Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tigon napisał:

Skoro będąc "parobkiem' zarabia się więcej niż podczas bycia gospodarzem to może nie jest to takie złe.

Tylko zarabia i zarabia. Kto był u siebie szefem i szło dobrze to ciężko słucha się rozkazów a o dobrego szefa też trudno...

Opublikowano
35 minut temu, wojak1986 napisał:

Tylko zarabia i zarabia. Kto był u siebie szefem i szło dobrze to ciężko słucha się rozkazów a o dobrego szefa też trudno...

Typowe myślenie, lepiej ryć po 1,2zl i być sobie szefem chociaż cierpi na tym rodzina 

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tigon napisał:

Skoro będąc "parobkiem' zarabia się więcej niż podczas bycia gospodarzem to może nie jest to takie złe.

Ja bym powiedział, że to oznacza że coś chyba nie tak jeśli parobek ma więcej na czysto niż średnie gospodarstwo z mleka w przeliczeniu na pracującą osobę...

Edytowane przez komizmo
  • Like 3
Opublikowano

Bo w gospodarstwie to trza głową robić bo kto tylko rękoma za***prza się tylko na parobka nadaje .

Bo u siebie to trzeba robić dzień i noc , a u kogoś to za siedzenie będą płacić takie jest myślenie wielu nieroztropnych.

• Like 1
Opublikowano

https://zywienie.abczdrowie.pl/polacy-spozywaja-na-potege-w-ten-sposob-niszcza-watrobe-i-trzustke

To już patologia. Jak można optymistycznie patrzeć na odbicie Naszej branży jak tu taka propaganda idzie. Moja matka miała zawsze problem z pokarmem po porodzie. Ja i dwie siostry "wychowaliśmy" się na mleku krowim. W zdrowiu bez żadnych niespodzianek. Rozumiem alergie(które też pewnie wynikają z coraz to bardziej syntetycznego  żywienia: mleko w proszku a proszek ch*j wie z czego, kaszki na mleku i kaszki na wodzie a nasze topowe mleczarnie tego nie robią) ale to micro procent.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, robert1226 napisał:

Bo w gospodarstwie to trza głową robić bo kto tylko rękoma za***prza się tylko na parobka nadaje .

Bo u siebie to trzeba robić dzień i noc , a u kogoś to za siedzenie będą płacić takie jest myślenie wielu nieroztropnych.

No jak ty chcesz iść robić do kogoś z podejściem jakbyś pracował u siebie to rzeczywiście może to być horror😂 

Widzę po znajomych jak w większości mają wyjebkę w robocie i jakoś sobie dobrze żyją.

Ty napisałeś o tym typie pracownika który tu się przewija w opowieściach podróżników z forum. Że jadą sobie na wakacje, a pracownik wszystko ogarnia. Są rzeczywiście tacy co sobie biorą na łeb więcej niż właściciel. Taki robol to skarb. Gatunek na wyginięciu 

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano

Halo halo halo ja do tych co wielbią, kochają i propagują Michałka Kołodziejczaka który mówi ze na dobru rolnika mu zależy 😅😅😅😅😅😅 i co wy  na to że do PO ketonów jako mięso armatnie przed wyborami poszedł 😂😂😂😂😂😂😂😂ŁagroUnia to jest przyszłość dla rolnictwa🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano

Jeszcze i rudy mu kopa zasadzi. To gnida, on z samym sobą nawet by się nie dogadał. 

28 minut temu, DanielFarmer napisał:

Idiota,już PO nim i jego "partii"

B0 DOBRY 😁 trzeba było dać P1 ĄTNICA 🤪

Opublikowano
44 minuty temu, matek0921 napisał:

Halo halo halo ja do tych co wielbią, kochają i propagują Michałka Kołodziejczaka który mówi ze na dobru rolnika mu zależy 😅😅😅😅😅😅 i co wy  na to że do PO ketonów jako mięso armatnie przed wyborami poszedł 😂😂😂😂😂😂😂😂ŁagroUnia to jest przyszłość dla rolnictwa🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😂😂😂😂😂😂😂

Danone za lipiec jak płaci

Opublikowano

wichrzyciela każdy lubi ,jak wrogowi do tyłka się bierze ,ale w swoich szeregach element niepewny  nie jest mile widziany . pokrzyczeć z boku łatwo ,ale postawić go na ministra rolnictwa ,to za dwa dni tchu braknie do krzyku ,rzeczywistość zadusi

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, matek0921 napisał:

Może i zależy, ale popełnił duży błąd dołączając do Ko. Pewnie zdecydował się na to bo wiedział, że sam się nie dostanie. Wybrał zła drogę, b rolnicy są w zdecydowanej większości przeciw Ko. Chyba ma słabych doradców, albo wcale ich nie ma. 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Jeszcze i rudy mu kopa zasadzi. To gnida, on z samym sobą nawet by się nie dogadał. 

28 minut temu, DanielFarmer napisał:

Idiota,już PO nim i jego "partii"

B0 DOBRY 😁 trzeba było dać P1 ĄTNICA 🤪

To przy następnym 😄

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Zibifarmer napisał:

Może i zależy, ale popełnił duży błąd dołączając do Ko. Pewnie zdecydował się na to bo wiedział, że sam się nie dostanie. Wybrał zła drogę, b rolnicy są w zdecydowanej większości przeciw Ko. Chyba ma słabych doradców, albo wcale ich nie ma. 

Tylko jakby się sam ze swoją partią nie dostał to w praktyce te głosy przeszły by na PIS (jakby progu 5% nie przekroczyli). Wybierał między złym a gorszym, Dla nie to żaden wybór mimo wszystko. Oby chociaż jedynkę dostał. Mimo wszystko mam nadzieję że się chłopina dostanie do koryta. Będzie mógł głośniej krzyczeć.

PS Kowalski miał rację że to popychadło tuskowe.

Ps 2 Nie jestem ani za Tuskiem ani za Kaczorem

• Like 1
Opublikowano

Co by nie gadać może ministra rolnictwa dostanie . Może to i nie byłoby źle ? To lepsi od niego w moim regionie placzek andruszkiewicz cwel co pojęcia o niczym nie ma no poza pisaniem i mówieniem słowa Tusk czy gwiazdowski który pochodzi z typowo rolniczej gminy . I głosował za 5 dla zwierząt 

Opublikowano
1 godzinę temu, Xawier napisał:

Tylko jakby się sam ze swoją partią nie dostał to w praktyce te głosy przeszły by na PIS (jakby progu 5% nie przekroczyli). Wybierał między złym a gorszym, Dla nie to żaden wybór mimo wszystko. Oby chociaż jedynkę dostał. Mimo wszystko mam nadzieję że się chłopina dostanie do koryta. Będzie mógł głośniej krzyczeć.

Kowalski to też dobry ewenement. Niech jeszcze teraz się dostaną to dowalą krowiarzom że się poosrywamy 

Opublikowano
2 godziny temu, Xawier napisał:

Masz trochę racji, ale jak już to powinien próbować dogadać się z konfederacja. 

• Like 3
Opublikowano

Poczekajcie kilka dni minie i dalej będzie jechać karuzela bajdurzenia i koledzy wrócą. Powie, że nie było innego wyjścia bo co niby z pisdem miał iść...? 

Plan opracowany już dawno i znane reakcje elektoratu zawczasu, taka gnida może sporo namieszać. 

Nie zdziwił bym się gdyby okazał się szpiegiem pisdy specjalnie wysłanym...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v