Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, marek1977 napisał:

Jak to jest z tym zgłaszaniem paliwa na PUESC , bo niby teraz zmieniły się przepisy i teraz wszyscy rolnicy muszą to zgłaszać .

nic się nie zmieniło,

jak nas PiS robi na szaro. Jak wejdziecie w link macie jeszcze cene dizla netto w europie. Widocznie Polacy dużo zarabiają skoro mogą płacić więcej od Niemców, Włochów czy Belgów.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, marek1977 napisał:

Jak to jest z tym zgłaszaniem paliwa na PUESC , bo niby teraz zmieniły się przepisy i teraz wszyscy rolnicy muszą to zgłaszać .

nic nie trzeba zgłaszać

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dastan napisał:

A to już kupujecie na przyszły sezon ? Jestem ryczałtowcem i tez się zastanawiam czy nie zamówić już coś, ale tak po prawdzie to dopiero na żniwa bym wykorzystał...

mam taką samą sytuację...

Mam w zbiorniku jeszcze z 500l z majowych zakupów i tak myślę czy nie kupić z 1200l to mi wystarczy do końca roku.

I już prawie zamawiałem bo w poniedziałek Hawa Gniezno B7-6,99zł

Namyśliłem się i dzisiaj chciałem zamówić ale dzisiaj już cena B7 - 7,23zł

Po tyle nie kupię - moja psychologiczna bariera do zakupów została przekroczona:)

edit:

odnośnie nagonki na zakupy bo drożeje:

U nas w firmie nie dalej jak 8 miesięcy temu stal oferowali po 8zł i mówili kupować kupować! Robić zapasy bo zaraz nie będzie, słychać było o zakupach po 10zł/kg

dzissiaj kupiliśmy po 3,92zł.....

Także tego...

Pisiory miękną - chcą się dogadać z opozycją odnośnie uruchomienia pakietów KPO - dzisiaj już złotówka reaguje umocnieniem.

Edytowane przez panczo1922
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Wczoraj wlałem do słoika b0 żeby zobaczyć jak to się prezentuje, postawiłem na dworze, ale któryś kotek przyszedł sprawdzić wytrzymałość słoika. I po teście

mam B0 letnie w ciapku w baku pod wiatą wczoraj był kryształ ale tylko -5st było a dzis zobaczę jak wygląda po nocnych -13

Opublikowano
50 minut temu, panczo1922 napisał:

mam taką samą sytuację...

Mam w zbiorniku jeszcze z 500l z majowych zakupów i tak myślę czy nie kupić z 1200l to mi wystarczy do końca roku.

Po tyle nie kupię - moja psychologiczna bariera do zakupów została przekroczona:)

edit:

U nas w firmie nie dalej jak 8 miesięcy temu stal oferowali po 8zł i mówili kupować kupować! Robić zapasy bo zaraz nie będzie, słychać było o zakupach po 10zł/kg

Także tego...

Pisiory miękną - chcą się dogadać z opozycją odnośnie uruchomienia pakietów KPO - dzisiaj już złotówka reaguje umocnieniem.

Już się dogadali kasa odblokowana Tusk ogłosił że kasa będzie w Polsce w kwietniu .

Opublikowano
1 godzinę temu, panczo1922 napisał:

edit:

Także tego...

To coś podobnie jak za Gomułki, wprawdzie paliwo zdrożało a le stal staniała😅

Opublikowano
2 godziny temu, panczo1922 napisał:

Nie sądzę by udało Ci się kupić do żniw poniżej 7pln z vatem :)

Opublikowano

@misio3p Obyś miał rację, raczej myślę że taniej nie będzie, widać to ostatnio w działaniach barona paliwowego (tylko grosze, najtańsze w Europie) i na lepsze się nie zanosi, a może apetyt jeszcze wzrośnie.

Opublikowano
17 minut temu, Marionos napisał:

Nie sądzę by udało Ci się kupić do żniw poniżej 7pln z vatem :)

uwierz mi,

Z blachą tak samo myśleliśmy!

Nie no jak cena spadnie to coś zamówię.

teraz cena paliwa na stacji i tak jest już nienaturalnie wysoka.

Rzeczywista cena jaka być powinna przy kursie USD oraz ropy ns świecie kształtuje się na poziomie 5,5-5,8zł i to z 23% vat

W przyszłym roku będzie bieda w gospodarce - inflacja jeszcze wzrośnie z tytułu kosztów energii od stycznia, ludzie już wytrzepią się z ostatniej kasy, inwestycje, sektor budowlany padnie to i nasz złodziej Obsrajtek zoauważy że więcej kraść nie można.

