Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, many13 napisał:

21617895_1538007692932667_5769921790579468007_n.jpg

O toto to. 

Temu patryjocie by się przydało. 🤨

Opublikowano (edytowane)

pisiory mylą technologię cyfrową z treściami do których obsługi (transmisji) m in służy. Miarą tej ich ciemnoty jest propagandysta jako minister cyfryzacji.

telewizja dała się sqrwić. czy to samo chcą z całym internetem?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Problem u nas jest taki że na piedestał wynosimy dziadów albo w najlepszym razie przeciętniaków a nie ludzi wartościowym. Piłsudski był cieniasem i gamoniem wobec Rozwadowskiego i bez niego byłby nikim. Powstanie warszawskie było katastrofą a traktujemy je jako wielkie wydarzenie. Człowiek który jest patologicznym socjopatą mitomanem bez prawa jazdy, znajomości jezyka, świata, bez zony , znajomosci obsługi czegokolwiek bardziej skomplikowanego od liczydeł jest uważany w Polsce za autorytet?  To jest kpina ale jakie społeczeństwo takie autorytety a jakie autorytety taki kraj.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

. Człowiek który jest patologicznym socjopatą mitomanem bez prawa jazdy, znajomości jezyka, świata, bez zony , znajomosci obsługi czegokolwiek bardziej skomplikowanego od liczydeł jest uważany w Polsce za autorytet?  To jest kpina ale jakie społeczeństwo takie autorytety a jakie autorytety taki kraj.

też mnie to zadziwia.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, many13 napisał:

O ile kojarzę naszym Ministerstwem Cyfryzacji zawiadywał z drugiego fotela były ambasador Izraela w USA.

ale którym ministrem? tym poprzednim czy tym co się obecnie zanosi?

choć w sumie... ministrowie mogą się zmieniać a technologię cyfrową i tak w większości tworzą i zawiadują ludzie Izraela

co akurat to drugie nie musi być kursywą bo wystarczy prześledzić całą historię rewolucji informatycznej kto ją tworzył... i tworzy nadal np główne biura projektowe Intela są w Izraelu. Z resztą nie wiem czy gdzie indziej by potrafili lepiej

Sorry Many że trochę odwróciłem kota ogonem no ale przecież tak jest. każdy wykorzystuje atuty własne przede wszystkim ku swoim interesom

a Kurski jakie ma pojęcie o budowie procesora? jedynie będzie próbował wpływać na soft, informację bo to ... o na pewno potrafi

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Problem u nas jest taki że na piedestał wynosimy dziadów albo w najlepszym razie przeciętniaków a nie ludzi wartościowym. Piłsudski był cieniasem i gamoniem wobec Rozwadowskiego i bez niego byłby nikim. Powstanie warszawskie było katastrofą a traktujemy je jako wielkie wydarzenie. Człowiek który jest patologicznym socjopatą mitomanem bez prawa jazdy, znajomości jezyka, świata, bez zony , znajomosci obsługi czegokolwiek bardziej skomplikowanego od liczydeł jest uważany w Polsce za autorytet?  To jest kpina ale jakie społeczeństwo takie autorytety a jakie autorytety taki kraj.

