Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

Niema przejściowego,kiedyś było teraz albo letnie albo zimowe.

jest jest. wszystkie wymagane parapety, jak i daty od kiedy jakie paliwo ma być dostępne jest uregulowane prawnie. i bodaj od 1 października jest przejściowe, które nie może zamarznąć wcześniej niż przy -10. Letnie jest do 0. Zimowe ( bodaj od połowy listopada ale ręki sobie uciąć nie dam) jest przynajmniej do -20

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

kupione na Orlenie do auta i w bańkę na opryski po 5.99 , limitów brak, paliwo raczej bez bio bo zielonkawe a nie żółte.

Też zauważyłem, że ta z orlenu nie jest taka żółta jak kiedyś. Prawie biała. 

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

kupione na Orlenie do auta i w bańkę na opryski po 5.99 , limitów brak, paliwo raczej bez bio bo zielonkawe a nie żółte.

Też wczoraj brałem na Orlenie to jakieś mało żółte było.

Dzisiaj po 3tyg czekania dojechało B0 po 6,45.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Tej zimy  nikogo z obcych nie zamierzam wyciągać, godzinę albo dwie się poświęca i za stówkę czy flaszkę? Nie ma co, a jak pojawia sie uszkodzenie sprzętu czy urwanie liny to nikt tego kosztu nie zwraca.

Mają kierowcy ubezpieczenia to niech pomoc drogową ściągają, ja odpuszczam a przy - 20 to żadnego ciągnika i tak  nie dam rady uruchomić. 

To u nas chłopie niektóry nawet dziękuję nie powie....a gdzie tu mowa o flaszce

Opublikowano
37 minut temu, GRZES1545 napisał:

W Radzyniu żółte jak cholera na orlen i avia , wziąłem B0  po 6,42 do auta w Białce  to zieloniutka. 

A w Orlenie można dostać B0 przy dystrybutorze w wybranych stacjach? bo w okolicy diesel efecta czy verva tylko B7

Opublikowano

u nas wszedzie jest, wlasnie wrocilem z tankowania,  rano sprawdze czy ropa rozni sie od tej starej. moze rzepaku braklo ?? 

sobotni wieczor auto za autem tankuje, ulewa przeszla az cezko bylo jechac.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pigmei napisał:

Tej zimy  nikogo z obcych nie zamierzam wyciągać, godzinę albo dwie się poświęca i za stówkę czy flaszkę? Nie ma co, a jak pojawia sie uszkodzenie sprzętu czy urwanie liny to nikt tego kosztu nie zwraca.

Mają kierowcy ubezpieczenia to niech pomoc drogową ściągają, ja odpuszczam a przy - 20 to żadnego ciągnika i tak  nie dam rady uruchomić. 

Mieszkam w takim miejscu 😄, że jak wyciągam to albo znajomego albo kogoś jadącego do sąsiadów.

Kilka lat temu kilku młodych szukając wrażeń zalgneli podczas nawracania.

Oni byli w stanie oddać wszystkie pieniądze  za to że ktoś chciał ich wyciągnąć w nocy🤣🤣🤣.

Podobny szał zakupów jest stali, miałem wczoraj dostawę to gość mówił że od kilku dni całe dnie rozwozi towar.

Ciekawe co stanie się z cenami jak i dostępności po niedzieli 🤔🤔🤔?

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano

Panowie jak to jest z ze zwrotem akcyzy jak ktos ma TUZ i zwierzeta? Placa za oba czy albo tuz albo zwierzeta (srednioroczna produkcja)? Ja uwazam ze placa za oba ale znajomy twierdzi ze nie (on ma bydlo) bo w decyzji ma pomniejszone ha o te tuzy (decyzji nie widzialem). 

Opublikowano

no włąsnie czytam, tym razem dokaładnie i pisze że zmieniają limit i odmawiają zwrotu  z reszty faktur

Cytat.: " postanawiają:

1.zmienić wnioskowany roczny limit podatku  akcyzowego do kwoty X ...kwota wykorzystana , kwota pozostała;

2.ustalic w ramach limitu..zwrot podatku...  w tym kwota ilośc x2zł , hektary uż. rol. oraz DJP bydła   za okres od 1lut do31.lip. ;

3. odmówić wnioskodawcy wypłaty zwrotu w zakresie pozostałych faktur.;

W uzasadnieniu piszą ze stawka wnioskowana była 1,46  a kto złozyl w sierpniu  to mu sie nalzzy 0,54 dopłaty... i ze w rócą w paź.na konto

Opublikowano
21 minut temu, GABBER85 napisał:

no włąsnie czytam, tym razem dokaładnie i pisze że zmieniają limit i odmawiają zwrotu  z reszty faktur

Cytat.: " postanawiają:

1.zmienić wnioskowany roczny limit podatku  akcyzowego do kwoty X ...kwota wykorzystana , kwota pozostała;

2.ustalic w ramach limitu..zwrot podatku...  w tym kwota ilośc x2zł , hektary uż. rol. oraz DJP bydła   za okres od 1lut do31.lip. ;

3. odmówić wnioskodawcy wypłaty zwrotu w zakresie pozostałych faktur.;

W uzasadnieniu piszą ze stawka wnioskowana była 1,46  a kto złozyl w sierpniu  to mu sie nalzzy 0,54 dopłaty... i ze w rócą w paź.na konto

W lutym składałem w gminie a w sierpniu w mieście to 54gr dopłaty z gminy nie dostanę?

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

W tym roku jak nigdy. Zawsze placili 30-31pazdziernika akcyze a w tym roku przez wybory zaplacili juz12 pazdziernika.

Mam złożone w 2 gminach i z żadnej nie dostałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v