Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

W Niemczech w KFC ustawili automatyczne reklamy i promocje jak wypada jakaś rocznica/święto i wczoraj ludziom przyszło powiadomienie o gratisowym serze do zestawu z racji rocznicy Nocy Kryształowej

Bardziej pasowałaby reklama karpia po żydowsku

13 minut temu, Dziad932 napisał:

@Chłoporobotnik taka by Tobie pasowała , ty w robocie a ona koła w 30 by zmieniła albo w innym wozie 😉

Mo dzioucha siły😆

Opublikowano
mirro napisał:

Wszystko w oryginale, na linkę. 😂 

A cisną do domu.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Od kilku tygodni na polecenie premiera działają grupy, które mają szukać oszczędności, gdzie się tylko da.

Yyyyyyy to niech zaczną od siebie. Trza zweryfikować priorytety i durne inwestycje typu CPK.😂

Szkoda - może by truskawek pozbierali wiosną bo u nas niema kto zbierać. Tak mi mówią.

Dziad932 napisał:

@Chłoporobotnik taka by Tobie pasowała , ty w robocie a ona koła w 30 by zmieniła albo w innym wozie 😉

Ee tam. Fachura. Wszystko sposobem. Nawet wentyl pośliniony profesjonalnie 😁

Opublikowano (edytowane)

Widzieliście pogodę na następny czwartek i dalej?Zima na całego bedzie szał za opałem

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

pierwszy śnieg nigdy nie poleży a jak na pierwszy to i tak w tym roku późno; w połowie października bywa.
nic nadzwyczajnego. i tak ani jednego mrozu nocnego prawdziwego jeszcze tej jesieni na nizinach nie było a już... który to? dziesiąty i to jest nienormalne a nie że dobowa średnia poniżej plus dziesięć wreszcie spadnie

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

A z tego kapcia to cisną na wschód czy zachód?

3 godziny temu, mirro napisał:

A cisną do domu.

Wy o kacapach podczas gdy jankesy też:
"Od "będziemy z Ukrainą do chwili odniesienia zwycięstwa" po "zobaczymy, czy Ukraina będzie skłonna do kompromisu" – wszystko to w ciągu zaledwie kilkunastu dni."

z internetowych cytatów

Opublikowano

USA zdaje sobie sprawę, że całkowite odzyskanie przez UA utraconych terytoriów łącznie z Krymem jest mało realne i bardzo drogie. Drogie dla USA. ZA chwilę zużyje się sprzęt pos radziecki przekazywany na UA w tym roku przez kraje postkomunistyczne. i trzeba będzie przekazywać te nowiutkie czołgi czy haubice np z Korei to i u nas się takie głosy zaczną pojawiać.

Opublikowano (edytowane)

""Kto publicznie lży lub wyszydza Kościół lub inny związek wyznaniowy o uregulowanej sytuacji prawnej, jego dogmaty i obrzędy podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ustawa-w-obronie-chrzescijan-skierowana-do-sejmu/4dbrqxj,79cfc278

jako że jest to dopiero projekt ustawy to spieszę zaznaczyć że palenie "czarownic" było jednym z "obrzędów opartym na dogmatach" i póki co jeszcze wolno ocenić że zawsze istnieje ryzyko przemycenia ciemnoty pod płaszczykiem tych tzw; dogmatów, ciemnoty nic nie mającej wspólnego z cywilizacją a tym bardziej z rozumem

że tylko ograniczę się do bestialstwa zrodzonego z religii już minionego bez wskazywania przykładów kultu bałwochwalczego współczesnych praktycznie w każdej z tych tzw i "uregulowanych prawnie" religii.

no i czy nie myliłem się twierdząc że pisowskie rządy to budowanie państwa wyznaniowego na podobieństwo np współczesnego Iranu? coraz bliższe podobieństwa, coraz mniej różnic

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a za stwierdzenie że deklarowany celibat jest rodzajem biologicznej dewiacji ... ukamienowanie?

