Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, JanR napisał:

To pewnie pisowskie algi co rozkradają i niszczą nasz kraj. 

Takie śmierdzące gnidy i mendy. 

Gorszej mendy od ciebie to chyba nie ma .

5 godzin temu, jacus napisał:

4fccc84adca43cabc76ce8106cf8ac2b.jpg

Dziura budżetowa to była za nie jakiego Buca za PIS to ja żadnej dziury nie widzę , ludzie są coraz bogatsi i żadne podwyżki im nie straszne , tylko w TVN źle bo chcą jak najszybciej się dostać do rządowych POwskich dotacji . Jaka ta polityka jest prosta co nie?

Opublikowano

Jak donoszą media Niemcy dogadali się z Norwegami w sprawie dostaw gazu? A my? Jak tak dalej pójdzie to nie my będziemy musieli Niemcom pomagać z gazem a oni nam. Bo Duńczycy mają jakieś problemy ze złożem z którego gaz miał trafiać do Polski. A z Norwegami chyba się jeszcze nie dogadaliśmy.

Opublikowano

no nie pójdzie z tym gazem, ja się nie dziwię, najpierw premier pluł na Norwegów, a teraz przychodzi po prośbie, więc albo dostaniemy gówno, albo przepłacimy, jak zawsze. Ale co się dziwić jak w rządzie podobne tuzy ekonomiczne jak @Mariusz2903 ze swoją wypowiedzią o dziurze budżetowej  powyżej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Dziura budżetowa to była za nie jakiego Buca za PIS to ja żadnej dziury nie widzę , ludzie są coraz bogatsi i żadne podwyżki im nie straszne

a jak Ty chcesz zobaczyć dziurę będąc w jej środku?
Właśnie te podwyżki to krawędzie tej dziury które bierzesz za  horyzont o promieniu rezerw które "bogactwem" nazywasz

sam dobrze wiesz że stopień spłaszczenia zależy od punktu patrzenia co z resztą nie raz udowadniałeś
Właśnie spadamy a podwyżki określają prędkość spadania a Ty tylko jesteś tym typem co leciał z wieżowca i na trzydzieści pięter do ziemi przez otwarte okno w jakimś biurze usłyszeli - wszystko jest OK bo jeszcze daleko

wszystko; nawet optymizm ma... powinien mieć swoje granice

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Nie jest tak źle..

Mariusz2903 napisał:

6 minut temu, 6465 napisał:

Bo masz PiS dom oczy zaślepione 🤣🤣🤣🤣

Za PO same małe osobówki jeździły a teraz suv suva suvem pogania i z kąt ludzie na to mają jak jest tak źle?

Nie tylko małe (niewiem skąd Ci się mała osobówka wzięła ale patrząc na to jak segment A puchnie przez lata to nawet i to powinno Cię skłonić do zmiany toku myślenia), moda, oraz wzrost popularności tych pojazdów na zachodzie w niedalekiej przeszlości. Jak niedalekiej ano licząc w latach to będzie średni wiek sprowadzanych pojazdów.

hubertuss napisał:

Jak donoszą media Niemcy dogadali się z Norwegami w sprawie dostaw gazu? A my? Jak tak dalej pójdzie to nie my będziemy musieli Niemcom pomagać z gazem a oni nam. Bo Duńczycy mają jakieś problemy ze złożem z którego gaz miał trafiać do Polski. A z Norwegami chyba się jeszcze nie dogadaliśmy.

Teoretycznie Lotos ropę a PGNiG ten gaz wydobywa na morzu północnym i chyba chcieli z tego powodu napodskakiwać ale nikt im nie powiedział iż to gdzieś za rok...

witejus napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Niemieckie? Duńskie raczej i nie trałowce a paszowce...

Jeden uj jak się zwą i czyje są, fakt że okradają dorsze z żarcia.

Dorsz to już dawno na północ spier lił bo mu tu za ciepło. Nawet jak się trafi szprot to Dorsza przy nim niema - mówił jeden rybak we Władysławowie. Paszowce to tylko gwóźdź..

Roman176 napisał:

Polecam zapoznać się z poniższym filmikiem, w którym zwykły obywatel mieszkający 20 lat w Niemczech oburzony jest faktem, że rybacy z Niemiec kradną nasze ryby a następnie sprzedają je Polakom.

3 minuty temu, Ulman napisał:

Ile tych miliardów za cukrownie?

jak srałeś ze cukru braknie to ile kupiłeś żeby podwoić od nich zysk ?

Czlowieku. Zachciało mi się bałtyckiego Dorsza to dostałem coś trochę większe od śledzia i to był ostatni raz. Takie gluty po trzy kilo to już ze 30 lat ma Bałtyku.

Opublikowano
hubertuss napisał:

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art36885481-kontrola-w-panstwowej-spolce-media-wiosna-informowaly-o-martwych-rybach

jakiś środek używany w procesie zabezpieczenia anty korozyjnego w składzie podobny do saletry.

To jest do mycia i nazywało się to emulsol i jest to zajebista sprawa. Przy myciu stosuje się maks 10% roztwór. Musialoby się tego wylać w koncentracie wagon. To, że ryby się w kanale Gliwickim teraz pokazaly i ma to związek z tematem musialoby znaczyć że niezbadane są meandry Odry...

Opublikowano
jarecki napisał:

niemcy podejrzewają nowy nie znany gatunek alg w odrze mógł sie przyczynić , ale to nie potwierdzone .

sinice z Bałtyku. Ślazaki po powrocie znad morza nogi pomyli i o

farmerss34 napisał:

kilka dni temu czytałem ,że  jak nawet ruszy baltic pipe  to 30%  , bo zmagazynowane jest za mało gazu w norwegii..  także może być  zimą zimno

Te procenty. Ktoś się cieszył i Polskie nagazyny są napełnione w 95% a Niemieckie tylko w 70%. Tylko, że Polska chciałaby mieć takie 30% Niemieckich magazynów...

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

To dokup drugą na zapas, bo gaz sie lubi kończyć w święta.😂

mam, ale pusta. czyli 50% magazyny zapełnione. :D

Opublikowano
6 godzin temu, Takeda napisał:

gdyby to były czechy czy tam prywaciarze połączeni z PO to by już od miesiąca było larum i paski na tvp. A skoro tak się dzieje jak się dzieje to spokojnie można obstawić jakąś spółkę rządową lub prywatną firmę powiązaną z pisem.  Masz wcześniejsze meldunki z GA czy teraz co wyszło, że i Bumar miał ryby.

A praca ludzi Berii  znaczy Ziobry z szukaniem dowodów w próbkach wody która już jest czysta to typowa chucpa by nie znaleźć winnego

tylko krzyki rudej swini się nie sprawdziły nawet w Niemczech nie wiedzą co jest grane 

4 godziny temu, DTaras napisał:

Czlowieku. Zachciało mi się bałtyckiego Dorsza to dostałem coś trochę większe od śledzia i to był ostatni raz. Takie gluty po trzy kilo to już ze 30 lat ma Bałtyku.

ja najlepszą jadłem w Chorwacji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v