Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam za to pamiętam co Obajtek mówił jak wybuchła wojna na UA, że nie ma co panikować, że paliwa nie zabraknie. Może i nie zabrakło, ale podrożało o ponad 1zł na litrze ... Więc jak teraz mówił żeby nie kupować to zadzwoniłem do dostawcy xD 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, tmk1974 napisał:

Jeżeli ktoś z PO lub PSL mówi "kupujcie, róbcie zapasy" to od razu wiem, że trzeba robić na odwrót, bo oni zawsze kłamali, kłamią i będą kłamać. I to jest według mnie mądrość. 😁

Wg Ciebie jakikolwiek polityk mówi prawdę? Nikt normalny tam nie będzie jeśli będzie szczery 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, tmk1974 napisał:

Jeżeli ktoś z PO lub PSL mówi "kupujcie, róbcie zapasy" to od razu wiem, że trzeba robić na odwrót, bo oni zawsze kłamali, kłamią i będą kłamać. I to jest według mnie mądrość. 😁

Przypomnieć ci słowa Kowalczuka.........

Pffff Kowalczyka 🤭

• Like 4
Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam za to pamiętam co Obajtek mówił jak wybuchła wojna na UA, że nie ma co panikować, że paliwa nie zabraknie. Może i nie zabrakło, ale podrożało o ponad 1zł na litrze ... Więc jak teraz mówił żeby nie kupować to zadzwoniłem do dostawcy xD 

mój powiedział że chwilowo hurt wstrzymany 😥, bo nie ma. Latam osobówką z karnistrami w bagażniku

Opublikowano
witejus napisał:

Dopiero będzie wycie lemingów jak po wyborach paliwo nie podrożeje a być może stanieje i ( nie daj Boże PIS wygra wybory) i nie są to moje słowa, kto nie wierzy niech się cofnie trochę do tyłu😆

jestem w stanie się założyć o dobrą butelkę whisky, że w ciągu tygodnia po wyborach diesel będzie przynajmniej w granicach 7zl. wchodzisz w to?

• Like 1
Opublikowano

Ja sie mogę założyć 

16 minut temu, nunu85 napisał:

jestem w stanie się założyć o dobrą butelkę whisky, że w ciągu tygodnia po wyborach diesel będzie przynajmniej w granicach 7zl. wchodzisz w to?

Opublikowano
15 minut temu, nunu85 napisał:

wchodzisz w to?

To nie ja pisałem że nie podrożeje, zacytowałem z grubsza, tak że zakładaj się z tym co to powiedział, a zdziwisz się kto to jest😂. Ja nie wiem czy podrożeje czy nie i nie chce mi się rozpisywać dlaczego.

Opublikowano
kibix napisał:

Ja sie mogę założyć 

dobra, wchodzimy w to, a @witejus przecina. jeżeli w kolejną niedzielę po wyborach cena zwykłego ON na orlenach będzie 7zl lub więcej - wysyłasz mi flache , jeśli będzie tańszy niż 7zl- masz ją ode mnie

Opublikowano

@witejus przecina. jeżeli w kolejną niedzielę po wyborach cena zwykłego ON na orlenach będzie 7zl lub więcej - wysyłasz mi flache , jeśli będzie tańszy niż 7zl- masz ją ode mnie

Dla mnie dobrego kielicha zostawcie za przecięcie🤣

Opublikowano (edytowane)

😂

No z tym że ja bezdzietny kawaler no chyba że gdzieś na boku coś....no ale to się nie liczy bo nie bo Bożemu😂i nic mi na ten temat niewiadomo 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

on dalej 5,99 nawet sie pokazal na stacji.

9 godzin temu, hubertuss napisał:

Wczoraj na Circle w Siemiatyczach widziałem gościa busem na numerach z Zambrowa kilkadziesiąt km. Nie wiem czy przyjechał aż z tamtąd. ALe jak psiałem ludzie pierdolca dostają.

chlopie ja pisalem ze w poniedzialek widzialem 3 samochdoy z dolnego slaska pod krakowem  🤣.

kolega ma kombiaka bsi ze 2-3 lata przedtem mial  cytryne psl ale tego przerejestrowal..

9 godzin temu, bezbarwny napisał:

Raczej głupocie ludzkiej. Gdzieś w radio mówili, że zapotrzebowanie na olej napędowy wzrosło o 1/3. Po co Wy te zapasy robicie. Jeszcze b7. Przed zimą. Do naziemnych zbiorników i beczek. 

raczej na madrosci-kazdy madry wie ze podrozeje.

