Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Taa placek widział 100tys. chyba pcheł przy takim zagęszczeniu jak się chwali że tam jest u nich  xD jeżeli ma 30ha, to powinien mieć ze 200 ton zboża wąsko liczyć, a to owies spali, trochę sprzeda na woreczki i halny hula wszędzie.   :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego frajzer przyznaje się o słabej skuteczności szczypawy  i słabym zapobieganiem . Sama decyzja dyrektora frajzera który sprzedał udziały na dzień przed ogłoszeniem wynalezienia szczypawy - zrezygnował z miliardów dochodu :) . 

Zastanawiające jest to dlaczego teraz frajzer się kaja i przyznaje że "to była lipa" .  Najprawdopodobnie jest to po to że przy nowym srowidzie musi być druga fala strachu jak w poprzednim , przez rok nas zamykali i straszyli że musimy robić z siebie debili aż wynajdą szczepionkę - dziwne że od razu mówili o szczypawce a nie o wynalezieniu leku :) - po prostu realizowali plan , szczypawka już czekała . Teraz musza zbudować nową narrację że szczypawa nie działa bo sam frajzer to  mówi ze przy nowym Dawidzie 24 mamy znów siedzieć w domu i dobić gospodarkę do dna , inaczej tych długów nie wyresetują . Jak mówił Morawiecki wojna jest najlepszym rozwiązaniem ale nie wypaliła w Europie a obok więc mamy powrót do starego ale nie na zasadzie że szczepimy się i żyjemy normalnie . Teraz odpalą następna petardę . Już Urszula olewajen coś wymyśli by dorobić na boku .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

lasy zamykali i do fryzjera w pełnej konspiracji się chodziło, a teraz 90 % ludzi na nich głosowało. 

Tak było.

A w sklepie lepiej było pierdnąć niż kichnąć bo już  namierzali i że zarażasz 🙆‍♂️

Opublikowano
racyl napisał:

395999483_294362533434645_5066210615947255753_n.jpg

Posłuchałem wczoraj Czarnka w radiu. Wypiera rzeczywistość, jako największy swój sukces przedstawia ten wprowadzony KiT czu HiT. Myli powtarzanie lekcji i przygotowanie do lekcji z pracami zadawanymi jako dokończenie lub zamiast lekcji (czyli klasyka podobna jak związek kobiety i mężczyzny to praktyka znana od miliardów lat). Fanatyk-ideolog a przy tym minister edukacji co przy promowaniu prokreacji jako podstawowej funkcji rodziny i roli kobiety jako automat do rodzenia dzieci nakazuje przypuszczać iż w nieruchomościach za dotacje będzie prowadzone pokowidowe wsparcie psychologiczne nastolatek w kierunku polskiego lebensbornu... To takie nadużycie nie mniej zaciekawiony śmieciami jakie próbował nakłaść do głów przez radio zerknąłem na szał jego osiągnięć i dobrze to nie wygląda. Planował dawać punkty za ministranturę przy konkursie o miejsce na studiach. Taki kreator światopoglądów albo kreatura światopoglądowa w swej działalności czego dowodem jest wspominany (K)HiT. Gdyby nie był ministrem - ok. yebniętych nie brakuje. Niestety jego funkcja przy poglądach jest niestosowna. Praca doktorska: Zasady państwa prawnego i sprawiedliwości społecznej w praktyce ustrojowej III Rzeczypospolitej Polskiej. Jeszcze kilka latek i Dugin na miarę możliwości PiS. Podążając w tym kierunku to na chwilę obecną mamy do czynienia z niebezpiecznym człowiekiem, prawdopodobnie wariatem.

• Like 1
Opublikowano
marks50 napisał:

Dlatego frajzer przyznaje się o słabej skuteczności szczypawy  i słabym zapobieganiem . Sama decyzja dyrektora frajzera który sprzedał udziały na dzień przed ogłoszeniem wynalezienia szczypawy - zrezygnował z miliardów dochodu :) . 

