Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

W Polsce trzeba powołać w krótkim czasie 200 tys. armię zawodową i 100 tys . obrony terytorialnej plus 50 tys . żołnierzy NATO

W Polsce to trzeba uzupełnić kadrowo jednostki najlepiej wyposażone, skończyć z tworzeniem nowych tworów gdzie jest 30% ukompletowania i trochę zmienić podejście do wyposażenia. Przeprosić się szybko z WB Elektronics, dać zamiast rg rury coś poręczniejszego.

I jedna podstawowa sprawa. Trzeba odspawać panów generałów od karmiącej ręki polityków. A politykom kazać odjebać się od awansów. Albo będziemy mieli żołnierzy albo koterię salonową.

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

2 minuty temu, hubertb napisał:

Dyktator Syrii też nie jest niewiniątkiem i sam na siebie ściągnął kłopoty. 

@jahooo Rzeszów.

Mnie tam dziś rozbroił artykuł o tym jak Merkel okradli.

Nad Rzeszowem lata  CASA z Mielca i do Mielca , obecnie poleciała gdzieś na północ i wyłączyli transponder, lata też Bryza i C130 widziałem na radarze

Oo. Bryza? Czyja?

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Nad Rzeszowem lata  CASA z Mielca i do Mielca , obecnie poleciała gdzieś na północ i wyłączyli transponder, lata też Bryza i C130 widziałem na radarze

Gdzie podglądasz ?

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

Nic. Zwykłe działania wywiadowcze i trenują czekanie.

Wielokrotnie trenowałem wzorowe wykonywanie komendy "czekać". 😂

Opublikowano

Przed momentem gadałem z chorążym w stanie emerytalnym i dostał kwit do WKU. Padły durne słowa: "juz bym tam jechał się nap.." no i poparł to swym doświadczeniem z Afganistanu. Se pomyślałem: "byś dostał z działa utomatycznego w tego Rosomaka to zdanie byś zmienił... Ponieważ bąkał coś o podwładnych jakich mu odrazu przydzielą a ja że jeszcze nie widziałem takiej sytuacji zagotował się strasznie... Nie mniej - KUU...FAAA o co tu chodzi!?

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

Narazie jeszcze czekam ,10 lat mam czasu , a może akurat wycelują w mój budynek i problem się rozwiąże . Mam zamiar zmienić nachylenie krokwie z 8 m wyjdą jakieś 7 

U mnie ze 200m na jednym budynku i z 50na drugim. Myślałem, że inne rzeczy porobie, bo dzielnie się trzymał. Ale tylko do ubiegłego roku, już sporo dziur jest. Trzeba będzie myśleć na przyszły sezon o wymianie.

W tym tygodniu przywieźli mi blachę na drzwi. Wziąłem dwa arkusze to na fakturze wyszło im prawie 60zl m² 🤦

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, 6465 napisał:

No tam w tych obozach zostały kobiety i dzieci, bo mężczyźni w sile wieku zamiast walczyć i ich bronić uciekli na pontonach do Europy między innymi Niemiec na darmowy socjal. Na Ukrainie mężczyźni walczą o swoją wolność a kobiety z dziećmi uciekają przed wojną. Taka jest różnica.

Przypomnij sobie kto wystrzelił w powietrze Kadafiego, który chciał stworzyć unię z Syria i Egiptem bodajże, alternatywę  dla krajów arabskich ...(poszukaj artykułów sobie);

P. Putin jest Strażnikiem Wschodu- tak ja to sobie tłumaczę, czytałam rózne komentarze ludzi z tych wschodnich, muzułmańskich krajów, które licza na jego wsparcie/pomoc. Sporo tego naprawdę.

Mamy 2 obozy, które sie ścieraja, a my jesteśmy w środku. Niewiem, jestem neutralna.