Kolejne obchody rocznicy zwycięstwa „polskiego” oręża obchodzone przez   okupacyjne władze III RP z bękartami banderowskiej Ukrainy.   Prymitywizm głoszonych kłamstw okupacyjnej władzy III RP, na temat tej konkretnej bitwy, ośmiesza nas przed Europą, a moim zdaniem, obraża  nas wszystkich. Nie da się ukryć faktu, że władzę w III RP stanowią prymitywni osobnicy, ludzie z dna rynsztoku, którzy nie znają  naszej historii, nie mają o niej pojęcia. Prezydent Andrzej Duda bezustannie z okazji różnych wydarzeń prawdziwych i zmyślonych, wygłasza androny a jego interpretacja faktów historycznych, jest godna pięciu Napoleonów z Tworek. Wygłaszane brednie ośmieszają nie tylko urząd który sprawuje, ale ośmieszają nas wszystkich jako naród. Andrzeja Dudę trzeba odstawić ciupasem albo do domu wariatów, albo zmusić do nauki historii. Potoki kłamstw jakie wygaduje obrażają naszą wiedzę, obrażają fakty historyczne, których zmienić się nie da. I tak. 20 sierpnia 2016 roku   na banderowskiej Ukrainie, nomen omen na Wołyniu, odbył się teatr kłamstw i absurdu. Setna rocznica  bitwy „wojsk polskich” z wojskami rosyjskimi pod Kostiuchnówką, która rozegrała się w dniach…. 4-6 lipca 1916 r. i była najkrwawszym starciem, jakie stoczyły Legiony Polskie w okresie pierwszej wojny światowej. I dalej cytat Andrzeja Dudy „Trzy legionowe brygady, które pod dowództwem Józefa Piłsudskiego skutecznie odpierały przeważające liczebnie wojska rosyjskie, miały blisko dwa tysiące ofiar śmiertelnych, rannych i zaginionych. Bitwa ta była kulminacją trwającej od jesieni 1915 r. kampanii wołyńskiej przeciwko Rosji i przyczyniła się do umiędzynarodowienia sprawy polskiej przed 1918 r” Koniec cytatu. Ten stek bzdur nie głosił  pijany menel, tylko podobno trzeźwy Andrzej Duda, prezydent III RP.  Na początek.  W I wojnie Polacy służyli w armiach trzech zaborców; Prus, Austrii i Rosji. W lipcu    roku 1916 w tej krwawej bitwie Andrzeju Duda armia rosyjska była sojusznikiem Francji i  Anglii, pobicie sojusznika przez wojska austriackie pod wodzą Piłsudskiego nie mogło dobrze się przysłużyć  polskiej sprawie. Nie ośmieszaj urzędu Andrzeju Duda, naucz się historii nim otworzysz kolejny raz otwór gębowy. Jak do tej pory bezustannie robisz  sam z siebie penisa. Nieuk nie powinien wypowiadać się w sprawach o których nie ma zielonego pojęcia! Wstyd by prezydentem państwa był matoł który nie zna historii Polski! Poza tym hołd oddany zabitym Polakom w armii Austrii, znieważa pamięć zabitych Polaków w służbie Rosji!  To tak  na zdrowy rozum prezydencie Duda byś  miał świadomość swojej „inteligencji”. Kto ci Duda dał dyplom ukończenia studiów?  Rosja w roku 1916 jeszcze nie była bolszewicka, była carska, była sojusznikiem przyszłych zwycięzców I wojny! Poza tym, uprzejmie wszystkich informuję -z prezydentem Andrzejem Duda na czele, że to tylko i wyłącznie dzięki klęsce naszych zaborców z Austrii i  Prus i rewolucji w Rosji,  Polska odzyskała wolność! Tylko i wyłącznie dlatego!  Granicę wschodnią z Rosją na Bugu i Sanie -nie bez powodu,  wyznaczył nam Curzon, minister spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii. O odzyskaniu bytu państwowego przyszli bohaterzy co wywalczyli nam wolność   dowiedzieli się z wydanego biuletynu. Nikt z nami nie rozmawiał i nikt nas nie pytał ani o zgodę, ani nawet o zdanie. Bohaterzy, którzy „wywalczyli” wolną Polskę ujawnili  się później. Prezydent Andrzej Duda plecie duby smalone  cyt. „Bitwa ta była kulminacją trwającej od jesieni 1915 r. kampanii wołyńskiej przeciwko Rosji i przyczyniła się do umiędzynarodowienia sprawy polskiej przed 1918 r” Trzeba  uszczypnąć sie by mieć pewność, że to nie sen, że to na prawdę powiedział Andrzej Duda a nie absolwent szkoły specjalnej!  Prezydencie Andrzeju Duda, wbij sobie do głowy  raz i na zawsze.  Rosja od 29 lipca 1914 roku do wybuchu rewolucji 7  listopada 1917 roku, była częścią zwycięskiej koalicji; Wielkiej, Brytanii, Francji i USA. Ze zwykłej logiki wynika, że pokonanie wojsk rosyjskich 1916 roku,  wojsk sojuszników: Wielkiej Brytanii, Francji i USA było aktem wobec nich wrogim, a to oni, sojusznicy pokonanej w 1916 roku Rosji,   zdecydowali o powstaniu niepodległej Polski. Zwycięstwo nad Rosją w roku 1916 bardzo nam zaszkodziło w oczach ententy, w żadnym razie nam nie pomogło. Jak już wspomniałem,  wschodnia granica z Rosją na Bugu i Sanie nie była dziełem przypadku, nie miała nic wspólnego z podanymi powodami przez Curzona,   jakoby na tym terenie zamieszkiwała większość Rusinów niż Polaków i dlatego tak ustalono granicę. Prawdziwy powód linii Curzona jest zupełnie inny,  zupełnie prozaiczny. Zwycięskie mocarstwa; Anglii, Francji i USA były przekonane o klęsce rewolucji trwającej w Rosji, nie mieli żadnych wątpliwości, że prawowite władze  Rosji pokonają  rewolucję. Gdyby tak się stało, ziemie zaboru rosyjskiego w całości wróciłyby do Rosji, linia Curzona nie byłaby już potrzebna. Tak wygląda historyczna  prawda o bitwie, dzięki której świat zainteresował się idiotami  z Polski w służbie Austrii! Andrzeju Duda nie ośmieszaj nas swoimi wystąpieniami, swoją „znajomością historii”, swoją interpretacją historii.

