Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

To jak ucieknie do niemiec to kara będzie ?

tak jest w tych nowych przepisach, że musi pozostawac przez jakiś czas - nie wiem, jaki, na terenie państwa, gdzie został relokowany

Opublikowano

Tak apropos molochów. Ja mleka nie kupię w cenie takiej jak ma market Dino w chłodni dla klienta. To jak myślicie? Skąd te ceny mleka? Przyszłość jest taka, że sami będziecie chcieli mieć czynne sklepy w niedziele bo tylko w molochach będziecie robić zakupy

Opublikowano

polska wschodnia czeka na nowych mieszkancow 😂..ciekawe jakie beda dane o liczbie ludnosci w 2023 .. ile setek tysiecy ubylo..

10 godzin temu, dsbh napisał:

A jaka była tego przyczyna bo nic o tym nie napisałeś ?

Do parlamentarnych 4 lata, jeszcze wszystko może się wydarzyć a samorządowe rządzą się swoimi prawami.

Swego czasu krążyła taka anegdota. Solorzowi w nocy popsuł się dekoder. Zadzwonił więc na infolinię z problemem i opisał swoją sytuację. Na pytanie o nazwisko odparł Solorz a na to konsultantka: a ja jestem Matka Teresa i się rozłączyła.

mogl nie znac -gdyby przedstawil sie jako krok to by byl normalnie obsluzony..

10 godzin temu, Ulman napisał:

jesteś pewien z tym niemieckim vatem na maszyny?

w rolniczych gazetach o tym cos pisali, jak to dokladnie wyglada nie podali..

10 godzin temu, Ulman napisał:

fajnie jest mieć rację😁

w czym ??? juz zapomniales co pisalem przez wiele miesiecy ??

poczytaj co polscy emigranci robili na zachodzie..

Opublikowano
PRZMAS19821982 napisał:

A jak było z panem od zegarka ,Nowak Bodajże się nazywał. Jak go PiS gnębił , oskarżał,a i tak mu ch*ja zrobili...

Nie pisze się ch*ja zrobili tylko zrobili laskę.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jahooo napisał:

Za nie przyjęcie uchodźcy w ramach przymusowej alokacji - 20 tys euro kary

Za nie utrzymanie uchodźcy w kraju alokacji - 40 tys, ładnie się stara UE zabezpieczyła

Rudy zaprzecza że nie przyjmie emigrantów wręcz się zaklina .

Rudy ma przed sobą jeszcze wybory na wiosnę i Prezydenckie .

Wielkie brawa dla dziennikarza Telewizji Republika, Pawła Błocha, który nie bał się w końcu przełamać tego wzajemnego podlizywania się innych dziennikarzy.

Donald Tusk jak widać od razu zaczął tak lawirować, że na końcu sam nie był pewien tego co mówi.

To jest tragifarsa.

Nie poruszamy tematu Pietrzaka . Rudy  manipuluje wypowiedziami jest tego typu fachowcem jak stary komuch .

https://www.facebook.com/watch/?v=671147041582217

Następna sprawa , bardzo dobra rozmowa , ciekawe wypowiedzi na temat ABORCJI .

Cejrowski Ciśnie Hołowni! Zarzuca mu, że nie jest Katolikiem!

https://www.facebook.com/watch?v=1459260211473786

Edytowane przez galan99
Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

Tak apropos molochów. Ja mleka nie kupię w cenie takiej jak ma market Dino w chłodni dla klienta. To jak myślicie? Skąd te ceny mleka? Przyszłość jest taka, że sami będziecie chcieli mieć czynne sklepy w niedziele bo tylko w molochach będziecie robić zakupy

Jak nie kupisz ...

Jedz do sklepu przyzakładowego i zobaczysz 

Pisałem już o tym 

Serek 4pak 3.2 zł a ten sam w L... 6 zł 

Każdy może tam kupić nawet 1 4pak

Opublikowano

Mamy markety .

MIĘSNE STOISKO - BIAŁORUŚ NA BOGATO. Wizyta w Narodowej Sieci Sklepów GIPPO - zysk z handlu trafia do Państwa i producentów - na stoisku mięsno wędliniarskim. Zamieszczony materiał pokazuje bogatą ofertę asortymentów ale także marki krajowych i lokalnych - regionalnych producentów. Model produkcji rolniczej, przetwórstwa i handlu z punktu widzenia interesów konsumenta i Państwa - pożądany. Ćwiczenie przez 20 lat sankcjami a szczególnie dociskanie w ostatnim okresie wyzwoliło inicjatywę i siły twórcze, oczywiście przy konsekwencji płac,

https://www.facebook.com/100001565165716/videos/912947243509480

Opublikowano
14 minut temu, pawel885 napisał:

Jak nie kupisz ...

