawili swoje rodziny,pociotkow na kazde dobrze platne stanowisko .. utworzyli tysiace nowych synekur za miliardy..

rozne fundajce instytuty do niczego nie potrzebne byly dojna krowa dla tysiecy pis-uarow.

no co się czepiasz? tutaj jest co prawda szósty stycznia ale dwudziestego trzeciego i tutaj w/g kalendarza przecież rządzi PiS

no jest ten aktualny temat czy AF chodzi wedle ruskiego kalendarza?> i jeszcze z tydzień zanim...?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

sąd nie szuka win sąd je ocenia. Prokurator i policja oraz inne służby szukają win. Tego nawet nie wiesz.

Tak tatuś i mamusia nie nauczyli ,to skąd mam wiedzieć .😄😄

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Czyli uciekasz od odpowiedzi. Mowa była o 100 konkretach na 100 dni 

Czyli nie rozumiesz co do ciebie się pisze. Mój czas oceny to jest koniec kadencji.

2 godziny temu, mirro napisał:

Ale wirnik mają?:lol:

Nawet dwa czyli norma jest a nawet więcej. A się czepiają tego Błaszczaka. Może pomyślał, że drugi wirnik w promocji jak w Biedronce.

14 minut temu, andrzej78 napisał:

Tak tatuś i mamusia nie nauczyli ,to skąd mam wiedzieć .😄😄

NO niestety widać. Przykre jest, ze ludzie nie znają podstaw działania państwa i społeczeństwa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertuss napisał:

lgbt i totalitaryzm dziwne skojarzenie. Nie dało się czegoś innego pod to lgbt podpiąć?

w pierwszej chwili i ja tak pomyślałem ale jak tak pomyślałem na prawdę to ten pierwszy odruch był właśnie odruchem bo totalitaryzmy bez ideologii raczej mają trudną argumentację dla obrony swych poczynań i reżimów a ideologie czy to prawicowe czy lewicowe niewspółmiernie dużo poświęcają uwagi tematom fekalnym zawsze popadając w przesady zarówno pro jak anty. Totalitaryzmy są swoistymi dewiacjami społecznymi i skwapliwie wysługują się tematami dewiacji biologicznych. Przykładów może poskąpię bo tylko niepotrzebnie - nomen omen - gów..oburzę bym wywołał i nauczony doświadczeniem z tego forum ... no tylko tyle

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

NO niestety widać. Przykre jest, ze ludzie nie znają podstaw działania państwa i społeczeństwa.

Przykre jest to że ludzie łykają wszystko jak pelikan .😆😆 I nie potrafią wyłapać jak ktoś sobie z nich kpi. Normalnie jak happyTusky.😄😄😄😄

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

w pierwszej chwili i ja tak pomyślałem ale jak tak pomyślałem na prawdę to ten pierwszy odruch był właśnie odruchem bo totalitaryzmy bez ideologii raczej mają trudną argumentację dla obrony swych poczynań i reżimów a ideologie czy to prawicowe czy lewicowe niewspółmiernie dużo poświęcają uwagi tematom fekalnym zawsze popadając w przesady zarówno pro jak anty. Totalitaryzmy są swoistymi dewiacjami społecznymi i skwapliwie wysługują się tematami dewiacji biologicznych. Przykładów może poskąpię bo tylko niepotrzebnie - nomen omen - gów..oburzę bym wywołał i nauczony doświadczeniem z tego forum ... no tylko tyle

No ale jednak jak by nie patrzyć praktyki lgbt w jakim totalitaryzmie prawicowym czy lewicowym to jednak zakazane były lub patrzono na nie bardzo nie przychylnie. Stalina z Hitlerem tu nic nie różniło.

Przed chwilą, andrzej78 napisał:

Przykre jest to że ludzie łykają wszystko jak pelikan .😆😆 I nie potrafią wyłapać jak ktoś sobie z nich kpi. Normalnie jak happyTusky.😄😄😄😄

Tuto normalna praktyka. Jak się wyśmieje czyjąś nie wiedze to nie wiedzący twierdzi, że żartował.

Opublikowano (edytowane)

stalin z hitlerem to ultralewicowcy tak że zgoda - wiele ich nie różniło bo nie mogło

opatrznie jest ich antagonizm rozumiany ale jest on najzupełniej zrozumiały bo walczyli o tę samą niszę społeczną tylko hitler w skali lokalnej a stalin globalnej ale obiekt pożądanej dominacji u obydwu był ten sam - uśredniony osobnik odindywidualizowany, bezklasowy egalitarny a teraz poszło dalej bo jeszcze odpłciowiony (wiem - nowotwór językowy ale nie kojarzę słownikowego zamiennika)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Tuto normalna praktyka. Jak się wyśmieje czyjąś nie wiedze to nie wiedzący twierdzi, że żartował.

O przepraszam bardzo ,proszę nie zarzucać mi czegoś tam ,bo w poście zamieściłem uśmiechnięte buźki ,nawet dwie + cztery

.😆😆

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

jaki tam przełom, mrozy idą to jakiś kit trzeba było sklecić naprędce - dlaczego... nawet nie czytałem linka bo pewnie jakiś ogólnoznaczeniowy bełkot z którego wszystko i nic nie wynika.

zgadłem? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

jaki tam przełom, mrozy idą to jakiś kit trzeba było sklecić naprędce - dlaczego... nawet nie czytałem linka bo pewnie jakiś ogólnoznaczeniowy bełkot z którego wszystko i nic nie wynika.

zgadłem? ;)

Mniej więcej zgadles...

Coś tam podpisali i się rozeszli...

Pewnie i tak niewiele z tego wyniknie...

• Thanks 1
Opublikowano

A tak szczerze to na co oni tam liczą. W sensie ci rolnicy jak wszędzie zboża tanie qq czy rzepak to co oni chcą. Był rok tłusty potem była niekompetencja pisu i zrobił sie rok chudy. Teraz w PL jest nadmiar wszelkiego ziarna. Z jednej strony tendencje na rynkach światowych z drugiej niemoty z pisu. Dzięki którym rolnicy dostali bardziej po tyłkach niż mogli by dostać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v