Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kto będzie obstawiał miesiączki Jarosłąwa?

Policjanci po wyborach: Odetchnęliśmy z ulgą, traktowali nas jak chłopców na posyłki (msn.com)

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiesz co mówisz chłopcze. Takie coś trzeba zobaczyć na własne oczy. Ale jak się Siedzi na swojej wiosce przez całe życie, to ma się tyle pojęcia Co Ty. Pojedź sobie do małego miasteczka w Niemczech Duisburg potem się wypowiadaj. Tego w tvp ani tvn nie zobaczysz.

Widać niewiele widziałeś tam jeszcze.

P{o co ma jechać do Niemiec popatrz na Polskę Morawieckiego i pisu. Dasz radę policzyć ilu ich tam jest pod ta Żabką? Pewnie to rodowici Polacy mocno się opalili na wakacjach co? Dzisiaj już nawet w miastach powiatowych się roi od ciapatych sprowadzonych przez pis a ty chcesz do Niemiec jechać. Po co?

fd0eeda68af5b19ef6e67e2b18535e10.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

brali nawet politycy co zarabiają po 25tyś zł i biedoty namawiali żeby nie brali a sami brali ze smaczkiem oto patologia 

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Kto nie brał, znasz takich?

czekaj teraz bd jeszcze większy socjał 1500zł babcioweg o kiedy ? 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Kto będzie obstawiał miesiączki Jarosłąwa?

Policjanci po wyborach: Odetchnęliśmy z ulgą, traktowali nas jak chłopców na posyłki (msn.com)

P{o co ma jechać do Niemiec popatrz na Polskę Morawieckiego i pisu. Dasz radę policzyć ilu ich tam jest pod ta Żabką? Pewnie to rodowici Polacy mocno się opalili na wakacjach co? Dzisiaj już nawet w miastach powiatowych się roi od ciapatych sprowadzonych przez pis a ty chcesz do Niemiec jechać. Po co?

fd0eeda68af5b19ef6e67e2b18535e10.jpg

Sam widzisz do czego taka polityka prowadzi. 

Ja nie mam zamiaru to drigi raz oglądać, wyżej jest niedowiarek a Ty nawet w Polsce możesz mu udowodnić że się myli, ale to jeszcze pikuś.

Opublikowano

No ale większość wyborców pisu wini Tuska a fakt jest taki, ze za Tuska do PL tylu ciapatych się nie najechało co za pisu. Z samej tylko Palestyny i Libanu dostali 2400 wiz. A tam chyba sporo terrorystów jest.

Opublikowano

w milicji też wielki niepokój. trochę się pozmienia komendantów i układów, z resztą jak w calutkiej budżetówce 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

ja nie musze nic włączać głosowałem na tych debili w 2012 jedno gadali drugie robili a 3 obiecali wiec niczego nowego po nich się nie spodziewam  a ze mamy tępe  społeczeństwo  to wiesz ... 

O czym ty Romanek piszesz? Nie załapałeś z tym artykułem o cpk i chyba nadal nie łapiesz. Wiesz już o co chodzi czy nadal nic ci nie swita?

22 minuty temu, Roman176 napisał:

brali nawet politycy co zarabiają po 25tyś zł i biedoty namawiali żeby nie brali a sami brali ze smaczkiem oto patologia 

Co w tym patologicznego?

Opublikowano

wiele takich bezsenoswnych inwestycji jak przekop czy cpk zrobili kiedys w hiszpanii..

stoja i niszczeja, autostradami platnymi nie ma kto jezdzic..lotniska stoja puste ..

do lotniska  babimost samorzad doplaca tyle ze taniej by bylo wynajac kazdemu latajacemu taxi do warszawy.

13 minut temu, HF86 napisał:

w milicji też wielki niepokój. trochę się pozmienia komendantów i układów, z resztą jak w calutkiej budżetówce 

gdy umnie zmienai prezesa to was poinformuje 😂

ciekawe czy tak nisko tez wyczyscza ??

