Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, mario666 napisał:

Jak ty zaczniesz żądzić krzak

Ja się nie pcham do rządzenia i nie nadaje się do tego ale umiem analizować fakty.

Opublikowano
7 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Taka ma być😀 i tak dzisiaj ostatni kurs zrobila przed remontem. Łożyska w kolach tak stukają ze myslalem ze kola poodpadają. ale jeszcze jak sie jedzie to piszczy i nie wiem co jest przyczyną,czy cala paka tak piszczy,wszystkie miejsca olejem pozalewalem i nadal piszczy.

Znajomemu zrobiłem światła przy przyczepce to po tygodniu ja ukradli, więc nie szalej z remontem 😀.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Na jesieni pogadamy jakie będą ceny płodów do kosztów produkcji .

toć Ty już 5 lat to piszesz wkoło... jak taki staszek że pszenica po 500 będzie, on to chociaż stulił dziób i się nie udziela 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Takie będą gospodarstwa w Polsce.

lejce na szyi... 🤦‍♂️

Opublikowano
Bercik92 napisał:

Krzak napisał:

I jaka jest dalsza perspektywa gospodarzenia przy tych cenach paliw,nawozów?

Początek lat 90 przeżyliśmy to i to damy radę.. 😏

mówisz że pamiętasz te czasy 🤔

Opublikowano
11 minut temu, bezbarwny napisał:

Jacuś, to jeszcze podaj po wiela dolar był? bo pewnie wiesz, ale honor, buk i łojcowizna, nie pozwalają Ci obiektywnym być😉😋🤣

Dokładnie wtedy dolar chyba był w granicach trochę ponad 2zl. Ot i cała tajemnica. 

Opublikowano

Było paliwo tanio na początku kovida Wszyscy mogli kupować ile chcieli Teraz jest drogie ale co ? Wszystkich stać bo nadal w takim samym korku stoję Co gorsza- wolniej się ruszają bo mandaty drogie ale przedtem na 5 przez wioski szło jechać Teraz 4 i większe obroty albo 3 bo jeden z drugim po 40 na godzinę żeby mandatu nie dostać a spalanie rośnie to jest ekonomia A cięć jak ma przed maskę wyjść to I tak wylezie 

• Confused 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

mówisz że pamiętasz te czasy 🤔

Nie ale chociażby z opowieści bądź programów telewizyjnych

driver24 napisał:

Dokładnie wtedy dolar chyba był w granicach trochę ponad 2zl. Ot i cała tajemnica.

Latem w 2008r był dolar po 2zl.. 😏

Opublikowano (edytowane)

mój stary pamieta i 1ha orało się cały dzień bez zjezdzania na obiad kiedyś nawet liczyłem ile to km trzeba przejść za koniem zęby haka zaorać to coś koło 50km bo pług brał 20cm.

I średnio 4km/h czyli bez obróci trzeba 12godzin aby przejść 48km.

No i w sumie niema się co dziwić ze te ludzie co tak orali to tak długo żyją.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

za mlody jestem zeby pamietac ile sie oralo-choc poganiac konia  mi sie zdarzylo. na piasku to by szlo ale na ile to zawsze laki byly-nikt tam nie oral.

dolar 2012 marzec 3,2 zl , 2020 4,5 zl -teraz trzeba przeliczyc ile proporcjonalnie wychodzi-to dla was zadanie..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v