Bardzo niebezpieczne jest wyjęcie obrzędów spod oceny publicznej bo na granicy pewności że pojawią się nadużycia w wywieraniu presji i społecznych i wręcz gospodarczych choćby już wprowadzony zakaz pracy najemnej w handlu w dni religią określone za święta.
Argument pragmatyczny ma ustąpić teologofilii nawet jeśli Nauka udowodni że np dany "obrzęd czy dogmat" jest bezsensowny i bzdurny? a bywa że wręcz szkodliwy.
no to "ciekawych czasów" przyszło nam dożyć i to w XXI-ym wieku w samym środku Europy.

te debile gotowe ową ustawę przepchnąć to ja mam radę .... w okolicy u mnie planują obwodnicę na przełaj po uprawnych polach w pierwszej i drugiej klasie puścić. No to trza krzyży nastawiać na wariantowanych trasach i krzyku narobić że przedmioty kultu chcą zbescześcić :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał:

to ja mam radę .... w okolicy u mnie planują obwodnicę na przełaj po uprawnych polach w pierwszej i drugiej klasie puścić. No to trza krzyży nastawiać na wariantowanych trasach i krzyku narobić że przedmioty kultu chcą zbescześcić

To tak nie działa w myśl zasady co wolno wojewodzie to nie tobie ......... 

Opublikowano
54 minuty temu, dysydent napisał:

"Kto publicznie lży lub wyszydza Kościół lub inny związek wyznaniowy o uregulowanej sytuacji prawnej, jego dogmaty i obrzędy podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".

— Dlaczego krzyż, który stoi przy drodze, jest gorzej chroniony niż ławka? W przypadku krzyża sam wandalizm nie wystarczy. Dziś nawet znajdą się takie sądy, które stwierdzą, że wizerunek Matki Bożej w kolorach LGBT, który będzie rozwieszany po śmietnikach, nie jest kwestią jednoznaczną, w związku z tym uniewinniają sprawców, bo nie wszystkich w społeczeństwie obraża taki wizerunek Matki Bożej — stwierdził poseł Marcin Warchoł.

Nosz kużwa jego mać. wydawało mi się że już sporo widziałem w życiu. A tu masz, jakieś cepy i dzbany biorą się za zrównanie statusu kapliczki przydrożnej z ławką. 

Pragnę tylko przypomnieć że kapliczka, czy krzyż miały zawsze wyższy status niż ławka. Przed nimi ludzie uchylali czapki a przed ławką nie. Kapliczki i krzyże są w gestii lokalnej społeczności albo parafii. Jak społeczność dba, to takie są, A jak się społeczność zlaicyzuje całkowicie , to i tak będzie miała w d*pie co się z nimi stanie. 

I teraz Pan Warchoł będzie chciał ochrony dla kapliczek. Najlepszą ochroną jest społeczność, no chyba że powołają pełnomocnika do spraw kapliczek i krzyży. 

A jakie to kolory są dozwolone w malowaniu wizerunków Matki Bożej?🤣 Róbcie tak dalej to katolików będzie mniej niż całego LGBT,

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jahooo napisał:

chyba nie zdają sobie sprawy, jaką puszkę pandory otwierają - przecież ciapate zaraz zechcą ochrony ich religii i się zacznie sajgon

gorzej
w pokomunistycznym kraju gdzie KK traci w oczach najwięcej w oczach młodego pokolenia udowodniwszy swą archaiczność i niedostosowanie za humanizmem jednak sporo bazującym na tzw ideologicznej lewicy.... podobne pomysły prawnego konserwowania ciemnoty bez prawa dochodzenia, dyskusji czy jest nią czy nie tylko deprecjonuje takich władców w oczach podwładnych a to prosta droga do anarchii, z resztą uzasadnionej bo i w moc wody z kropidła mało kto już wierzy i szamaństwo postzegane jest jako karierowiczostwo a nie służbę komukolwiek wszak i wprost na prawdę wierzący ludzie potrafią wprost zarzucić sakramentowi eucharystii zawoalowanych podtekstów prymitywnego kultu kanibalistycznego

wielu nie nadąża za cywilizacją ale dla czego u nas tacy są u władzy? odpowiedź na to pytanie najtragiczniejsze będzie dla tych właśnie co im się rozum z zabobonem pomylił.
Prawdziwa Wiara z rozumu winna wynikać a nie z administracyjnego przymusu
powinna

17 minut temu, agromatik napisał:

To tak nie działa w myśl zasady co wolno wojewodzie to nie tobie ......... 

jeszcze raz wspomnę - Polska to jednak kraj pokomunistyczny i jednak pewne archaizmy to już ... archaizmy

wojewoda to już fucha tylko kadencyjna
Choociaż... już i przy długościach kadencji zaczynają majstrować

no nie mówiłem?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v