Zastanawiające jest to dlaczego teraz frajzer się kaja i przyznaje że "to była lipa" .  Najprawdopodobnie jest to po to że przy nowym srowidzie musi być druga fala strachu jak w poprzednim , przez rok nas zamykali i straszyli że musimy robić z siebie debili aż wynajdą szczepionkę - dziwne że od razu mówili o szczypawce a nie o wynalezieniu leku :) - po prostu realizowali plan , szczypawka już czekała . Teraz musza zbudować nową narrację że szczypawa nie działa bo sam frajzer to  mówi ze przy nowym Dawidzie 24 mamy znów siedzieć w domu i dobić gospodarkę do dna , inaczej tych długów nie wyresetują . Jak mówił Morawiecki wojna jest najlepszym rozwiązaniem ale nie wypaliła w Europie a obok więc mamy powrót do starego ale nie na zasadzie że szczepimy się i żyjemy normalnie . Teraz odpalą następna petardę . Już Urszula olewajen coś wymyśli by dorobić na boku .

Na razie pogoda jest taka, że będzie grypa jak się patrzy a co przy niej kowid pokaże ? Zobaczymy... Jak sądzę o tym jest mowa w dość infantylnym tekście wyżej.

Opublikowano (edytowane)

Co ty chcesz od prokreacji ,wiekszosc jej tutaj nie uprawia ale to naprawdę dobra rzecz..

Tak SE oglądam kurwizje od rana do wieczorami Kutna jak oni sie troszcza o rolników. A się boje o przyszłość 

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Placek 100 tys  to u mnie na koncie się przewala cały rok ...wiem że ty nie widział tyle kasy ..poproś to ci pokażę 😁

Tylko SE ręce dokładnie umyj bo gdy paszporty pokazywales to miales brudne. A potem nowe konto zalozyles.

Kont masz więcej na af czy w banku?

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Taa placek widział 100tys. chyba pcheł przy takim zagęszczeniu jak się chwali że tam jest u nich  xD jeżeli ma 30ha, to powinien mieć ze 200 ton zboża wąsko liczyć, a to owies spali, trochę sprzeda na woreczki i halny hula wszędzie.   :D

Odejmij łąki, czarnoziemy V klasy i będziesz blisko..

To i tak wielokrotnie więcej niż ty😂

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Toć on nawet 3 ha nimo😁😁

W twojej chorej głowie

Mam mniej ha niz ty wnuków 😂

Edytowane przez jacus
Opublikowano

dlaczego robisz z siebie głupiego? z truskawkami ci nie wyszło to próbujesz z lotosem i z cpk zabłysnąć? :D 

18 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak przy Lotosie, duży pakiet akcji, a arabowie zapłacili mniej niż za Cristiano Ronaldo xD

co z tymi akcjami lotosu?

a arabowie nie zapłacili za cr7 ani 1 centa :D 

18 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak za 8 mld chce się sprzedać 49% udziałów w inwestycji dużo więcej wartej to są i inwestorzy

te mądrości też masz z tvn?

inwestycje kapitałowe mają wynieść 40% wszystkich kosztów, pozostałe 60% ma być finansowane długiem

z tych 40%, dla inwestorów prywatnych ma być dostępne 49% udziałów w spółce CPK.Lotnisko i właśnie w tych procentach, czyli w 19,6% całości inwestycji zawierać mają się, ogłoszeni dwaj inwestorzy

Opublikowano
9 godzin temu, dzikidaniel napisał:

HF86, ja ci tylko przypomnę że PO i przystawki krzyczeli że za mało ograniczeń, ma być więcej, tak samo jak 800+ wcześniej i jeszcze inne gówna robili bardziej niż pis. Chyba pamiętasz, czy masz pamięć złotej rybki?

pamiętam dobrze szumowine, orabana I tego poniedzialskiego. 

te szpitale tymczasowe, te szwalnie narodowe, respiratory, samolot maseczek z Chin w 1/3 wypełniony, ale największy 🤣

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

Co ty chcesz od prokreacji ,wiekszosc jej tutaj nie uprawia ale to naprawdę dobra rzecz..

Tak SE oglądam kurwizje od rana do wieczorami Kutna jak oni sie troszcza o rolników. A się boje o przyszłość 

Tylko SE ręce dokładnie umyj bo gdy paszporty pokazywales to miales brudne. A potem nowe konto zalozyles.

Kont masz więcej na af czy w banku?

Odejmij łąki, czarnoziemy V klasy i będziesz blisko..

