Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Tam nie jeden nowy ciągnik kupił. Co prawda w częściach ale jednak 😂

Byłem tam ostatnio z 10lat temu. I wygląda to teraz jak wysypisko śmieci całej Europy. Więcej tam nie jeżdżę. 

Opublikowano

Połowica w komisji cały dzień, biorę młodą,  jedziemy zagłosować, potem na pierogi do babci, a potem jakiś obiad na przerwę zawiezc, bo uj wie ile im się tam zejdzie z tym glosowaniem calym

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

Dajta spokuj. Jak ja nie lubię jak te sraje po podwórku łażą. A nie mam gdzie tego odgrodzić za ścianą bo w koło sąsiedzi. U mnie że 20lat już drobiu nie ma.

Nie tak bardzo dawno łaziły po całym podwórku prócz w dawnym warzywniku. Problemu nie było. Jedynie krowa nie chciała tej trawy żreć ani się na niej paść... Później dopiero wygrodzone. 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie nie. Drób to nie dla mnie. Już bym wolał że 2 🐷 i przemienić na kiełbaskę.

Przy okazji wywozu obornika, ostatni sąsiad, który trzymał świniaka dla siebie stwierdził, że ten zeszłej zimy był już ostatni. Czyli świnie ostatecznie wymarły na te 80 domów na mojej ulicy.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

świnie ostatecznie wymarły

U nas we wsi (50osob) 4 trzymalo świnie. Sami mieliśmy ponad setkę. Teraz na całą gminę trzyma 4, z czego największy parędziesiąt może ma. Za parę lat już nigdzie nie kupisz

Opublikowano

U nas we wsi - gminie, ponad 4000 ludzi jeszcze się znajdzie ale mało. Moja ulica to sami małorolni, najwięksi to trzymali po dwie-trzy maciory i prosięta od nich. Teraz do niedawna było dwóch co mieli po jednym dla siebie, teraz już nikt. Ja osobiście tego mięsa nie jem więc mi to wsio. 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie trzeba jechać do Mannheim czy Contractusa żeby dzondyrów sie naoglądać 

IMG_20231005_094707.jpg

Żeby jeszcze było na co popatrzeć 🤷 

Żeby to jeszcze premium było 🤭

A tak serio to xx30 to według mnie ostatni jd dobry. 83 albo 85 idą jak wściekłe 👌

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie tak bardzo dawno łaziły po całym podwórku prócz w dawnym warzywniku. Problemu nie było. Jedynie krowa nie chciała tej trawy żreć ani się na niej paść... Później dopiero wygrodzone. 

Przy okazji wywozu obornika, ostatni sąsiad, który trzymał świniaka dla siebie stwierdził, że ten zeszłej zimy był już ostatni. Czyli świnie ostatecznie wymarły na te 80 domów na mojej ulicy.

Najgorzej to te gówna przyklejone pod butem. Idziesz do kościoła klękasz a tam gówno pod podeszwą. Błoto to się wykruszy jak wyschnie a to gówno to trzeba śrubokrętem wyskrobać.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Byłem tam ostatnio z 10lat temu. I wygląda to teraz jak wysypisko śmieci całej Europy. Więcej tam nie jeżdżę. 

Rok temu byłem. Tak jak mówisz tam jest wszystko oprócz tegorocznej co potrzeba 😂 opony mają dosyć tanie po 2 przednie do siuntki kupiłem w takiej cenią jak u siebie bym musiał dać za jedną z dętka 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

Najgorzej to te gówna przyklejone pod butem. Idziesz do kościoła klękasz a tam gówno pod podeszwą. Błoto to się wykruszy jak wyschnie a to gówno to trzeba śrubokrętem wyskrobać.

