Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Nie kwestionuje ironii, ale kpiną wymierzona według Ciebie była w którą stronę? 

Wiesz że kpił ale nie wiesz w którą stronę? 😆 Przecież kolega grubo kpi z mediów, ich przekazu i wiary prostego ludu że ruscy dają do siebie walic jak do kaczek i sami pchaja się przed lufę ukraińcom którzy nie ponoszą żadnych strat. 

Lepiej napisz że nie doczytałeś i nie brnij w ten temat

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Nie kwestionuje ironii, ale kpiną wymierzona według Ciebie była w którą stronę? 

Co dziwnego w tym, że tam studiują obcokrajowcy i, że uciekają przed wojną

A to że to nie są studenci tylko jest to ta banda która próbowała się dostać do Polski przez Białoruś ale teraz już nie musi bo na legalu może przejść przez granice i jeszcze kanapkę dostanie na powitanie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Wiesz że kpił ale nie wiesz w którą stronę? 😆 Przecież kolega grubo kpi z mediów, ich przekazu i wiary prostego ludu że ruscy dają do siebie walic jak do kaczek i sami pchaja się przed lufę ukraińcom którzy nie ponoszą żadnych strat. 

Lepiej napisz że nie doczytałeś i nie brnij w ten temat

Dokładnie, a teraz przeczytaj proszę jeszcze raz co ja napisałem. Tylko powoli. Bo emocje biorą górę i logika Ci się wyłącza. Jednak jak się skupisz to dasz rade. 

@marcin19071980 Oj nie ta sama. Przecież teraz i od paru dni żaden samolot z Iraku czy innego ciapatego kraju tam nie kursuje. 

Opublikowano
Ulman napisał:

Możesz rozwinąć co masz na myśli i gdzie widzisz analogię?

Jeżeli idzie Ci o spalone zabudowania - niema, terroryzowanie i mordowanie ludności cywilnej - lepiej, polityczne traktowanie żołnierza i brak poszanowania przez a) egzekucje bezpośrednią, b) pośrednią poprzez obsadzenie na stanowisku dowódcy pijaka - w ujęciu ludzkim dobrze. Niebagatelne jest także odstawienie dzieci i rodzin bez środków do życia w rejon Iraku. To jest ruski pomysł na zadawanie cierpienia. Ukraiński był w Wołyniu. Wspólny mianownik to wartość stopnia prze...bania. Analogia między jednym i drugim występuje tylko na poziomie krytycznym czyli śmierci. Nie rzecz w samej analogii tylko Twoim podejściu do Jednego i drugiego draństwa. Jednego nie widzisz a u drugim nagrałbyś serial "Wołyń".

Ulman napisał:

Wiesz że kpił ale nie wiesz w którą stronę? 😆 Przecież kolega grubo kpi z mediów, ich przekazu i wiary prostego ludu że ruscy dają do siebie walic jak do kaczek i sami pchaja się przed lufę ukraińcom którzy nie ponoszą żadnych strat.  Lepiej napisz że nie doczytałeś i nie brnij w ten temat

Tosz wiadomo, że ponoszą bo o tym mówią jedynie nie podają szczegółowych danych bo tak się nie robi i to nie tylko z powodów propagandowych.

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Dokładnie, a teraz przeczytaj proszę jeszcze raz co ja napisałem. Tylko powoli. Bo emocje biorą górę i logika Ci się wyłącza. Jednak jak się skupisz to dasz rade. 

@marcin19071980 Oj nie ta sama. Przecież teraz i od paru dni żaden samolot z Iraku czy innego ciapatego kraju tam nie kursuje. 

Albo głupka udajesz albo...... wcale nie udajesz. Kto ma minimum bystrości umysłu ten szysbko załapie że kompletnie nie załapałes.

Jakie ma znaczenie że żaden samolot nie kursuje? Co to ma wspólnego z tym ze beżowi przekraczają granice bez problemu?

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

A to że to nie są studenci tylko jest to ta banda która próbowała się dostać do Polski przez Białoruś ale teraz już nie musi bo na legalu może przejść przez granice i jeszcze kanapkę dostanie na powitanie.

Jeżeli idzie o bandę to własnie się okazało. Pewno że przejdzie bo przy ewakuacji poprzyjmowali swoich zapewne. Mówienie o "tych samych" to powielanie jakiegoś trolingu. Nie mniej to będzie zapewne jakiś szczątkowy proceder.

