Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Mają zarabiać,oczywiście ale nie łupić klientów coraz to nowymi opłatami i podwyższaniem starych.A pro po , nie odpowiedziałeś na pytanie.

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, hubertuss napisał:

ty i @Denwer pokazujecie zmanipulowane i wybrane dane.

hahahahaaaaa czy masz jakieś dowody .... na swoją głupotę?

dlaczego dane przedstawione przez ciebie różnią się od tych na wykresie o którym pisałeś ??? :D 

miło patrzyć jak się pogrążasz

Edytowane przez nie
Opublikowano
30 minut temu, witejus napisał:

Ty już to zrobiłeś ,dobranoc.

Zaorał byś się bo już zdążałeś do  ludowej lewicowej oceny że ktoś za duzo zarabia. Kolejnym krokiem byłoby poparcie i zgoda na  lewackie ustalenie przez aparat państwa ile może zarobić dany podmiot. Pewnie potem tez byś popierał by socjaliści wzięli się za ceny pszenicy bo przecież rolnik też nie może mieć niegodziwego zysku a  mieszczuchy drogiego chleba . No a potem ceny urzędowe jak w Korei Północnej w imię prawicowych przekonań naszego społeczeństwa. 

Otóż nie . ch*j obchodzi naszego lewicowego premiera ile zarabiają banki. ch*j go obchodzi ile zarobię na pszenicy , restaurator na zupie, stacja paliw na benzynie i kawie czy deweloper na mieszkaniach.  Sami napędzili inflację drukują i bezmyślnie rozdając kasę, potem zbyt późno zakumali że inflacja już silnie rośnie a teraz jak dzięki nim banki trzepią kasę to będą gasić pożar benzyną. Tak się kończy regulowanie ważnych rzeczy przez lewicowych ideowych kretynów  

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

kto kogo tu pierwszy zaatakował? i to przekręcając sens treści atakowanej
a jakie tam wyzwiska dostrzegasz? to że MUSZĘ ... jak to napisałem?

chyba masz jakieś problemy ze zrozumieniem

wypisałem tylko, powiedzmy , w punktach twoje założenia o do każdego się odniosłem

nic nie zmieniłem i nic o o tobie nie napisałem

a ty napisałeś:

Cytat

jest albo współtwórcą albo uczniem metodologii propagandy pisowskiej szczujni mediów nazywanych państwowymi

ogólnie to mi to dynda, chcę tylko pokazać, że znowu przekręcasz albo jak ty to piszesz manipulujesz

napisałeś:

Cytat

tylko prowokujemy otoczenie aby sobie z Polski kolejny raz poligon na walkę o wpływy z Polski otoczenie zrobiło

moja odp:

Cytat

prowokujemy? oddajmy niemcom gdańsk i śląsk bo nas napadną, nie prowokujmy ich; nie wchodźmy do nato bo ruskie na nas napadną

gdzie tutaj jest sugerowanie, że każesz coś niemcom oddawać?

wyjaśniam:

mówienie, że polska swoim zachowaniem prowokuje kogokolwiek do napadnięcia na polskę jest tak samo racjonalne jak mówienie w 39 żeby oddać niemcom korytarz transportowy do królewca bo na nas napadną, albo mówienie w 90, że nie wchodźmy do nato bo rosja wyśle na nas rakiety atomowe

bardziej obrazowo: jak jakiś psychol będzie chciał zgwałcić kobietę to to zrobi niezależnie od jej zachowania; powiesz, że sama sobie winna bo miała krótką spódnicę? nie powiesz

chyba było proste do zrozumienia?

raczej sugeruję więcej luzu a mniej zacietrzewienia; było, minęło

Opublikowano

Ujadanie i kłótnie tak mało istotnego kraju jak nasz jest dla bardzo wielu niezwykle irytujące. Zaczyna się od zdziwienia zachowaniem , potem jest irytacja,  izolacja,  rozpad sojuszy a na końcu wojna lub zabory. Idziemy zgodnie z tym schematem

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, nie napisał:

hahahahaaaaa czy masz jakieś dowody .... na swoją głupotę?

dlaczego dane przedstawione przez ciebie różnią się od tych na wykresie o którym pisałeś ??? :D 

miło patrzyć jak się pogrążasz

Ja nie ale ty na swoją głupotę dostarczasz dowodów bez przerwy.

f2b7ba896281bb56b6ed2a9b11b92fb1.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
mirro napisał:

36 minut temu, agromatik napisał:

cebulka i oczywiście z soczystym kawałkiem dzika smarując to seteczka dobrze schłodzonego destylatu zbożowego.

Mów mi tak jeszcze.😂

Jest kilka problemów z dzikiem w tym moje pytanie - jak kuwa soczysty dzik? Szczelba typu grot sama mi się składała do strzału na posterunku jak taka rodzinka z dziećmi przełaziła przez wał. Kabanos miał ze dwieście kilo i nic się nie bał... Niestety przemoc tu jest legalna jeno wobec ludzi.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, DTaras napisał:

Jest kilka problemów z dzikiem w tym moje pytanie - jak kuwa soczysty dzik? Szczelba typu grot sama mi się składała do strzału na posterunku jak taka rodzinka z dziećmi przełaziła przez wał. Kabanos miał ze dwieście kilo i nic się nie bał... Niestety przemoc tu jest legalna jeno wobec ludzi.