Spadnie popyt to i cena poleci.

Taki jest mój pomysł na przyszły rok.

• Like 4
Opublikowano
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/ceny-paliw-mamy-do-czynienia-z-dojeniem-kierowcow-na-stacjach-liczymy/79kb096
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/ceny-paliw-mamy-do-czynienia-z-dojeniem-kierowcow-na-stacjach-liczymy/79kb096
  • Like 1
Opublikowano

Dzisiaj w TV PiS chwalono Orlen że za 8lat gdy żądziła PO zarobił 3 mld. I uwaga za 7 lat żądów PiS 56 mld. Ciekawe jak im się to udało i czyim kosztem?🤔

• Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, panczo1922 napisał:

uwierz mi,

Z blachą tak samo myśleliśmy!

Nie no jak cena spadnie to coś zamówię.

teraz cena paliwa na stacji i tak jest już nienaturalnie wysoka.

Rzeczywista cena jaka być powinna przy kursie USD oraz ropy ns świecie kształtuje się na poziomie 5,5-5,8zł i to z 23% vat

W przyszłym roku będzie bieda w gospodarce - inflacja jeszcze wzrośnie z tytułu kosztów energii od stycznia, ludzie już wytrzepią się z ostatniej kasy, inwestycje, sektor budowlany padnie to i nasz złodziej Obsrajtek zoauważy że więcej kraść nie można.

Spadnie popyt to i cena poleci.

Taki jest mój pomysł na przyszły rok.

Wszystko poleci na pysk , na ryj , ludzie wyrzucili kasę , bo inflacja nakupili drogo przepłacili a teraz wszystko zaczyna tanieć .

Opublikowano
42 minuty temu, galan99 napisał:

Wszystko poleci na pysk , na ryj , ludzie wyrzucili kasę , bo inflacja nakupili drogo przepłacili a teraz wszystko zaczyna tanieć .

Daj znac gdzie mozna juz tanio kupowac i gdzie ta deflacja...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Duża promocja na paliwo. Na tych stacjach przez trzy godziny zatankujesz o 1 zł za litr taniej

Sieć Circle K zaplanowała atrakcyjną promocję dla wszystkich kierowców. 15 grudnia pomiędzy godz. 14.00 a 17.00 benzyna i olej napędowy będą tańsze o 1 zł za litr. Jakie trzeba spełnić warunki?

USTAWIAĆ SIĘ W KOLEJKĘ .

W czwartek 15 grudnia Circle K zaprasza na swoje wybrane stacje paliw w godzinach 14.00-17.00. Z okazji świąt wszystkie ceny paliw miles i milesPlus będą niższe o 1 zł, co przełoży się na oszczędność średnio 50 zł. Ceny z uwzględnieniem rabatu będą wyświetlały się na pylonach stacji paliw, na których obowiązuje promocja. Jest to 370 miejsc w całej Polsce, ustawionych w dogodnych regionach. Promocja jest skierowana dla każdego, nie trzeba uczestniczyć w żadnym programie lojalnościowym.

Uczestnicy programu dostaną dodatkowy kupon

To nie wszystko. Osoby, które są uczestnikami programu lojalnościowego EXTRA i zatankują paliwo w dniu promocji, dostaną 20 grudnia dodatkowy kupon zniżkowy o wartości 30 gr/l na dowolny typ paliwa, który będzie ważny do końca stycznia 2023 r.

Uczestnicy programu lojalnościowego mają dodatkowo dostęp do innych rabatów. Po zatankowaniu 50 litrów paliwa dostaną zniżkę na kolejne tankowanie w wysokości 15 gr/l, a w przypadku zebrania 100 litrów zatankowanego paliwa uzyskają rabat 50 proc. na kawę czy hot doga. Natomiast po zebraniu 150 litrów udzielana jest zniżka 50 proc. na dowolny program myjni. Co ważne, litry zbierają się na koncie, co oznacza, że nie musimy tankować jednorazowo określonej ilości paliwa.

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/duza-promocja-na-paliwo-na-tych-stacjach-przez-3-godziny-zatankujesz-o-1-zl-za-litr/76l07fm

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99Czytać mi się nie chce dalej tych warunków po pierwszym zdaniu w g. 14-17 i spokojnie w kolejce. Ale dobrze, że wrzuciłeś za to podziękowania.

Edytowane przez Norman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v