Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bida i u boćków. 

większość gniazd dwa, a o pojedynczych dużo. 

Opublikowano

I u nas będzie bida w tym roku.

Trzeba będzie zużywać "tkankę tłuszczową" z poprzedniego sezonu.

Opublikowano
17 minut temu, malaczarna napisał:

Bida to dopiero będzie po wyborach.

Lepiej się cieszyć z tego co jest niż płakać po tym co było 

15 minut temu, szymon09875 napisał:

Co sie znowu stało?

O chlopie nie uwierzysz. Byłem na działce po kalarepę a tam dziadek Bonifacy młóci w altance babkę Krzęscislawę od tylca. Musisz to zobaczyć chlopie ale cyrk. Nagrałem to na kamerze 

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

W tym czarnowidztwie zgodzę się z tobą. Źle to dopiero niestety będzie

Opublikowano
59 minut temu, kizak napisał:

Ty bliżej Warszawy ,to może przez pomyłkę  resztkami deszczu dostaniesz [albo i nie]  , No nic ,rok wyborczy ,wyglądajmy suszowego😐

Doopa. Południowe Podlasie coś tam sięgnie, do mnie jak coś dojdzie to może pokropi. A nie oszukujmy się, nawet 10mm za wiele nie zmieni. Teraz trzeba 30mm spokojnego deszczu przez dobę. 

56 minut temu, Agrest napisał:

Pierwszy raz w życiu uchwycony na moim terenie.

Się wszystko zmienia. Aura, fauna flora i ludzie...

20230607_111549.jpg

20230607_111254.jpg

U mnie w oborze na korytarzu był jakieś 2 tygodnie temu. Wywołał spore zainteresowanie wśród rogaczy. Aż rury trzeszczały 😁

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Doopa. Południowe Podlasie coś tam sięgnie, do mnie jak coś dojdzie to może pokropi. A nie oszukujmy się, nawet 10mm za wiele nie zmieni. Teraz trzeba 30mm spokojnego deszczu przez dobę. 

U mnie w oborze na korytarzu był jakieś 2 tygodnie temu. Wywołał spore zainteresowanie wśród rogaczy. Aż rury trzeszczały 😁

Jak 10 mm nie zainteresowany ,to przepchnij 100 km wyżej ,rośliny od razu to wypiją  .  30 mm ,przez dobę 9_9

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

To zerknij stary i nowy typ piasty czy ma taki sam trzpień na ośce pod łożysko 

na 95% inny

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

I tak pewnie skończy w hucie a tyle co on będzie jeździł to się nawet nie zdąży zatrzeć 

ale jakbyś naprawił to może bym ośkę odkupił, ale taką popsutą to nie chcę

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Pierwszy raz w życiu uchwycony na moim terenie.

Się wszystko zmienia. Aura, fauna flora i ludzie...

20230607_111549.jpg

20230607_111254.jpg

teściowa cię odwiedziła???

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A na zapas się nacieszyłeś?

W życiu pięknie są tylko chwilę...

Ale akurat coś odłożyć na chude lata czasem można.

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

W życiu pięknie są tylko chwilę...

Ale akurat coś odłożyć na chude lata czasem można.

Chociaż te kilkaset tysięcy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Plony w tym roku zapowiadają się u nas przynajmniej dobrze... Choć dla tych co handlują to nie wiadomo czy dobrze. 

Od wschodu i południa ostro się chmurzy...

Pracują i się oblatują... Wygląda na to, że do zimy wszystkie stanowiska zajęte będą.

20230607_132407.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

@konteno  pytałeś czy będę coś karczować.

W tym roku 3 do 4 ha porzeczki i 0,3 do 1 ha wiśni.

Te wiśnie przeznaczone do likwidacji w tym roku mają tylko liście.  Można było je likwidować miesiąc temu ale się nie chce

Teraz znowu poszły w przyrosty i zastanawiam się czy jeszcze rok nie przetrzymać.

a ile ogólnie masz wszystkiego jeśli chodzi o owoce ?

Opublikowano

51 minut temu, Sylwekx25 napisał:

W miastach za ciężkie pieniądze ludzie kupują mniejsze mieszkania i żyją.

nie mają wyboru i wolą iść  na łatwizne  , nie ma większej motywacji niż mieć musieć na coś pracować , znajoma z pracy to remont na kredyt robiła i jakąś ścianke wywalili działową i się zwalił nadzór budowlany bo to ściana nośną chyba była , ludzie lubią sobie komplikować życie

@Aktywnyrolnik7245 chcesz qnia?

IMG_20230607_103809.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v