Opublikowano
37 minut temu, marcin19071980 napisał:

Oglądaliście dzisiaj wieczorem wiadomosci? Na urywkach z granicy było widać prawdziwych oliwkowych i czarnoskórych studentów uciekających przed wojną do Polski. Powiem niektórym z was że jak głupiemu baranowi powie się że jest glupi to z miejsca powinien zacząć mądrzeć. Niestety wielu z was ma zapchane uszy frazesami i propagandą

byle kiedys glupi baranie w jakim wiekszym miescie ????

przejdz sie po jakims-tylko wez pampersy albo stoperan zebys sie ze strachu nie zesral w gacie. 

tysiace obcokrajowcow w polsce mieszkaja, trudno przejsc 100 metrow w krakowie zeby jakiegos nie zobaczyc.

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Albo głupka udajesz albo...... wcale nie udajesz. Kto ma minimum bystrości umysłu ten szysbko załapie że kompletnie nie załapałes.

Jakie ma znaczenie że żaden samolot nie kursuje? Co to ma wspólnego z tym ze beżowi przekraczają granice bez problemu?

Masz racje.... Nie ma sensu się kopać z koniem. 

Opublikowano
54 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Oglądaliście dzisiaj wieczorem wiadomosci? Na urywkach z granicy było widać prawdziwych oliwkowych i czarnoskórych studentów uciekających przed wojną do Polski. Powiem niektórym z was że jak głupiemu baranowi powie się że jest glupi to z miejsca powinien zacząć mądrzeć. Niestety wielu z was ma zapchane uszy frazesami i propagandą

Ci  studenci to emigranci co cały czas forsowali naszą granicę od strony Białorusi szkoda tylko było naszych pograniczników trzymać tam  w ciągłej gotowości bo to i tak nic nie dało ,wszystko się przedostało do  Ukrainy i teraz jadą pociągami  nawet bilet im nie potrzebny.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

To nie ty tu dziś ogłaszał ze juz pobanowane co niektóre 🤔... Cosik olewajo te twoje raporty chiba... 😁😁😁😁.... Ale żyj dalej zwidami... 😜

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292308-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2022/?do=findComment&comment=3580357

zamierzałem tego exużytkownika poinformować (poproszono mnie) że m.in. metodami OSINT-u ( bez wykorzystania danych rejestracyjnych z af ani jakiejkolwiek współpracy czy wiedzy portalu ) ustalono wiele kim i gdzie jest a tu
..... ni ma kogo informować  :P

skoro ta informacja pojawiła się w otwartym necie to po fakcie
mam nadzieję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ruskie tchórze nie otworzyły dzisiaj swojej giełdy  :) 

żeby ratować rubla (chociaż to nic nie da) podnieśli stopę procentową z 9,5% na 20% -czyli wszystkie inwestycje wewnętrzne i biznesy stop  :) 

fundusze inwestycyjne i wiele światowych firm podjęło decyzję o nie inwestowaniu w rosji :) 

sklepy w kilku państwach wycofują z półek towary rosyjskie :) 

rosyjskie spółki notowane w londynie dzisiaj:

SBERBANK -74% :); GAZPROM -52% :); LUKOIL -63 :); MAGNIT -80% :) ; 

dzisiaj w końcu zostali wyrzuceni z rozgrywek sportowych :)

recesja będzie ogromna 

putin już jest trup

"Wiadomość do Władimira Putina: Niedługo poczujesz gniew wielu hakerów na całym świecie" - napisali w poniedziałek wieczorem na Twitterze hakerzy z grupy Anonymous.

pomoc finansowa dla ukrainy:
- 🇵🇱 Poland - 950 mln USD 🏆 
- 🇫🇷 France - 300 mln EUR
- 🇳🇴 Norway - 30 mln USD
- United Nations - 20 mln USD
- 🇨🇿 Czechia - 12 mln EUR 
- 🇱🇹 Lithuania - 1.8 mln EUR

kamery z kijowa

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak czytałem, mamy przekazać tylko te sprawne samoloty, niesprawne pójdą na części.