Taka dwusetka to sporo twardego mięsa do pogryzienia najlepsze to takie do setki, mięska sporo i nie trzeba szczeną tak intensywnie machać. No i do piecyka cały wejdzie😁

Ciekawe czy by przeszło tłumaczenie że na strzał ostrzegawczy odpowiedziały ogniem🤔.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jest kilka problemów z dzikiem w tym moje pytanie - jak kuwa soczysty dzik?

Dzika to jednak trza umić zrobić. Jedni to robią inni robią to smacznie. Ale mnie bardziej zachwyciła wizja całości spożycia, jako wydarzenie. Za wszystkimi możliwymi konsekwencjami.😂

Opublikowano

Aaa to wczoraj było luźne 24 i takie wydarzenie miało miejsce. Służbowy obiadek zjadł kto inny a u nas były schabowe, surówka, dziwki, koks, tajski boks... Trzeba sobie jakoś radzić...

Dzika jeszcze nie trafiłem aby był zrobiony wg tutejszych kryteriów.

Opublikowano
agromatik napisał:

Ciekawe czy by przeszło tłumaczenie że na strzał ostrzegawczy odpowiedziały ogniem🤔.

Zależy ile byś raportującemu odkrawał. Zasadniczo to po trafieniu trzebaby luja jeszcze dogonić.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ulman napisał:

A jaka jest definicja łupienia? 

Jakiego pytania?

Może  zapytaj  @hubertuss  on  ci  powie  bo  ciągle  wszędzie  zaśmieca  tym  forum  że  Zakłady  azotowe  czy  Orlen Łupią  obywateli  :D  :D  

A ch*j go obchodzi jakie banki maja zyski. Wara lewakowi od tego

@hubertuss  też  jest  lewakiem  i  wara  mu  od  tego  jakie  zyski  ma  Orlen  i  Grupa  Azoty  ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, nie napisał:

gdzie tutaj jest sugerowanie, że każesz coś niemcom oddawać?

wyjaśniam:

mówienie, że polska swoim zachowaniem prowokuje kogokolwiek do napadnięcia na polskę jest tak samo racjonalne jak mówienie w 39 żeby oddać niemcom korytarz transportowy do królewca bo na nas napadną, albo mówienie w 90, że nie wchodźmy do nato bo rosja wyśle na nas rakiety atomowe

no dobra, ja też chciałbym metod nadinterpretacji się nauczyć i tylko się wydało że słabo mi to idzie :ph34r::)

jeśli bym miał jednak wskazać na to co nie wiem czy można prowokacją z polskiej strony nazwać to niekonsekwencja polityki jaką prowadzimy i wręcz zachęta do się w nią wtrącania z zewnątrz gdy .... z resztą @Ulman to już wskazał

Ujadanie i kłótnie tak mało istotnego kraju jak nasz jest dla bardzo wielu niezwykle irytujące. Zaczyna się od zdziwienia zachowaniem , potem jest irytacja,  izolacja,  rozpad sojuszy a na końcu wojna lub zabory. Idziemy zgodnie z tym schematem

jeśli chcemy unii jako związku suwerennych narodów, państw i to jeszcze z odrębnym ustawodawstwem (pierwszeństwem praw lokalnych nad unijnymi) to sami odebraliśmy sobie prawo do żądań solidarności i jedności unii choćby w stosunku do wojen po za granicami państw unijnych i teraz głupio wypada wypominanie niemcom węgrom czy francuzom różne ich niezgodne z naszą "lokalną" wewn. polityką wobec wojny na Ukrainie.
Na miejscu wymienionych bym się słusznie wkurzył a na miejscu rosji wręcz cieszył bo sami daliśmy pretekst do nadziei komukolwiek w razie ataku na nas na ... z resztą post... Ulman to dobrze ujął by się rozpisywać więcej.

nie posunę się dalej we wnioskach choć nasuwają się same co do genezy samej wojny na razie na Ukrainie i o dużym szczęściu będziemy mogli mówić jeśli tam ona się zakończy choć konsekwencje pomysłów na rozluźnienie struktur centralistycznych unijnych właśnie się mszczą bo takim rosjom dają większe nadzieje a takie francje omal nie przystąpiły do jeszcze radykalniejszego demontażu unii w czym Polska ma wiodący udział. Co dobre na czas pokoju na czas wojny może być śmiertelnie niebezpieczne bo tak jak my mamy prawo Ukraińcom zarzucić czczenie ludobójców na pomnikach co nas zwalnia z moralnej konieczności obrony tych pomników tak nam niebawem będzie wypomniane jako to chcemy samodzielności nie ograniczajmy jej innym,

Tylko jednoznacznie barbarzyńskość metod jakimi rosja się posługuje dla pozyskiwania obszarów wpływów niejako zmusza do utrzymania względnie wspólnego frontu oceny kto w tym konflikcie jest dobry a kto zły w metodach rodem z najmroczniejszych wzorców historii. Pierwsze oznaki jakiegoś "cywilizowania" rosji a wrócą stare podziały które do brexitu doprowadziły a komu będzie na rękę polexit ten na pewno nie omieszka go wesprzeć.

prowokacyjność celowa to nie jest i zamierzona Polski no ale jednak prowokuje do wielu postaw z zewn. zarówno takich by pomysł decentralizacji unii Polakom siłą uniemożliwić lub jeszcze bardziej ułatwić na zasadzie - "skoro chcecie to droga wolna" aż do - мы с нетерпением ждем встречи с вами

obyśmy jeszcze nie musieli się z rosją dogadywać na osobnych; najpierw pozaunijnych a z czasem pozanatowskich warunkach według ruskich metod argumentacji a naszych własnych postulatów - "suwerennie" i samodzielnie.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v