Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, margoo78 napisał:

Po zasiewach kukurydzy może coś spadnie.

Przydałby się deszcz, bo sucha wiosna. 

7 minut temu, Marekk91 napisał:

Trochę gotówki wolnej, nie wiadomo czy inwestować w azot na następny sezon czy czekać 😳

Możesz mi dać😎😎😎😎

• Confused 1
Opublikowano
Marekk91 napisał:

Trochę gotówki wolnej, nie wiadomo czy inwestować w azot na następny sezon czy czekać 😳

Do tej pory najtańszy azot zawsze był w lipcu/sierpniu. W 2021 roku wszystko się zmienilo...

Opublikowano
Marl napisał:

Do tej pory najtańszy azot zawsze był w lipcu/sierpniu. W 2021 roku wszystko się zmienilo...

Co się zmieniło? Nic się nie zmieniło! Też był najtańszy, a że nie jednemu drogo było zapłacić 1.300 potem 1.800 jeszcze potem 2.200zł to może być zły tylko na siebie. Aktualnie saletra 4.400

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marekk91 napisał:

Chwalisz się czy zalisz?

1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Przydałby się deszcz, bo sucha wiosna. 

Możesz mi dać😎😎😎😎

U nas znowu wszędzie wody nadmiar już nie chce się nawet w pole wychodzić 

Opublikowano

Ostatnio widziałem filmik tego wincenciaka hektar wiedzy i stwierdzam że do niczego mi to niepotrzebne, cały czas gada że susza i wody mało i nie ma wilgoci a ja kurde na polu buty zostawiam, w sumie nie było u nas w tym roku nawet sekundy suszy, hektar wiedzy do bani 

Opublikowano
14 minut temu, miwigos napisał:

dlaczego

specyficzna ziemia, jak gąbka, niemeliorowana. W gumiaczki miejscami się naleje błoto. Ziarno nie ma żadnego systemu korzeniowego…

Ogólnie od początku roku nie możemy narzekać na brak wody

Opublikowano
18 minut temu, tommy66692 napisał:

Ostatnio widziałem filmik tego wincenciaka hektar wiedzy i stwierdzam że do niczego mi to niepotrzebne, cały czas gada że susza i wody mało i nie ma wilgoci a ja kurde na polu buty zostawiam, w sumie nie było u nas w tym roku nawet sekundy suszy, hektar wiedzy do bani 

A to teraz wiadomo nad kim czarne chmury się nazbierały i polały 😛.

Gdzie Ty mieszkasz ? U mnie sucho jeszcze nie susza bo zimno ale ostatnio przy wiatrach zadyma . Deszcze popadał dwa dni lekkie błotko w polu ale już przeschło . Ale w dołach po tych deszczach zimowych woda do tej pory stoi 

14 minut temu, Dodi napisał:

specyficzna ziemia, jak gąbka, niemeliorowana. W gumiaczki miejscami się naleje błoto. Ziarno nie ma żadnego systemu korzeniowego…

Ogólnie od początku roku nie możemy narzekać na brak wody

Ale to wszędzie czy tylko u Ciebie ?

Opublikowano
4 minuty temu, sebe1033 napisał:

Ale to wszędzie czy tylko u Ciebie ?

Wszędzie. Groch u sąsiada wymyło. Zbiornik na deszczówkę 9tys/l postawiłem ostatniego marca, budynek 25x10 i w 5dni pełny.

12914A8C-CA41-4AA7-9259-01A0456B64A0.jpeg

Opublikowano
Dnia 10.04.2022 o 14:35, 6465 napisał:

U mnie ciągnik 125km robi rocznie max 200h. I co z tego. Taki mi potrzebny i nic nikomu do tego.

Ale to o nowy chodziło 

2 minuty temu, Dodi napisał:

Wszędzie. Groch u sąsiada wymyło. Zbiornik na deszczówkę 9tys/l postawiłem ostatniego marca, budynek 25x10 i w 5dni pełny.

12914A8C-CA41-4AA7-9259-01A0456B64A0.jpeg

Ooo to nieźle dowaliło taki zbiornik napełnić to niezła ulewa , a ile taki kosztuje ?

8 minut temu, tommy66692 napisał:

Lubelskie powiat kraśnicki

A Widzisz jaka różnica ale kiedyś też pamiętam u nas lało a na półódniu nie 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, tommy66692 napisał:

Są miejsca w Polsce, gdzie od półtora miesiąca spadło może 5-10 mm. W Wielkopolsce, łódzkim i na Kujawach

Edytowane przez Młody1997
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v