Opublikowano
hubertuss napisał:

Z tą koleją dużych prędkości to też ciekawe jak to będzie z frekwencją. Korzystam z pkp na trasie Warszawa Poznań co jakiś czas. Bywa tak, ze odjeżdżają dwa pociągi niemal równocześnie tani zza 56 zł jedzie 3:40 drogi za 150 zł jedzie 3 godziny. Drogi jest pusty jak bęben a tani nabity ,że szpilki nie włożysz. I nie jedzie nim jakaś biedota bo jadą też panowie z teczkami czy laptopami których kiedyś widywałem w tym drogim. Teraz już zmienili rozkład i tani z drogim nie jada razem. Więc mój wniosek jest taki, czy będą chętni na szybki pociąg Warszawa - Poznań przez Łudź i Kalisz bo po mimo, że pociąg będzie szybki to nadłoży trasy i tez będzie jechał koło 3 godzin ale pewnie będzie droższy niż te 150 zł. I otrze się o cenę samolotu na tej samej trasie. Nie wiem czy w dobie coraz droższej energii na tak małych dystansach jak są w PL jazda z prędkością powyżej 200 km/h ma ekonomiczny sens. A te 200 km/h to można uzyskać na istniejących szlakach przy jakiejś modernizacji.

Jak by Ci to... Jeżeli drogą/torem dwunitkowym leci towarowy, tlk, pośpieszny i ów drogi a potrzeba pary czyli dwóch kierunków to ktoś, kogoś gdzieś będzie musiał łyknąć. Towar staje też komercyjnie bo trzeba mu coś dorzucić albo odjąć. Pociąg towarowy wchodzi od lat nastu 1000 m składy a nasi robią modernizacje na 750 m zatem są konieczne postoje na nitkach trasy. Zatem tu jest konieczna budowa szybkiej drogi...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

W ich w du...ł możecie  cmo...ć , jeden z drugim .

na razie to czeka nas widowisko jak się będą sami nawzajem "cmokać" (w sumie to dlaczego wykropkowałeś to słowo?)

co ostatnio robił M. Wolski do wyszukania w necie a z resztą sam powyżej streścił

i jeszcze jedno

3 godziny temu, galan99 napisał:

w du...ł

się pisze przez "pę" a nie przez "peł"
no chyba że Ci o co innego chodziło ale ja nie wiem o co by mogło zamiast ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

do lotniska  babimost samorzad doplaca tyle ze taniej by bylo wynajac kazdemu latajacemu taxi do warszawy.

Dziś się pilot uczył na embraerze i proszę się odpimpać od Babiegomostu bo wolę 30 minut lotu niż 5 godzin jazdy pociągiem. Fakt - terminal non shengen jest z namiotu ale do Chorwacji można sobie polecieć...

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

O czym ty Romanek piszesz? Nie załapałeś z tym artykułem o cpk i chyba nadal nie łapiesz. Wiesz już o co chodzi czy nadal nic ci nie swita?

ja wiem ze ciebie świta i to mocno 

Opublikowano (edytowane)

Kosiniak lider wiejskiej partii do emerytów rolników; Zlikwidujemy 13 14 i wprowadzimy emerytury bez podatku to będzie jakby dodatkowa 15 16 a nawet 17

Cieszą się wasze babcie?😁

Edytowane przez sakala
  • Haha 1
Opublikowano

Jak macie temat pociagu to ''pochwalę'' nową otwartą w tamtym tygodniu  linię kolejowa która zafundował nam PiS a mianowicie połączenie Lwów -Warszawa , połączenie jak połączenie ale zasady tego połaczenia pokzuja ze nadal jesteśmy sługa ukrainy bo połączenie obsuguja ukraińy , niby nic wszak Czesi tez wchodza na nasz rynek ale nienormalne jest to że na to połączenie nie kupisz biletu w Polsce ,ani w kasie , ani w pociągu , to jest właśnie traktowanie jak  za adolfa , nie jesteś ukraińcem to nie jedziesz , i było by OK gdyby pociąg dojechał do Rawy ruskiej a potem obowiazują normalne zasady , ale NIE , na terenie Polski ukraińce rządzą się jak chcą , może nawet przewożą broń do dywersji na Polskę , żaden Polak o tym się nie dowie .Czy ktoś sobie wyobraża że tak samo mogła by działać kolej na terenie niemiec ?? jada polacy do arbajtu po niemieckich szynach ale niemcom wara ktot am jedzie i gdzie . Kolejny raz ukraińcy poniżaja Polaków nie przestrzegając przepisów w Polsce . 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, sakala napisał:

Kosiniak na pytanie co z obietnicami? 

Najpierw trzeba łatać budżet🤣

Taka prawda, ale ludzie jej nie lubią. Jak im PIS kłamał od rana do wieczora to się cieszyli.... 

Opublikowano

Dobrze że przegrali bo kto by płacił za te czołgi i uzbrojenie co chcieli kupić. I chociaż nie będzie teraz pomocy dla UA. Teraz Polska jest bezbronna bo swoje czołgi i samoloty oddane a nowych już nie będzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v