2 godziny temu, nunu85 napisał:

moze nie tydzien a 2-3 .

Opublikowano

A ja tam uruchomiłem dzisiaj przyczepkę i zatankowałem magazyny do pełna. I tak puste i tak więc zamiast "góra do Mahometa" to zrobiłem na odwrót. Cena 6zl za b7. Hurt cena ta sama a czas oczekiwania niewiadomy i cena na dzień dostawy. Trochę zabawy było ale jest nadzieja że się trochę zaoszczędzi.

Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

raczej na madrosci-kazdy madry wie ze podrozeje.

Tylko nie każdy wie, z tych mądrych, jaki procent w kosztach ogólnych stanowi koszt paliwa. Ty pewnie też się zastanowisz. A że podrożeje? To podrożeje. Od zawsze to drożeje, to tanieje. Niemniej jak Ci baniek po Ojcu zostało, to kup z 10 tysięcy litrów i z 10 czy 20 koła przytnij. W zasadzie to nic mi do tego. 

Opublikowano

Się tak nie zakładajcie, bo baryłka w 10dni poleciała o 10%, więc nim wybory będą to i u sąsiadów potanieje i obajtkowi głupio będzie cenę podnosić.

Na razie gromadzić stoperan,  w razie jakby się okazać miało że zapasy drogo zrobione😁

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

moze nie tydzien a 2-3 .

Albo 15 października, bo już zaczyna drożeć na tych stacjach na których jest😆, chcecie drogo, to będziecie mieli jak sobie życzycie🤣, ciekawe co teraz będziecie gadać😝

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

Bo dojna zmiana jak nikt inny umie wywołać panikę na rynku czy to węgla czy nawozów czy paliwa. Nikt tak zamieszania nie narobi jak pis. Pociecha tylko w tym ,że cena baryłki spada. I wzrosty cen po wyborach mogą być minimalne a jak jeszcze spadnie to nawet żadne. A b7 spokojnie doczeka nawet gdzieś w bańce pod płotem trzeba tylko dodać środka zapobiegającego wytrąceniu parafiny. wiosny.

Albo brednie piszesz , albo żyjemy w innej rzeczywistości . Tak z ciekawości jakim cudem wywołali tą panikę ? bo przecież jeśli nie podnosili cen , a nawet przez ten czas obniżyli cenę 40-50 groszy , to dla kierowców zrobili dobrze , po drugie,  ja przynajmniej od pisowców nie słyszałem żeby któryś mówił żeby robić zapasy , a  od opozycja często gęsto namawiała żeby ludzie robili zapasy , bo to po prostu opozycji było by na rękę jak by całkowicie paliwa brakło i się zrobiło duże zamieszanie , ludzie też sami to nakręcają , ale tutaj to nie ma się co dziwić , bo każdy chce parę groszy zaoszczędzić . Osobiście uważam że jak ktoś chce się do czegoś doczepić to czy ktoś zrobi zle czy dobrze , to i tak będzie zle , to tak jak opozycja była przeciwko zaporze na granicy Białorusi , nie chcieli dać na ta złotówki i że jak dojdą do władzy to ten płot rozbiorą bo jest nie potrzebny   , a wczoraj w programie słyszę że nie , teraz jak dojdą do władzy to płot rozbiorą żeby potem zrobić lepszy . Po prostu obłuda ludzka nie zna granic 

• Like 4
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mysza103 napisał:

Albo brednie piszesz , albo żyjemy w innej rzeczywistości . Tak z ciekawości jakim cudem wywołali tą panikę ? bo przecież jeśli nie podnosili cen , a nawet przez ten czas obniżyli cenę 40-50 groszy , to dla kierowców zrobili dobrze , po drugie,  ja przynajmniej od pisowców nie słyszałem żeby któryś mówił żeby robić zapasy , a  od opozycja często gęsto namawiała żeby ludzie robili zapasy.

Wystarczyło dawać normalnie paliwo do hurtu, tak jak zawsze to było 20-30 groszy taniej niż na stacji i paniki by nie było, nawet w tej samej cenie co detal, a tak klient hurtowy pojechał na stację, zaczął kupować duże ilości i z tego powodu zaczęło brakować paliwa na stacji bo flota transportowa Orlenu nie wyrabia ... To jest cały powód tej paniki.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v