To i tak wielokrotnie więcej niż ty😂

W twojej chorej głowie

Mam mniej ha niz ty wnuków 😂

Placek ze ty musisz tak zmyślać 🤔to jak chcesz zobaczyć czy nie 😁

Ty se tera za ciecia przy drzwiach to się dorobisz na najniższej krajowej 😁😁 No mam w banku więcej bo każda lokata to inne konto zakładajo 🤪

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@nie i tak nie ma po co szukać inwestorów, CPK nie powstanie ;) Horała lepiej niech nic nie kombinuje i czeka na rozwiązanie spółki przez Tuska ;) 

Ten to do pierdla niech się pakuje już ...wydali 5 miliard nic jeszcze nie powstało ...🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

🤔 😁😁😁 

Ten to do pierdla niech się pakuje już ...wydali 5 miliard nic jeszcze nie powstało ...🤪

Już tu wcześniej pisałem, byłem w tamtych okolicach przejechać się motocyklem, na razie rozepchneli tam kilka budynków, nic więcej się nie dzieje ... Bo tych co oddali domy za tą kasę było trochę więcej, bo widać było opuszczone budynki, ale zazwyczaj to były małe, stare budynki. Ci bogatsi było widać, ze nadal walczą i się nie wyprowadzili w ramach dobrowolnego wykupu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
jacus napisał:

Co ty chcesz od prokreacji ,

Jak co? Lubię... Czarnka podobno wychowywał wuj - ksiądz. Niewiem. Kapelan u nas to normalny chłop, granatem rzuci, spróbuje co mamy za rarytasek ale że trenuje to tylko aby aby. Nie będę przesądzał.

nie napisał:

inwestycje kapitałowe mają wynieść 40% wszystkich kosztów, pozostałe 60% ma być finansowane długiem z tych 40%, dla inwestorów prywatnych ma być dostępne 49% udziałów w spółce CPK.Lotnisko i właśnie w tych procentach, czyli w 19,6% całości inwestycji zawierać mają się, ogłoszeni dwaj inwestorzy

Weź mi to wytłumacz bo jak lotnisko ma spłacić ten dług to kto udzieli pożyczki? Jak znów udzieli to Dostępu do zarządzania całością (biorąc pod uwagę, że nie za darmo będzie to robić Vinci) Państwo przed spłatą nie będzie miało wcale... Nikt z powodu krótszego o 40 min lotu do Turcji nie będzie 5 godzin tam jechał to znaczy, że budujemy cargo chyba... Niewiem negatyw, nie przekonuje mnie to.

• Like 2
Opublikowano

podobno ten fanatyk muzyczny z komendy głównej się ewakuuję i trochę wojewódzkich nabrało chęci na emeryturę 🤣

Opublikowano (edytowane)

pisowcy nie chcieli zwolnić nieudacznego psa to m. in. i dla tego wyborcy zwolnili pisowców tak że i psy chcąc nie chcąc ciągną za swoją karawaną

i niech ktoś powie że policja w Polsce nie jest usadowiona politycznie

to po to utrzymujemy tych politycznych darmozjadów z naszych podatków aby oni zdartymi z nas w fiskalnym haraczu pieniędzmi tuczyli jankesie (nawet nie unijne) firmy internetowe
https://tvn24.pl/polska/wybory-2023-kampania-wyborcza-wp-mateusz-morawiecki-placil-za-reklamy-w-sieci-z-wlasnej-kieszeni-7409673

jak z takimi "ekonomistami" mamy mieć dobrze zarządzaną gospodarkę jeśli nie dość że marnotrawią to co od nas dostali to jeszcze bezproduktywnie wszak ani Tusk ani Morawiecki tych wyborów nie wygrali tylko powstał w Polsce polityczny burdel a teraz się okazuje że jeszcze kur...tyzany (medialne) z obcego "obszaru płatniczego" i tam wydadzą to co  na naszych ofermach a pośrednio na nas zarobiły

a od szarych obywateli wymagany/pożądany jest tzw 'patriotyzm gospodarczy'

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

pisowcy nie chcieli zwolnić nieudacznego psa to m. in. i dla tego wyborcy zwolnili pisowców tak że i psy chcąc nie chcąc ciągną za swoją karawaną

i niech ktoś powie że policja w Polsce nie jest usadowiona politycznie

Jak już masz odpowiednio wysoki stopień i widzisz że po kolejnej kadencji to i tak koniec kariery, to liżesz dupsko władzy przez 4 lata a potem do cywila.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v