Opublikowano

ledwo krakow objechalem a tyle stron- u was tez pada ???

ten rozwadowskito na drugie mial samuel czytaj szmul czyli juz byl podejrzany, no a studia w wiedniu,stolicy wrogiego panstwa, sluzba w zaborczej armii to go calkowicie dyskwalifkuje- dziwne ze wtedy nie bylo jakiegos maciarewicza zeby go zdeokomunizowal...

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

no dobra.

a morał dasz?

razem w jedenj sali szpitalnej wyladuja

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

sądzisz że tam zwykli użytkownicy kopciuchów?

raczej ze skaldow weglowych stoja-na nich zaczal sie wegiel pokazywac ostatnio.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Znaczy celebryta?😂

zwykly psychol jak manius

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Skąd ich wynajdujesz 🤔

swiry maja swoje zamkniete fora.

z olszanski to ja wole corke 

https://vimeo.com/157396551

Opublikowano (edytowane)

O, junta rosyjska szykuje się do wprowadzenia stanu wojny w kraju a przydupas junty łukaszenka nawet się - co prawda pośrednio - wygadał

ps
nie podaję linków ani cytatów bo i tak każdy wcześniej czy później natrafi na informacje które można tak właśnie zrozumieć

Strażacy w całej Polsce otrzymali tabletki z jodkiem potasu, podano że prewencyjnie na okoliczność jakiejś awarii ukraińskich elektrowni jądrowych w strefie konfliktu
czy aby tylko tej ewentualności?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 godzin temu, soltys48 napisał:

Oni się od nas dobrowolnie nie wyniosą 

masz racje niektórzy nie pojmują ze oni nie mają do czego wracać a z pewnością tego nie zamieni na szałas 

8 godzin temu, Ulman napisał:

Tyle tylko że ten drugi kanał chociaż  wiadomo po co jest.😆

ważne ze ty wiesz jak to obczajiłeś ? zaleciałeś tam na drzwiach od stodoły ?

6 godzin temu, Ulman napisał:

Możesz  jakoś normalnie się wysłowić o co ci chodzi? 

jak tu nie udawać idioty ze nie głosuje sie na PO chyba ze jesteś płatny adwokatem ?

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jacus napisał:

na lonecie jest i nie tylko to.

onet.pl/informacje/onetwiadomosci/mniej-polakow-pustoszeje-sciana-wschodnia-wroclaw-wyprzedzil-lodz/jz04qvt,79cfc278

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/fatalne-dane-o-zarobkach-spadek-plac-realnych-najwiekszy-od-2006-r/j963k9r

z całym szacunkiem do linków potwierdzających dokonane już fakty
ja ze trzy czy cztery lata temu już pisałem że to się tak skończy, co gorsza - sytuacja zewnętrzna daje fałszywe wytłumaczenie polskim władzom jakobym wtedy pisał durnoty
problem w tym że owe durnoty się sprawdziły a ja się upieram że to dopiero początek kolejnej w Historii pauperyzacji Polaków we własnym państwie gdzie tym razem sami jesteśmy winowajcami że będzie dużo gorzej niżby to wynikało z - tu przyznaję - i niekorzystnej sytuacji zewn

"nieszczęścia chodzą parami"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

A może ludzi to wali?  PiS już wypalił ten temat i teraz na spoko można o nim mówić. Strefy wolne od LGBT też już odszczekane to się ortodoksi uspokoili. 😂

miruś żeby cię jaki pedał po pijaku nie schłostał od tyłu a są wyda wyrok intencja w dobrej wierze  .....    nie obrażaj się żart .......... ani podtekst polityczny 

2 godziny temu, mirro napisał:

Bo za mundurem, panny sznurem. Liczy na branie.🤣

mundur górniczy też się liczy ? 

