Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, yacenty napisał:

Średnio raz na kwartał, więc już mnie to nie dziwi i nie stresuje. Po prostu jest na to procedura i tyle. Jest ustawa to musisz ją wypełniać i jak przychodzą organy ścigania wymienione w ustawie to chcesz, czy nie musisz odpowiedzieć na ich pismo.

Czy wypowiedzi   "  polityczne  "też ich interesują   ?

Opublikowano
9 minut temu, yacenty napisał:

Jeszcze nie, przede wszystkim obrażanie, pisanie głupot na czyjś temat

Mowa nienawiści którą sami stosują, biedny nie może mówić nic na wpływowego Pana. Demokracja pełna gębą 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, wojak1986 napisał:

Mowa nienawiści którą sami stosują, biedny nie może mówić nic na wpływowego Pana. Demokracja pełna gębą 

Pewnie opisywane na forum Januszexy i Janusze składają pozwy, a później wolne sądy mają co robić.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, yacenty napisał:

Jeszcze nie, przede wszystkim obrażanie, pisanie głupot na czyjś temat

To od czego masz Pan tych swoich "moderatorów" ?  że aż sam tow. prok. Piotrowicz musi się fatygować... 🤔

4 godziny temu, slonju77 napisał:

Nie tłumacz się,co niektórzy i tak nie zrozumieją w czym rzecz,wypisywanie takich bzdur że dostępne środki którymi już nie wolno handlować to proszenie się o kłopoty

Chyba nie jesteś tak naiwny i nie myślisz że tego typu proceder będzie miał miejsce bez "przymykania oka" przez stosowne instytucje 😎 Żyjemy w Polsce, a tutaj wszystko jest do ogarnięcia, kwestia tylko ZA ILE 😉

Edytowane przez boogie7
  • Root Admin
Opublikowano

moderator nie musi kasować wpisu jak napiszę, że jesteś głupi, ale Ty możesz mi o to wytoczyć sprawę i wtedy, jeśli przyjdzie prokurator to muszę mu wskazać, z jakiego IP był napisany post. Ot polskie prawo.

Oczywiście nie twierdzę ze jesteś głupi, tylko napisałem to jako prosty przykład, aby zobrazować sytuację. Kończę ten wątek, bo i tak odbiegliśmy od uprawy pszenicy.

Opublikowano
1 godzinę temu, misio3p napisał:

Wyjdę na pana marudę, niszczyciela dobrej zabawy, ale ta flaga przy nicku to flaga Śląska. 

A konkretnie Opolszczyzna 😀

1 minutę temu, yacenty napisał:

moderator nie musi kasować wpisu jak napiszę, że jesteś głupi, ale Ty możesz mi o to wytoczyć sprawę i wtedy, jeśli przyjdzie prokurator to muszę mu wskazać, z jakiego IP był napisany post. Ot polskie prawo.

Oczywiście nie twierdzę ze jesteś głupi, tylko napisałem to jako prosty przykład, aby zobrazować sytuację. Kończę ten wątek, bo i tak odbiegliśmy od uprawy pszenicy.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, boogie7 napisał:

Chyba nie jesteś tak naiwny i nie myślisz że tego typu proceder będzie miał miejsce bez "przymykania oka" przez stosowne instytucje 😎 Żyjemy w Polsce, a tutaj wszystko jest do ogarnięcia, kwestia tylko ZA ILE 😉

Co  miałoby dać przekupienie pracownika Piorin, jak np. duże podmioty skupujące płody zaczną badać towar na pozostałości środków ochrony roślin?

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano (edytowane)

Gęstość. W ostatnich latach miałem podobne parametry bo jakoś około 73, a w tym roku odwrotnie. Białko i gluten niższe, a gęstość 80.  Na zdjęciu parametry z 2021 roku. 

IMG_20210816_202801.jpg

Edytowane przez Aroo22
Opublikowano
8 godzin temu, yacenty napisał:

Średnio raz na kwartał, więc już mnie to nie dziwi i nie stresuje. Po prostu jest na to procedura i tyle. Jest ustawa to musisz ją wypełniać i jak przychodzą organy ścigania wymienione w ustawie to chcesz, czy nie musisz odpowiedzieć na ich pismo.

jak długo przechowujesz adresy IP?

Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

18 minut temu, boogie7 napisał:

Co  miałoby dać przekupienie pracownika Piorin, jak np. duże podmioty skupujące płody zaczną badać towar na pozostałości środków ochrony roślin?

Ukraińską pszenicę badają ? 😆

Tomek90 napisał:

19 godzin temu, boogie7 napisał:

U mnie w okolicy to jeszcze Glean osiągalny dla wybranych 😉

Karbendazym to jest coś 😍

Jeśli chodzi o rzepak, to do dzisiaj b.dobrze go wspominam 😋 Ale raczej już nie do zdobycia, a zapasów człowiek wtedy nie robił 😉 Głupi był, oj głupi 😁

kellyq napisał:

Napisze ktoś co tutaj zabrakło na konsumpcję?

IMG_20221230_164926.jpg

Niczego. U mnie w okolicznym młynie dostałbyś dobrą stawkę za te parametry. Gęstość to parametr typowo transportowo - magazynowy, nie mający żadnego wpływu na wymiałowość. Jedynie czego brakuje, to l.opadania, a ta już jest istotna..

Opublikowano
10 godzin temu, slonju77 napisał:

Nie tłumacz się,co niektórzy i tak nie zrozumieją w czym rzecz,wypisywanie takich bzdur że dostępne środki którymi już nie wolno handlować to proszenie się o kłopoty

A jak napiszesz o hipotetycznie dostępnych środkach?

Opublikowano
56 minut temu, boogie7 napisał:

Ukraińską pszenicę badają ? 😆

Jeśli chodzi o rzepak, to do dzisiaj b.dobrze go wspominam 😋 Ale raczej już nie do zdobycia, a zapasów człowiek wtedy nie robił 😉 Głupi był, oj głupi 😁

Niczego. U mnie w okolicznym młynie dostałbyś dobrą stawkę za te parametry. Gęstość to parametr typowo transportowo - magazynowy, nie mający żadnego wpływu na wymiałowość. Jedynie czego brakuje, to l.opadania, a ta już jest istotna..

Z takiej chudej pszenicy będzie mało mąki , a dużo otrąb 74 to niska gęstość , a 70 to porażka , chyba leżała ta pszenica

Opublikowano

Niska gęstość nie musi oznaczać lichego ziarna. Pamiętasz odmiany typu Bogatka i Tonacja ? ta pierwsza zawsze była gruba jak groch, a druga miała "przeciętne" ziarno. Gęstością jednak "biła na głowę" tą pierwszą.

Opublikowano
5 minut temu, boogie7 napisał:

Niska gęstość nie musi oznaczać lichego ziarna. Pamiętasz odmiany typu Bogatka i Tonacja ? ta pierwsza zawsze była gruba jak groch, a druga miała "przeciętne" ziarno. Gęstością jednak "biła na głowę" tą pierwszą.

70 to musi być chuda ,zrestą widać na zdjeciu pomarszczona jest

Opublikowano

Moja też była dosyć chuda bo wyrównania 65- 67 miała , ale gęstość miała 76 

Z siewu po kuku 15 listopada , przed śniegami miała tylko małe korzonki , a pod śniegiem rozwinęła się w miarę dobrze

IMG_20221230_125453.jpg

Opublikowano

U mnie można powiedzieć że dwa tygodnie w grudniu była zima , bo i mrozy nocami były do minus 17-19 stopni , a i przez dzień -5 trzymało , tyle tylko że śniegu było dowalone dużo i pod tym śniegiem wszystko rosło 

Opublikowano
10 godzin temu, micgal39533 napisał:

co byście polecili na t1 w pszenicy z obecnych środków, będę pierwszy raz pryskał zboża i chciałbym co nieco zaczerpnąć wiedzy od doświadczonych kolegów :D 

0,6 Unix + 0,4 Tern.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v