Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Przez jaki okres tyle przepalileś? 

Do akcyzy tyle 

Ale jeszcze 1000l jest, i w kotłach po 3/4

1 minutę temu, hubertb napisał:

Niby który bo 4cyl Perkins za oszczędny uważany jest tylko w Polsce. 

Jeśli nie przekroczysz 1750 obrotów silnika to z baku ubywa powoli, następna granica to 2000 obrotów 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Niby który bo 4cyl Perkins za oszczędny uważany jest tylko w Polsce. 

80kuca jak w pędzel dostanie to i 12 połknie

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Do akcyzy tyle 

Ale jeszcze 1000l jest, i w kotłach po 3/4

Jeśli nie przekroczysz 1750 obrotów silnika to z baku ubywa powoli, następna granica to 2000 obrotów 

Znaczy się od sierpnia? 

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Normalnie. Mnie uczyli, że między 4 a 6 jest jeszcze 5. A 4,5 to mniej niż 5, ale więcej niż 4 🙋 co Ty ze suafkiem do klasy chodził? 🤔

A mnie uczyli że w przypadku manometrów i liniałów podajemy tylko wartości zaznaczone na skali. Jeśli wskazówka "prawie się zgrywa" podajemy wartość niższą dodając w plus podwójną normę zegara. Ten zegar z linku praktycznie nie ma skali i służy czystej orientacji. Nie warto nawet się zaprzątać jego wskazaniami. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Jeśli nie przekroczysz 1750 obrotów silnika to z baku ubywa powoli,

No tak to działa w każdym silniku. Po prostu chciałem zaznaczyć że to nie jest tak że MF pali nadprzeciętnie mniej w stosunku do innych marek. Bo nawet osławione wysokie spalanie JD nie bierze się z powietrza. 

• Like 3
Opublikowano
59 minut temu, gregor1284 napisał:

Też nie lubisz żyć na pokaz?

A w życiu, gnam to patalajstwo i daje do zrozumienia że jak mają w d*pie na codzien to i przed ludźmi ja tak samo się zachowuje a nie wargi na agrafki do uszu przypięte i suszenie zębów 🤭

26 minut temu, Łolek napisał:

Eeee ni ma letko na śluba jadziem pełnym składem 

A to jak najbardziej zapraszam nawet i bez ślubu ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

W c-330 to czujnik jest w złym miejscu, mierzy na filtrze a już w 60 realnie to co sie dzieje w silniku 

Nie zmieniono miejsca czujnika a usunięto filtr odśrodkowy. W sumie w tak starym dieslu powinny być dwa filtry odśrodkowy oraz pełnoprzepływowy. 

Opublikowano

Kurła mało się Opel nie rozleciał na tych wielkopolskich drogach 😐 a mówią że w łódzkim taki zły stan nawierzchni 

IMG_20230222_140128_194_HDR.jpg

Opublikowano
31 minut temu, Karol6130 napisał:

No i jest 

IMG_20230222_173642.jpg

IMG_20230222_191646.jpg

Widziałem widziałem, powiem tyle, że trzydziestka to teraz chyba pęknie na skrzyni jak tylko to zobaczy, zaczepiać nie musisz😁

11 minut temu, hubertb napisał:

Lampka gaśnie przy ciśnieniu 0,2bar. Najmądrzejszy system nadzoru ciśnienia oleju wymyślił VAG. Tam są dwa czujniki "niski" montowany przy filtrze i "wysoki" montowany przy głowicy. Wysoki ma wartość przełączenia od 0,9 do 1,2 bar. System do obrotów 1500obr/min(w przypadku starych diesli) mierzy ciśnienie czujnikiem "niskim" po przekroczeniu obrotów "wysokim" jeśli ciśnienie jest zbyt niskie lampka zaczyna mrugać i odzywa się buzzer. 

Ostatnio Fiat mnie zadziwił, wiesz jak pokazuje że dawno mu nikt inspekcji olejowej nie kasował???

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Obiecałeś że wszystko co potrzebne mi dasz, to po co większa🤔🤭😉

Nie kojarzę, tej obietnicy ale dobra. Tylko zielone będzie 🤷

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła mało się Opel nie rozleciał na tych wielkopolskich drogach 😐 a mówią że w łódzkim taki zły stan nawierzchni &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20230222_140128_194_HDR.jpg

A gdzie Cię tam do tych bambrów zaniosło?

55 minut temu, pedro2 napisał:

Siątka

Poluzowalem przewód aż olej poszedł i pokazuje to samo więc chyba nie trzeba

Screenshot_20230222-190253.png

Ten glicerynowy na pewno nie jest, to i odpowietrzania nie wymaga

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

Nie zmieniono miejsca czujnika a usunięto filtr odśrodkowy. W sumie w tak starym dieslu powinny być dwa filtry odśrodkowy oraz pełnoprzepływowy. 

Ja tam mam wszędzie wymienne, w 60 były te sitka do czyszczenia to zacząłem czyścić to nawet nie składałem... 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

A gdzie Cię tam do tych bambrów zaniosło?

W poszukiwaniu Ursusa 🙂

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

No nie, dawaj. 

Tak jak Szymon napisał powyżej, pojechałem rano po bułki, odpalam go, a on mi kontrolką czerwoną migać zaczyna, no mówię za***iście, silnik zdechł 😭

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W poszukiwaniu Ursusa 🙂

I jak???

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

A mnie uczyli że w przypadku manometrów i liniałów podajemy tylko wartości zaznaczone na skali. Jeśli wskazówka "prawie się zgrywa" podajemy wartość niższą dodając w plus podwójną normę zegara. Ten zegar z linku praktycznie nie ma skali i służy czystej orientacji. Nie warto nawet się zaprzątać jego wskazaniami. 

Dobrze Panie profesorze, dziękuję za wykład. 🙋

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja tam mam wszędzie wymienne, w 60 były te sitka do czyszczenia to zacząłem czyścić to nawet nie składałem... 

Pełno przepływowy wyłapuje większe zanieczyszczenia. Jeśli odśrodkowy jest sprawny i czyszczony regularnie, olej się nawet tak mocno nie odbarwi. W ciężarówkach system filtrowania jest genialnie rozwiązany, zaraz po zaworze upustowym zainstalowane są zwykle dwa pełno przepływowe natomiast na końcu instalacji zamontowany jest filtr odśrodkowy. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tak jak Szymon napisał powyżej, pojechałem rano po bułki, odpalam go, a on mi kontrolką czerwoną migać zaczyna, no mówię za***iście, silnik zdechł 😭

I jak???

2 minuty temu, jacor73 napisał:

Chociaż owocne były te poszukiwania?

Na miejscu okazało się że nie za bardzo sprzęt , @szymon09875 i Sylwek widzieli zdjęcia 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Do szlifierki bez osłony pasuje cięcie bez okularów 

To u nas był taki fachowiec że chciał ciąć małym diaksem z dużą tarczą do drewna bez osłony . Szybko mu ten pomysł z glowy wybiliśmy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v