Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

😁Po wyborach będą musieli na stacji przepompowywać coby pompy się nie zastały 🤭 

Też tak myślał znajomy pracujący na stacji po nalocie wojennym.

Na tym tankowaniu jedynie stracą ci co rozwożą paliwa (bo część ich klientów kupi na stacji), żaden transport nie jest w stanie zabezpieczyć paliwa na rok bo 1 ciężarówka jest w stanie zużyć rocznie około 35 tysięcy (tyle co gospodarstwo około 300 ha), więc to paliwo będzie potrzebne.

A do osobówki nikt nie będzie robił zapasu aby w garażu śmierdziało.

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Niech przyjdą mrozy to wtedy zapłacą i po 8 zł za świeże 

Letnie się nie nadaje na zapas zimowy 

Karol teraz już przejściówka jest do -15spokojnie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobry anty depresator to nawet do tych - 8 na letnim pojedziesz. Ja stosuje taki w przezroczystych butelkach już od wielu wielu lat. nawet gdy było po - 30 do zimowego było dolewane głównie w autach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale jak ktoś bogaty niech buli za b0. 

Jak to jest oznaką bogactwa to przyznaję się bo bycia "bogatym " właśnie stało się dostępne  B0 po 6,49 i zamówiłem 2000 l, do końca prac jesiennych wystarczy i coś na wiosnę powinno zostać.

Wiem, wiem mogłem nadwyżkę kasy przepierdzielić lub dać na schronisko dla psów, ale dopłaciłem w hurcie do tego bez bio i jestem zadowolony 😄

Opublikowano

Tydzień czy dwa temu ozdoba ociepa czy jakoś tak vice minister chyba sportu.

Co do parafiny to chodzi mi o tych co będą przechowywali w warunkach gdzie może być poniżej 0 co nie raz zaznaczałem i wtedy się wytrącić może.

Przed chwilą, Pigmei napisał:

Jak to jest oznaką bogactwa to przyznaję się bo bycia "bogatym " właśnie stało się dostępne  B0 po 6,49 i zamówiłem 2000 l, do końca prac jesiennych wystarczy i coś na wiosnę powinno zostać.

Wiem, wiem mogłem nadwyżkę kasy przepierdzielić lub dać na schronisko dla psów, ale dopłaciłem w hurcie do tego bez bio i jestem zadowolony 😄

Oznaka bogactwa to oczywiście szydera. A chodzi o to, że ludzie szaleją bo gdzieś taniej drożej a potem i tak dopłacają do b0 nie wiedzieć czemu bo to i tak przecież do traktora a nie do samochodu na wyścigi.

Opublikowano

Z szyderą, jajcarstem i powagą  czasem miewam problem w Twoich postach, ale do wszystkiego i tak na luzie podchodzę.🙂

Nie dajmy sie zwariować i niech każdy myśli samodzielnie bez patrzenia na instynkt stadny u innych bo zgłupieje jak i oni 

• Thanks 1
Opublikowano

Gdzieś już pisałem paliwo w zbiorniku przykładowo kombajnu letnie stoi tam 11 miesięcy i nie trzymam go w plusowej temperaturze i powiedz co się może z nim stać przez mrozy, tak samo przechowuję pozostałe paliwa.

• Like 1
Opublikowano

To co teraz sprzedają na stacjach do - 18. Wierzyć mi się nie chce. Wlej w butelkę np po koli włóż do zamrażarki. Zobaczysz, że nie prawda.

Natomiast jeśli chodzi o depresat i paliwo w zimie i wytrącanie parafiny. Pisałem wyraźnie jak ktoś się boi, że mu się wytrąci to niech sobie doleje. Nie pisałem, że bez tego paliwo szlak trafi i zrobi się smalec.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak nie będzie robił do osobówki nikt zapasu jak już przyłapali pisowskiego ministra z bańkami.

Ja PRDL. Ale afera. Gościu tankował benzynę do agregatu. Ja jeżdżę dieslem, a tankowałem ostatnio do baniek benzynę, bo potrzeba mi do kosiarki i do piły.  Jak się cieszę, że nie ma mnie w polityce. Nie wybroniłbym się z tego....🤣

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Sadek napisał:

do osobówki nikt nie będzie robił zapasu aby w garażu śmierdziało

Byś się zdziwił. Przede mną dyrektor podstawówki łał do 3 baniek benzynę kilka dni temu 😉 biorą i miastowe. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.10.2023 o 08:52, wojak1986 napisał:

Nie wiem czy interesujecie się tym co dzieje się lokalnie w gminach przed wyborami. U mnie gmina od PiSu dostała 3 mln następna 5 mln. Tu droga tam jakiś remont. Normalnie żeby wyrwać taka kasę to pielgrzymka a teraz cyk i jest. Tylko jaka to jest skala transferu w całym kraju. Skąd te środki?

U nas w gminie też kumplują z opisem i jest kasa . Remonty dofinansowanie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tmk1974 napisał:

Ja PRDL. Ale afera. Gościu tankował benzynę do agregatu. Ja jeżdżę dieslem, a tankowałem ostatnio do baniek benzynę, bo potrzeba mi do kosiarki i do piły.  Jak się cieszę, że nie ma mnie w polityce. Nie wybroniłbym się z tego....🤣

Ty masz rozum dzieciaka? Powiedział ci, ze do agregatu a ty łyknąłeś i to do każdej 20 po 8 litrów lał. Tak i się śmieli, ze prądu też nie bezie. Ktoś tu pisze o dyrektorze szkoły. W Siemiatyczach prezes PK zarabiający kilkanaście tys miesięcznie do mauzera lał 1 tys litrów a ty wierzysz politykowi i to pisiorowi.

Opublikowano

Jak gościu jest ministrem to jednak podejrzane że leje w bańki . 

Tyle kasy ma z urzędowania i muzi zapas robić 😮, dusi grosz czy co ??

Ale jak leje w bańki do agregatu to też podejrzane bo go nie stać na kogoś od brudnej roboty ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v