Opublikowano

masz romus takie monidlo jak moj chrzestny-zdjecie w galowym mundurze z piorkiem, szyb kopalniany,swieta barbarka ??

ten debil z linku widzial kiedys prawdziwa powodz jak ja ???  obudzili go o 5 rano tajniacy bijac do drzwi ?? 

Opublikowano
many13 napisał:

Jak dziś pamiętam Te liberały rzekome gospodarcze wolnościowcy tak zadłużali lotnisko na Okęciu bo marzyło im się to Berlińskie.

Nooo to poco tera CPK? Okęcie to jest już w środku miasta. Zara i tak wywalą stamtąd samoloty za hałas.

Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

masz romus takie monidlo jak moj chrzestny-zdjecie w galowym mundurze z piorkiem, szyb kopalniany,swieta barbarka ??

cos takiego 

mundur górniczy marynarka

opowiedz mi o waszej spalarni śmieci ? 

Opublikowano

inflacja producentów w polsce 25,5% a w niemczech 45,8%

cały kryzys energetyczny spowodowany jest przez niemcy (i brukselę), przez ich pseudozieloną ideologię; pytanie czy to szaleństwo czy celowe działanie (obstawiam to drugie) 

teraz cała europa powinna żądać od niemców odszkodowania za wysokie ceny energii

--------------------------------------------------------------------------------------

Produkcja przemysłowa w sierpniu wzrosła o 10,9% r/r (wobec 7,1% r/r w lipcu). Uwzględniając wahania sezonowe wzrost wyniósł 11,2% r/r. Polski przemysł nie poddaje się recesji w Niemczech. 💪👍:)

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, many13 napisał:

o Rozwadowskim pisze się niechętnie, bo jego osoba stoi na drodze w budowaniu legendy Piłsudskiego. Z tego też powodu, gdy sławiono zasługi mężów stanu, on jeden pozostał na uboczu, opuszczony i zapomniany. W Warszawie próżno szukać choćby ulicy noszącej jego imię.

A nie prawda, właśnie jest taka ulica, może nie jakaś arteria, ale dość istotna ulica bo z wiaduktem nad torami kolejowymi

Screenshot_20220921-034533_Maps.jpg

• Thanks 1
Opublikowano

Przecież już tyle kosztuje. U mnie w cenniku mają 2.39 i od tego mozna nawet 10% rabatu dostać 😁😁 

Ja mam do 2025 umowę , tylko ciekawe czy ta firma wytrzymie mi sprzedawać do tego czasu po 52 grosze.

Opublikowano
Roman176 napisał:

36 minut temu, jacus napisał:

cos takiego 

opowiedz mi o waszej spalarni śmieci ? 

weź jakie starane na tę trawę... właściwie to już nie trawa.

nie napisał:

cały kryzys energetyczny spowodowany jest przez niemcy (i brukselę), przez ich pseudozieloną ideologię; pytanie czy to szaleństwo czy celowe działanie (obstawiam to drugie) 

teraz cała europa powinna żądać od niemców odszkodowania za wysokie ceny energii

--------------------------------------------------------------------------------------

Produkcja przemysłowa w sierpniu wzrosła o 10,9% r/r (wobec 7,1% r/r w lipcu). Uwzględniając wahania sezonowe wzrost wyniósł 11,2% r/r. Polski przemysł nie poddaje się recesji w Niemczech. 💪👍:)

Dopiero, przy sraczce z Czechami, żeś piał że Niemce przy ładzie otwierają elektrownie węglowe - to jak jest?

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

Nie wąchaj więcej kleju !!

Opublikowano

Co ten Putin znów napierd...olił. Wojna z Zachodem. Normalnie PiS - rozwiązuje problem, który sam zrobił. Białoruś pewno podziała z północy. Zagrywka ba pojebusa aby wszyscy się go bali - robi się ciekawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v