Jedz do sklepu przyzakładowego i zobaczysz 

Pisałem już o tym 

Serek 4pak 3.2 zł a ten sam w L... 6 zł 

Każdy może tam kupić nawet 1 4pak

Polmlekowy sklep? 

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Tak  jak i Ty masz rację... Skoro taki mądry rząd wybrałeś to bez problemu powinni dokończyć to co Pisuorom nie udało się zrobić. 

Zrobicie to? Udowodnią że są więcej warci niż PiS ? 

Jedz i zobacz, czasu masz dużo jak od rana do nocy tu siedzisz. 

CO mają kończyć jak każdy normalnie myślący wie, że nam się reparacje nie nalezą. Na skutek pewnych decyzji które zostały podjęte przez nas i inne kraje lata temu.

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Tu się zgodzę z Tobą 

Oni coś słabo liczą 

Polska sieć Dino zapłaciła 170mln zł podatku podczas gdy cała reszta molochów tylko 270 mln w sumie 

Oj coś słabo liczą 

Słabo 

Ciekawostka właściciel DIno jest bodajże 492 na liście najbogatszych ludzi na świecie jako najbogatszy Polak. A z drugiej trony Dino jest znane z dziadostwa jeśli chodzi o zatrudnienie.

32 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Fajnie fajnie

Tusku działaj tak dalej

Screenshot_20240104_104100_com.opera.browser.jpg

No przecież będą autobusy z Ursusa. Pis obiecał. A samochody to elektryczne Izera Pinokio milion obiecał? Ktoś je widział na ulicach? Pewnie Fiat i Scania przestraszyły się tak mocnej konkrecji.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No ale w historii to mu bedzie zapisane ze za jago rządów. 

Pewno zamiary były dawno ale realizacja tera. 

To będzie jego smród

Bezpośrednio to nie . ale jego koledzy " ekolodzy " już tak . To jest tylko początek , bo śrubowanie przez EU norm euro ma na celu totalną redukcję produkcji silników spalinowych.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, miwigos napisał:

To jak ucieknie do niemiec to kara będzie ?

To nie wiedziałeś? A no będzie,  także tylko czekać jak i u mnie kontrole na granicy wrócą 🙆‍♂️

3 godziny temu, DTaras napisał:

Tak jak zawsze - z fupy. By wychodzilo, że owa reszta molochów pracowała tylko w niedziele handlowe.

Sprawdz sobie jakie podatki  w % odprowadza sieć np.  Biedronka potem porównaj z Dino bądź innym przedsiębiorca Polskim. 

Tak to wygląda teraz

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Niektore-sieci-handlowe-placa-CIT-nie-w-Polsce-a-w-kraju-pochodzenia-8314175.html

3 godziny temu, jacus napisał:

polska wschodnia czeka na nowych mieszkancow 😂..ciekawe jakie beda dane o liczbie ludnosci w 2023 .. ile setek tysiecy ubylo..

mogl nie znac -gdyby przedstawil sie jako krok to by byl normalnie obsluzony..

w rolniczych gazetach o tym cos pisali, jak to dokladnie wyglada nie podali..

w czym ??? juz zapomniales co pisalem przez wiele miesiecy ??

poczytaj co polscy emigranci robili na zachodzie..

Jacus , ja musle że przyjadą na bardziej cywilizowanej tereny Małopolski😄 u nas bieda jak sam piszesz😁

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „NIE BOJĘ SIĘ SYLWESTRA W NIEMCZECH. W ŻADNEJ STREFIE NIC MI SIĘ NIE PRZYDARZYŁO”

49 minut temu, Roki212 napisał:

Rysiek a 380 mln zł państwowej kasy wpakowane dla rydza przez ostatnie lata też wina Tuska 🤔

teraz bd w tvn i wyborczą i co za różnica ? 

4 godziny temu, Ulman napisał:

Skąd te dane?

ja ci powiem ale nie gadaj nikomu .. wpisz w google 🤫

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Że to tak po paru dniach rządów Tuska?

Nie za szybko mu przypisujesz takie coś?

a kto głosował eurokochozie za ? 

kontrowersyjny dokument o imigrantach 

https://www.facebook.com/groups/574878144442194/permalink/696332518963422/

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tam o fabryce Fiata głosowali?

o wszystkich fabrykach co produkują silniki spalinowe w pl ma stracić prace ok 600tyś osób volvo scania fiat w bielsku już zamknięty  merc vw i reszta 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v