Mi to nie przeszkadza. A do kościoła i tak nie chodzę. Jeszcze jest paru takich co kury spacerują po całych podwórkach, u znajomego na przykład - kury, kaczki, gęsi mają raj, wszędzie ich pełno. Nawet na dachu na traktorze siedzą. Moje co roku, po wykoszeniu trawy jesienią są puszczane na cały sad, nieraz przyjdzie i pod samą chałupę i zostawi "pamiątkę". 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Żeby to jeszcze premium było 🤭

był u nich wcześniej od nowości 6430 nie premium to narzekali że za słaby do forchnitki , grubera 3m/7łap agrofactory to sprzedali i kupili używane 6530

sugerowałem zostawić czwórke bo krótki dobry do deptania pryzmy , linera 2700 czy zamiast 5720 do ładowacza ale mają swoje papiery

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Cały rok masz na obrzucanie się z innymi gównem w temacie o polityce. Ale nie.... w dzień wyborów jeszcze trzeba nie wytrzymać i przyjść pier**lić o pojebach i tęczy. Zamiast manifestować tak tu swoją biedę intelektualną - idź i zagłosuj zgodnie ze swoimi poglądami i przekonaniami, bo kierowania się rozumem Ci proponować nie będę.

👏👏👏 

Dokładnie. Każdy niech idzie spełni obywatelski obowiązek nie ważne na kogo. Wybór jest duży. 

Najprościej jest nie iść, a potem wyśmiewać tych co głosowali , że sami sobie wybralista bo ja nie głosował. 

Aczkolwiek myślę, że Mieczysław to i dzisiaj agitację prowadzi na hardkora 🤭 

Twardy kurpianin. On się nie boi się.

Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak FSO jeszcze Polonezy robiło to i jakieś Caro można było złożyć jak LEGO w domu ;) 

Z moich okolic bardzo dużo osób robiło w Ursusie, i taki jeden (ludzie mówią) że przez czas jak tam pracował, to w domu dwie trzydziestki złożył 

27 minut temu, 6465 napisał:

Nie nie. Drób to nie dla mnie. Już bym wolał że 2 🐷 i przemienić na kiełbaskę.

O właśnie, nic tam nie masz w planach??? Chętnie bym zakupił 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

W Płońsku kiedyś zawsze był w niedzielę targ, sporo ptactwa też tam handlowali, ale czy nadal jest to nie wiem.

Już nawet nie wspominam o legendarnej niedzielnej giełdzie w Słomczynie, gdzie można było dostać wszystko, a jak nie mieli to za pół godziny załatwili xD  Słomczyn od czasów Allegro/OLX to już nie to ...

Jest i teraz w płońsku

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

👏👏👏 

Orlen też reklamy puszcza jak to się świetnie rozwijają pod obecną władzą. Takie standardy.... 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Z moich okolic bardzo dużo osób robiło w Ursusie, i taki jeden (ludzie mówią) że przez czas jak tam pracował, to w domu dwie trzydziestki złożył 

O właśnie, nic tam nie masz w planach??? Chętnie bym zakupił 

Nie na razie nie. Ale jak by co to będę pamiętał.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

👏👏👏 

Dokładnie. Każdy niech idzie spełni obywatelski obowiązek nie ważne na kogo. Wybór jest duży. 

Najprościej jest nie iść, a potem wyśmiewać tych co głosowali , że sami sobie wybralista bo ja nie głosował. 

Aczkolwiek myślę, że Mieczysław to i dzisiaj agitację prowadzi na hardkora 🤭 

Wczoraj na tt były same live "promujące" pewne ... Choć jak dla mnie to bardziej było zniechęcanie. 

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, 6465 napisał:

Dajta spokuj. Jak ja nie lubię jak te sraje po podwórku łażą. A nie mam gdzie tego odgrodzić za ścianą bo w koło sąsiedzi. U mnie że 20lat już drobiu nie ma.

Gdybyś chciał naprawdę mieć te kilka kurek to i miejsce byś wygospodarował 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki wiecie co zrobić dziś 🖊️ by POjepóf nie było

Rysiek najprościej to wejść w zakładkę konto następnie ustawienia konta i tam masz magiczny przycisk 😅 i masz z głowy 😉

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v