Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

A ta to kto jest?

ta sama tylko kilkadziesiat lat wczesniej 😂. prywatnie to podobno mila strarsza pani,studenci ja milo wspominali.

warto pamietac ze razem  z prezesem przy okraglym stole siedziala 🤣

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

masz nie placz..

Zdjęcie Krystyny Pawłowicz z młodości na Twitterze Ryszarda ...

no weź... gupi nie jezdem... 🤪

Opublikowano
jacus napisał:

5 minut temu, DTaras napisał:

A ta to kto jest?

ta sama tylko kilkadziesiat lat wczesniej 😂. prywatnie to podobno mila strarsza pani,studenci ja milo wspominali.

warto pamietac ze razem  z prezesem przy okraglym stole siedziala 🤣

aaaa... To przykład na to jak pozory mylą. Brzydka nie była...

Opublikowano

Polska niedługo ogłosi bankructwo , złotówka przykryje dno , powtórzy sie grecki scenariusz, tylko oni nie mieli wrogów , a PIS ma samych wrogów , nikt sie z nimi nie liczy.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Polska niedługo ogłosi bankructwo

i wtedy co? zlicytują?

Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

Ale tego Roman Catholic  Church, czy może jakiś inny?😂 Bo jak niemiecki szkodniki to chyba .......?🤣

miruś proszę bez insuacji , stan ten wymaga powagi 😝

12 godzin temu, Ulman napisał:

Napisz o co ci chodzi jak cię puści wczorajsza dawka.

a o nic o taką babcie co w butach chodzi 

Powiedz knurze to, co insynuujesz otwartym tekstem; Obiecuję dać szansę udowodnienia w sądzie. A jak nic nie masz albo się boisz, to się zamknij.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Powiedz knurze to, co insynuujesz otwartym tekstem; Obiecuję dać szansę udowodnienia w sądzie. <br>A jak nic nie masz albo się boisz, to się zamknij. <a href="https://t.co/JL4aTLt6He">https://t.co/JL4aTLt6He</a></p>&mdash; Radosław Sikorski MEP 🇵🇱🇪🇺 (@sikorskiradek) <a href="https://twitter.com/sikorskiradek/status/1582038085876924418?ref_src=twsrc%5Etfw">October 17, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

qultura jak ulman 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, racyl napisał:

Polska niedługo ogłosi bankructwo , złotówka przykryje dno , powtórzy sie grecki scenariusz, tylko oni nie mieli wrogów , a PIS ma samych wrogów , nikt sie z nimi nie liczy.

7 godzin temu, Pafnucy napisał:

i wtedy co? zlicytują?

pojawi się jeszcze jeden pojemnik na śmieci sortowane
https://galeria.bankier.pl/p/8/d/45217daae0392a-948-568-75-71-1707-1024.webp

a Polska utraci tę resztę suwerenności gospodarczej jaką jeszcze ma tylko tym razem nie w wyniku dobrowolnej sprzedaży a rodzaju zajęcia komorniczego

wielokrotnie było pisane że Polacy nie będą właścicielami niczego w swoim własnym kraju i niczym status Polaka w Polsce nie będzie się różnił od emigranta na obczyźnie

wszystko co państwowe nie jest de facto własnością żadnego z obywateli dowolnego państwa a dług tzw publiczny może być ściągany właśnie z majątku publicznego. Owa "repolonizacja" (faktycznie jest renacjonalizacją) jest etapem do tego... i tu jedni nazwą - skutku niezamierzonego; a inni nazwą - celu władz kraju w którym procesy podobne są przeprowadzane.

ja na razie waham się do których należę ale działania pisowskich władz zdają się wydawać na świadome i celowe bo przecież aż takimi głupcami nie są aby nie rozumieć procesów które właśnie wyjaśnił przypadkowy pierwszy lepszy chłop ze wsi.... znaczy - ja

@racyl jest jeszcze jedna różnica od Grecji - Oni mają "śmieci" o nieporównanie większej wartości "recyklingowej"

najniewybaczalniejszym błędem POprzedników było nie wprowadzenie euro i teraz byle łajza może zniszczyć ostatnie czym można było się obronić wewn unii przynajmniej do czasu zanim i ta się rozpadnie. Tylko dla tego uważam że PO nigdy już nie powinno dojść do władzy ale jak w tym wszystkim oceniam PiS wywnioskujcie sami.

Edytowane przez dysydent
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a Polska utraci tę resztę suwerenności gospodarczej jaką jeszcze ma tylko tym razem nie w wyniku dobrowolnej sprzedaży a rodzaju zajęcia komorniczego

wielokrotnie było pisane że Polacy nie będą właścicielami niczego w swoim własnym kraju i niczym status Polaka w Polsce nie będzie się różnił od emigranta na obczyźnie

Na własne życzenie. Patrząc na to z perspektywy casu, to spierdoliliśmy wszystko co tylko dało się sp***dolić.  

Opublikowano

Najgorszą zarazą w tym kraju jest PiS i przystawki....

Rujnują systematycznie Polskę od 7 lat....

Mam nadzieję, że to ostatni rok ich rządów i poniosą za wszystko co zrobili odpowiedzialność przed niezawisłym, a nie pisowskim prokuratorem i sądem...

Zabraknie chyba więzień w tym kraju....

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Many ty otworzysz oczy i pierwsze co widzisz to bandera?

Muszę być czujny bo banderowcy są wśród nas - szczególnie w nierządzie.

Wuj idę na grzyby z scyzorykiem i psem.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

Powiedz knurze to, co insynuujesz otwartym tekstem; Obiecuję dać szansę udowodnienia w sądzie. A jak nic nie masz albo się boisz, to się zamknij.

Bardzo dobry tekst. Ja tam bym się go nie wstydził pisać. 😂 Panie Sikorski masz Pan u mnie plusa.

Opublikowano (edytowane)
Po tych reparacjach każdy taki z miotłą dostanie po 200 tys zł. Jak tu nie głosować na PiS.????

Zdjęcie

🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

najniewybaczalniejszym błędem POprzedników było nie wprowadzenie euro i teraz byle łajza może zniszczyć ostatnie czym można było się obronić wewn unii przynajmniej do czasu zanim i ta się rozpadnie.

Wina PO tu oczywista a wycie PiSu przeraźliwe. PO zbyt zachowawczo do tego podeszło, tak jak z kupnem samolotów dla VIP mając na uwadze "co ludzie powiedzą".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v