Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie blokują tylko na trytke przyczepiają kartki awaria. Przynajmniej ja tak widziałem.

Pistolet był przyczepiony do dystrybutora  tretytka , można wierzyć lub nie w tą historię. Mimo braku paliwa kilkanaście lub kilkadziesiąt litrów na pewno jest w zbiornikach. A to że to te samo paliwo w verwacenie to raczej pewne

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

U mnie konewka tylko do paliwa i do niczego innego. Spróbuj trzymać normalnie nie bokiem i powoli przechylaj. Albo kup konewkę taką tylko do tego i tyle po co się szarpać.

Konewka do paliwa ? świat jeszcze takich cudów nie widział , bańkami wleje co najmniej 5 razy szybciej . Co do wlewania bańką to właśnie jak zaczynasz lać z pełnej bańki to tylko bokiem , a nawet tak trzeba trzymać bańkę żeby otwór był na górze, i w tedy nic nie chlupie , i chwila moment i bańka opróżniona . Przez ostatni miesiąc z 3 tys litrów  leje bańkami , i nawet mi do głowy nie przyszło że to coś skomplikowanego , i trzeba konewki kupować , mam co prawda konewkę , ale do adblu do kombajnu , choć i tak częściej leję bańką niż tą konewką 

Opublikowano
1 godzinę temu, Matmen napisał:

Przed wyborami musi być :))

Nie dziwne, że była dostępna tylko dziwne, że verva w tej samej cenie bo podobno dopiero jak zwykłej nie było to verve w niższej cenie sprzedawali. 

Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

ma lepszego kopa na tej vervie? 😄😉

A nie wiem, ja nie Rysiek, że w tyłku miernik niutonometrów siedzi 🤭 3 litry dizel to i na wodzie kopa ma 🙆

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Konewka do paliwa ? świat jeszcze takich cudów nie widział , bańkami wleje co najmniej 5 razy szybciej . Co do wlewania bańką to właśnie jak zaczynasz lać z pełnej bańki to tylko bokiem , a nawet tak trzeba trzymać bańkę żeby otwór był na górze, i w tedy nic nie chlupie , i chwila moment i bańka opróżniona . Przez ostatni miesiąc z 3 tys litrów  leje bańkami , i nawet mi do głowy nie przyszło że to coś skomplikowanego , i trzeba konewki kupować , mam co prawda konewkę , ale do adblu do kombajnu , choć i tak częściej leję bańką niż tą konewką 

Masz człowieku zdrowie 3 tysiące w bańkach ale z czasem pójdziesz po rozum do głowy (i to przez kręgosłup).

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Sadek napisał:

Masz człowieku zdrowie 3 tysiące w bańkach ale z czasem pójdziesz po rozum do głowy (i to przez kręgosłup).

No nie żartuj, przecież to jest dziennie po 100-150 kg a na raz podnosisz 20-30 kg , to jak przykładowo się sieje zboża 100-150 ha X 170-200 kg , to masz 25 ton które by trzeba wrzucić do siewnika , to raczej tu bym myślał , a nie nad wlaniem 100 -150 litrów paliwa dziennie . Mauzera też mam , ale jest zatankowany , a na bieżąco idzie właśnie z baniek

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GABBER85 napisał:

to w butelki  2l ładować jak cieżki baniok 25l

Lata temu znajomy się śmiał ze mnie że materiał siewny robię w worki 30 kg, dziś zrozumiał jak 20 kg dla niego to za dużo (kręgosłup ma jak u faceta po 60 a ma 40 lat).

Tam gdzie tylko można trzeba sobie ułatwiać w życiu to trzeba to robić.

Ale każdy z czasem do tego dorośnie aby tylko nie było za późno.

Edytowane przez Sadek
Edycja
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Sadek napisał:

Lata temu znajomy się śmiał ze mnie że materiał siewny robię w worki 30 kg, dziś zrozumiał jak 20 kg dla niego to za dużo (kręgosłup ma jak u faceta po 60 a ma 40 lat).

Tam gdzie tylko można trzeba sobie ułatwiać w życiu to trzeba to robić.

Wiem coś o tym mając 17-18lat potrafiłem pełen worek pszenicy to jakieś 70kg wziąć  zarzucić sobie na plecy i znieść go ze strychu na dół. Teraz 30 lat na karku i już odczuwam problemy z kręgosłupem

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, mysza103 napisał:

No nie żartuj, przecież to jest dziennie po 100-150 kg a na raz podnosisz 20-30 kg , to jak przykładowo się sieje zboża 100-150 ha X 170-200 kg , to masz 25 ton które by trzeba wrzucić do siewnika , to raczej tu bym myślał , a nie nad wlaniem 100 -150 litrów paliwa dziennie . Mauzera też mam , ale jest zatankowany , a na bieżąco idzie właśnie z baniek

No nie żartuj: 150ha zboża i się bawisz woreczkami. Ładowarka i bb. To samo z paliwem, bańki to tak do 10ha, no 20max.

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Coś czuję że jak opozycja przejmie władzę to Obajtek zrobi po 4 zł by jak najmniej piniedzów trafiało do budżetu by siać propagandę piniedzów nie ma i nie będzie 

to kupuj przed wyborami, rób zapasy, wspomóż podatkami tą słuszna i jedyna Twoja partie 

Opublikowano
9 godzin temu, Celownik07 napisał:

ja mecze sie tymi 30l bańkami - leje bokiem powoli to sie nie rozlewa. myslalem ze masz patent ze ciecz poleci do góry bez pompki XXXD 

Mam duży lejek to normalnie bańkę stawiam prosto na masce i przechylam powoli . Zaleta to jeszcze że można porcjami lać z 5 litrów w lejek wchodzi .

A stary patent to na masce stawiam bañkę , wężyk i trzeba się zaciągnąć jak ktoś umie to powietrzem a jak nie to ropą ...

A teraz to pompkę mam na 220 wężyk  z sitkiem do bańki wsadzam i z 2-3 zostaną . Podobno i na akumulator można jakąś małą kupić 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v