Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Zenonim napisał:

U mnie 50 l z gradem w ciągu godz.i w nocy następne 10l kukurydza się wyklada , lubelskie

Bralbym te 50 l z gradem w ciemno 

• Like 2
Opublikowano

Na jesień a właściwie to zimą większość mleczarni to będzie wodę mlekiem zabarwiać bo mleka będzie mało, dużo rolników stada zredukuje, niektórzy w ogóle zrezygnują i mleka będzie brak w kraju

Opublikowano
19 minut temu, konradek88 napisał:

Na jesień a właściwie to zimą większość mleczarni to będzie wodę mlekiem zabarwiać bo mleka będzie mało, dużo rolników stada zredukuje, niektórzy w ogóle zrezygnują i mleka będzie brak w kraju

W pamiętnych czasach jak stryjowi mleka do bańki brakło to wody dolewał aby bańka pełna była😜

Opublikowano
1 minutę temu, Andpol napisał:

W pamiętnych czasach jak stryjowi mleka do bańki brakło to wody dolewał aby bańka pełna była😜

Kiedyś to śmiało można było tak zrobić ze mając 1000 litrów mleka kierowca zabierał 2000 litrów "mleka" 😉

Opublikowano
grzesiu napisał:

55 minut temu, alfa napisał:

Bralbym te 50 l z gradem w ciemno 

Bo nie masz rzepaku. 

i tu możesz się mylić ... ludzie wyżej ubezpieczyli niż plon wart a i tak by coś jeszcze ukosili

Opublikowano (edytowane)

W mojej okolicy jeden tak się wzbogacił miał wója kierowcę w mleczarni I i to było gdzieś 10 lat temu w końcu ich złapali według mleczarni miał dolewać 700 litrów wody mleczarnia podała go do sądu wygrała odszkodowanie wysokości 200000 tysi ale on się tylko osmial i walnoł tekst w stylo że to co on wzioł za to lewe mleko to zapłaci karę i postawi dom i postawił dom klinkieru w tym samym roku

Edytowane przez arosaw100
Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał:

co Ty bys chciał się na sławku bogacić? 😂

Lubuskie sieroto 😜 widzę, że Ty podobnie jak on do podstawówki mocno pod górkę miałeś 😁

Opublikowano
21 minut temu, krzychu121 napisał:

Ja bym brał 15 l z gradem który by wyciął kuku do zera 

Krzychu wstaw zdjęcie tej kukurydzy, jestem ciekamy jak wygląda  

8 minut temu, Andpol napisał:

Ja rzepak mam i czekam na grad.

Czemu, zapomniałem opryskać na chowacza. Rzepak ma dobry system korzeniowy i do wiosny miał sprzyjające warunki. Brak opadów zmniejszył jego plon, ale bez przesady. 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

u mnie 9 

U mnie 4,5.... przez to pogodę w tym roku to kurwicy idzie dostać. Wczoraj o 20 jadę balotach słomę bo mam walcówke i na 2-3 nadają opady. W połowie drogi idą czarne chmury od Warszawy,  zajeżdżam na pole (10km) ode mnie coś kropnelo, pobelowalem zagłówki z 30min no i zaczyna padać ciągnik mokry nade mną czarne chmury, wali , błyska zbieram się do domu... zajeżdżam u mnie kilka kropel spadło  i burza poszła gdzieś na wysokie maz.... nad ranem te 4,5l... tak jak Chłopaki pisza na piaskch to qq już jest spalona i żółte liście.. 

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, leszek1000 napisał:

Krzychu wstaw zdjęcie tej kukurydzy, jestem ciekamy jak wygląda  

Czemu, zapomniałem opryskać na chowacza. Rzepak ma dobry system korzeniowy i do wiosny miał sprzyjające warunki. Brak opadów zmniejszył jego plon, ale bez przesady. 

Wieczorem wstawię bo jestem w mieście U mnie może z 2-3 litry spadły. Pojedyncze rośliny się rozwinęły a reszta już się nie rozwinie nawet jakby 1000 litrów spadło. Uschła poprostu 

54 minuty temu, grzesiu napisał:

Bo nie masz rzepaku. 

Po to się ubezpiecza żeby mieć z tego jakiś zysk w razie czarnego scenariusza a taki właśnie w tym roku jest. A jak komuś szkoda parę zł na ubezpieczenie to już sam musi przekalkulować co się bardziej opłaci. Ja wolę grad i kasę z ubezpieczenia niż pół forszrita z ha i zapłacić za to 1000 zł 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
1 godzinę temu, Primula94 napisał:

U mnie 4,5.... przez to pogodę w tym roku to kurwicy idzie dostać. Wczoraj o 20 jadę balotach słomę bo mam walcówke i na 2-3 nadają opady. W połowie drogi idą czarne chmury od Warszawy,  zajeżdżam na pole (10km) ode mnie coś kropnelo, pobelowalem zagłówki z 30min no i zaczyna padać ciągnik mokry nade mną czarne chmury, wali , błyska zbieram się do domu... zajeżdżam u mnie kilka kropel spadło  i burza poszła gdzieś na wysokie maz.... nad ranem te 4,5l... tak jak Chłopaki pisza na piaskch to qq już jest spalona i żółte liście.. 

musisz dobrać dzierżawy w naszej części gminy jak widać więcej pada 

• Haha 1
Opublikowano

Pytanie do dostawców osm Krasnystaw. Jak wyglada odbior mleka , mianowicie czy kierowcy kradna litry ? 

Bo kiedys jak dawałem do nich to było ok tylko ze dawalem z baniek. A ze zbiornika to juz rozne opinie słyszałem.

Bo u mnie odbiorca to co samochod to inaczej opiernicza litry i nawet 10 l na 200 potrafi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v