Syryjczyk przepychany przez granicę dlaczego? Pokazówka- oni jesienia uciekali dlatego właśnie?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

jestem neutralna

Chroń nas Boże przed taką neutralnością

5 minut temu, hubertb napisał:

Chodzi o blachę stalową powlekaną ? 

Blacha trapezowa t8 w kolorze

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ywa napisał:

Putin jest Strażnikiem Wschodu

To na uj się z czołgami na zachód wybiera co ? Assad przy wsparciu między innymi Rosji bombardował własny kraj.

@daron64 Jescze chwile i taniej miedzią będzie pokryć, co za czasy...

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

P. Putin jest Strażnikiem Wschodu- tak ja to sobie tłumaczę,

A pewnie, pewnie i czas nakręcić z nim kolejny odcinek "Władcy Pierścieni".😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dobra, napisali się o ruskich i ukrach ale nikt nie wspomniał że icki syrie ostrzeliwują. Czemu? 

Bo i o to biega amerykańcom coby w tym zamieszaniu UPAdlińskim usmażyć Syryjskiego kotleta. 

NIE dla wojny z Syrią! Poznaj prawdę o Assadzie!

Czy wiedziałeś, że al-Assad to protektor chrześcijan i orędownik tolerancji religijnej? Czy wiesz, że tzw. "pokojowi demonstranci" występujący przeciw jego "reżimowi" to tak naprawdę terroryści i fundamentaliści islamscy, którzy zamordowali ponad 1000 żołnierzy i policjantów syryjskich, a także podrzynali gardła ludziom popierającym Assada na ulicach Damaszku? Czy wiesz, że obalenie Assada i rządów Partii Baas oznaczać będzie etniczną czystkę syryjskich chrześcijan? Czy już teraz wiesz, jak dalekie od prawdy są doniesienia również naszych, polskojęzycznych mediów? Nie damy się zniewolić naszych umysłów w imię haniebnej racji amerykańskich imperialostów. Wiem też, ze wielu Syryjczyków ( też muzułmanów ) chce, aby ich krajem rządził Asad ( świadczą też o tym ostatnie wybory, w których w 2014 r. uzyskał 73 % poparcia. Uprawnionych do głosowania było niecałe 16 mil. Syryjczyków, głos na Asada oddało 11 mil. )

28378999_1222542831215242_8523290260796393901_n[1].jpg

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał:

A pewnie, pewnie i czas nakręcić z nim kolejny odcinek "Władcy Pierścieni".😂

Co siłom natowskim bardziej opłaca się wspierać Ukrainę czy Izrael? Dadza radę na dwa fronty? Pan Duda wypowiadał się, że tu jest Polin w razie czego.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

Co siłom natowskim bardziej opłaca się wspierać Ukrainę czy Izrael?

A to zależy ilu Żydów jest w strukturach NATO.😂

Opublikowano
32 minuty temu, daron64 napisał:

Wolę być neutrazna od zachodu i wschodu i dogadać się z Putinem niż być exodusem dla poczynań nato.

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Wolę być neutrazna od zachodu i wschodu i dogadać się z Putinem niż być exodusem dla poczynań nato.

Chciała byś żyć na Białorusi? Oni dogadują się z Putinem 😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

A to zależy ilu Żydów jest w strukturach NATO.😂

To nie jest śmieszne ani na moment dla mnie, naprawdę, choć taka tragifarsę robi w mediach

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Co siłom natowskim bardziej opłaca się wspierać Ukrainę czy Izrael? Dadza radę na dwa fronty? Pan Duda wypowiadał się, że tu jest Polin w razie czego.

Izrael to potęga militarna, sami sobie dadzą radę

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

być Polka i mieć normalne stosunki z sasiadem

Opublikowano
Ywa napisał:

32 minuty temu, daron64 napisał:

Nie za dużo tego na raz 😆

Ywa napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał:

być Polka i mieć normalne stosunki z sasiadem

No to sąsiad pewno zadowolooony...

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v