W ten sposób pozbędziemy się tego problematycznego dla nas sprzętu (części dostępne tylko z Rosji, która nie chce ich sprzedawać). Jak pokazała wojna - to dobre samoloty w rękach dobrze wyszkolonych pilotów, ale muszą być sprawne

obraz.png

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

kiedys stacjonowały w bazie w mińsku maz . to  czesto latały ale po tych wypadkach to dawno juz ich nie było widać .          A system patriot zniszczy iskandera ?                   NO i po co pisać ze przekazujemy , i nie o Twój wpis mi chodzi Jahoo

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

ruskie tchórze nie otworzyły dzisiaj swojej giełdy  :) 

żeby ratować rubla (chociaż to nic nie da) podnieśli stopę procentową z 9,5% na 20% -czyli wszystkie inwestycje wewnętrzne i biznesy stop  :) 

fundusze inwestycyjne i wiele światowych firm podjęło decyzję o nie inwestowaniu w rosji :) 

sklepy w kilku państwach wycofują z półek towary rosyjskie :) 

rosyjskie spółki notowane w londynie dzisiaj:

SBERBANK -74% :); GAZPROM -52% :); LUKOIL -63 :); MAGNIT -80% :) ; 

dzisiaj w końcu zostali wyrzuceni z rozgrywek sportowych :)

recesja będzie ogromna 

putin już jest trup

"Wiadomość do Władimira Putina: Niedługo poczujesz gniew wielu hakerów na całym świecie" - napisali w poniedziałek wieczorem na Twitterze hakerzy z grupy Anonymous.

pomoc finansowa dla ukrainy:
- 🇵🇱 Poland - 950 mln USD 🏆 
- 🇫🇷 France - 300 mln EUR
- 🇳🇴 Norway - 30 mln USD
- United Nations - 20 mln USD
- 🇨🇿 Czechia - 12 mln EUR 
- 🇱🇹 Lithuania - 1.8 mln EUR

kamery z kijowa

I super... aż chce się iść do pracy jak dobre wieści idą. Martwi mnie tylko że nadal plan swój realizuje i koncentruje siły  na UA, nadal będą ginąc kolejni ludzie.

Opublikowano
jarecki napisał:

kiedys stacjonowały w bazie w mińsku maz . to  czesto latały ale po tych wypadkach to dawno juz ich nie było widać .          A system patriot zniszczy iskandera ?                   NO i po co pisać ze przekazujemy , i nie o Twój wpis mi chodzi Jahoo

Patriot nie dogoni iskandera

Zaczęli używać pojebanej artylerii i to masowo. Pomysły im się skończyły...

Opublikowano
29 minut temu, GRZES1545 napisał:

Czy to są Ukrainskie matki z dziećmi uciekające przed wojną 😡 nosz k**wy...Gdzie te kontrolę 

Screenshot_20220301-073851_Facebook.jpg

PISowscy ci napiszą ze jak przechodzą z Ukrainy to trzeba przyjąć bo tam wojna a tak w ogóle to widać że ci ukraińscy studenci są bardzo wycieńczeni. A generalnie to wszystko wygląda na sPISek ruskich służb i jest fałszywe bo zdjęcie jest zmontowane by szerzyć dezorientację i wprowadzać chaos informacyjny. 

Po pierwsze nie będą o takich uchodźcach informować. Jakby proceder był na dużą skalę i nie dało się ukryc to wymyślą jakąś historyjkę która lud łyknie. 

Opublikowano
56 minut temu, GRZES1545 napisał:

Czy to są Ukrainskie matki z dziećmi uciekające przed wojną 😡 nosz k**wy...Gdzie te kontrolę 

Screenshot_20220301-073851_Facebook.jpg

A gdzie masz znaki szczególne że to polski dworzec ? Też to widziałem a pod tym kilkadziesiąt zdań jak ta Pani jednej matce pomogła i pojechała kolejnej pomagać a tu same chłopy ciapate przyjechały.

Nie trzeba być głupkiem i nie powtarzać fake newsów

• Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Po pierwsze nie będą o takich uchodźcach informować. Jakby proceder był na dużą skalę i nie dało się ukryc to wymyślą jakąś historyjkę która lud łyknie. 

Długo nie trzeba było czekać. ⬇️⬇️⬇️

13 minut temu, racyl napisał:

A gdzie masz znaki szczególne że to polski dworzec ? Też to widziałem a pod tym kilkadziesiąt zdań jak ta Pani jednej matce pomogła i pojechała kolejnej pomagać a tu same chłopy ciapate przyjechały.

Nie trzeba być głupkiem i nie powtarzać fake newsów

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Długo nie trzeba było czekać. ⬇️⬇️⬇️

Już wolę propagandę @Denver bo przynajmniej wiadomo o co w niej chodzi a ta Ulmana to co by się nie działo zawsze jest na nie

Dla wkurwionego chłopa mam dobrą wiadomość zboża drożeją przez wojnę na ukrainie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v