Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jahooo napisał:

3 godziny temu, fergi99 napisał:

napisz ty do mnie pw bo ja już 3 razy próbowałem do Ciebie i za każdym razem po wysłaniu brak odbiorcy

griga ma zawsze zabitą skrzynkę, pisz na FB do niego

nie dorobiłem się jeszcze FB

jahooo napisał:

3 godziny temu, fergi99 napisał:

napisz ty do mnie pw bo ja już 3 razy próbowałem do Ciebie i za każdym razem po wysłaniu brak odbiorcy

griga ma zawsze zabitą skrzynkę, pisz na FB do niego

Opublikowano

Wysyłaj po przedpłacie. Ludzie trzeba szanować czas i chęci innych a nie robić z gęby doope.

fergi99 napisał:

Ja też przez dłuższy czas nie miał fb, tz najpierw miałem a potem nie a teraz znowu mam bo ponoć jak ktoś nie ma fb znaczy że nie istnieje.

Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał:

mam nadzieję , że ode mnie wszystkie przelewy ci doszły ?  żeby nie było na mnie

Nie nie, to nie była kwestia, że "nie doszły". Ta osoba była świadoma, że mi nie zapłaciła. Ja tam się nie przypominałem i kiedyś dzwoniła, że na śmierć zapomniała itd (zdarza się) i że mi zaraz przeleje. No i ani pieniędzy, ani z tego co widzę, to już i na forum się nie udziela ta osoba. Nie wiem co się stało, bo nie sądzę, żeby siedziała x czasu na forum, żeby mnie na jakichś starych gratach zrobić w ch*ja na stówę i znikając 😅

16 minut temu, Grzechooo napisał:

Wysyłaj po przedpłacie. Ludzie trzeba szanować czas i chęci innych a nie robić z gęby doope.

Wiesz, ja tak kogo kojarzyłem z forum, że długo, czy regularnie się udziela, to nie ma problemu żeby wysłać, niech ktoś sobie zobaczy i zapłaci jak wszystko będzie grało. Tym bardziej, że raczej sama drobnice sprzedawałem. Najdrozsze co tu sprzedałem to ze dwie stówy może kosztowało.

A z tym płaceniem, to już na FB co temat o tym, że ktoś kogoś oszukał, to jedni, że tylko po przedpłacie, drudzy że tylko za pobraniem. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 🤷

Opublikowano
Dnia 20.06.2023 o 08:38, Mecha napisał:

6 godzin temu, andrzej224 napisał:

W pole takim jechać bez przeróbek. Każdy by się zastanawial co to za wynalazek . 

Dnia 20.06.2023 o 08:38, Mecha napisał:

W pole takim jechać bez przeróbek. Każdy by się zastanawial co to za wynalazek . 

• Haha 1
  • AgroTeam
Opublikowano

Byłem dziś w okolicy Głogowa po coś i taki silos jest do sprzedania. 110t 2x zasypany od nowości. Cena wyjściowa 8 tyś ale temat rozbiórki pilny. Jak ktoś chętny kontakt do mnie dam namiary

silos.jpg

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

Mogę się mylić, ale nie pasuje mi to na zetora 16245 - bardziej na małą serię zetora z "francuską" kabiną. Rozstaw osi wydaje mi się zbyt mały i po co do takiego zestawu tyle "kuniów", układ fotela i kierownicy też przemawia za małą serią zetora...

mi to wygląda na ciężką serie, mała seria zetora ma pochyloną kolumne kierowniczą do tyłu bardziej i akumulator ma z drugiej strony pod kabiną

Opublikowano
Dnia 20.06.2023 o 18:26, daron64 napisał:

Dmuchawa chyba do rozładunku byłaby luks, bo rurami bym sobie skierował gdzie bym chciał, ale jak z załadunkiem do sprzedaży? Żeby się nie zaszuflowac na śmierć 

Ja w zeszłym roku 70 ton żyta przeszuflowałem z pryzmy do żmijki i ledwie się spociłem :P 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Od dziecka nic nie robię, tylko szufluje te pier**lone zboże. Bardzo chętnie bym z tym skończył 😅

A można tak, zamiast szuflować :

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Kurcze akurat wczoraj ktoś na jakiejś grupie na FB wrzucił jakas dmuchawę, a tam w komentarzach, że nowa taka kosztuje pod 30k 🤨 

To chyba jednak jeszcze sobie poszufluje.

Kup żmijkę i zobacz , jak się z tym możesz ustawić. Może pionowa żmijka i rozprowadzenie po budynku by ci załatwiło sprawę.  A zsyp w przyczepach masz ? Czasem wystarczą drobne inwestycje i połowa roboty odpada.

Opublikowano

Rozładunek takim problemem nie jest - tam gdzie teraz rozładowuje to mogę wjechać przyczepa i część wykiprowac z jednej przyczepy, a druga szuflowac muszę. No i tu tak - sama żmijka by załatwiła sprawę, no i nie mam takich ilości żeby ten ręczny rozładunek był jakimś takim wielkim problemem - bardziej kwestia wygody. Problemem jest załadunek do sprzedaży.

Tam gdzie teraz składuje zboże jest mocno w głębi podwórka przez co (problem z dojazdem) jestem skazany na dwóch odbiorców (jeden ma ciągnik z dużymi przyczepami, a drugi "małego tira" z naczepa.  No i tutaj to tak jak pisałem - pożyczam od wujasa ciągnik z turem na 2-3h i zestaw załadowany. Ale z tego drugiego budynku (gdzie chciałbym składować - ta niska obora) nie da rady tak. No i tam faktycznie - tak jak patrzyłem na YT to taka ssąco tłocząca by załatwiła mi rewelacyjnie sprawę. Raz, że miałbym większy wybór odbiorców, dwa że nie musiałbym stać do nikogo w łachę (wujek nie robi problemów, ale wiadomo jak to jest - zawsze lepiej nie musieć nikogo prosić), trzy że w końcu skończyłoby mi się szuflowanie, bo i bez problemu mógłbym i rozładować i załadować sam, cztery że dzięki zmianie budynku zyskalbym przestrzeń garazowa. No ale kurcze jeśli faktycznie to się kręci w okolicach 3dych to jednak trochę chyba za duży wydatek jak na moją skalę produkcji. Juz finansowo lepiej bym wyszedł jak bym składal cały czas w tym samym miejscu i do ciągnika kupiłbym tura. No nic trzeba będzie na spokojnie myslec

Opublikowano

Wywiozłem przyczepkę złomu. Nigdy tak ch*jowo sobie nie rozłożyłem ciężaru 🤦 szarpało mi tym autem strasznie. Chyba tylko raz zima jak było ślisko to gorzej mi się jechało niż dziś. No ale znowu kawałek miejsca zrobiony. Ceny dramat - gruby 80gr, cienki 70.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v