Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, migacz napisał:

@stajek6520 serio? Ja mam pierwszy kontakt z tą firmą. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma jakąś opinie o nich.

W moim rejonie wielu rolników zostało przez nich bez nawozu, nawet mimo przedpłaty, która na końcu oddali ale nawóz nie dojechał. Kto miał szczęście to Np zamiast saletry pulan 34 przyjeżdżał opóźniony Zaksan 32… Polish Agro radzę omijać z daleka, szczególnie gdy są takie duże skoki cenowe. 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, toooomaszewski napisał:

A on mnie mógł naciągnąć? Bardziej mi chodziło o to, że cena jest jak się powie.

Chodziło mi o to, że umawiałes się na jakąś cenę i zastanawiasz się czy nie szło go przyciąć w ch*ja na 2-3 stówy.

A to jak pośrednicy zarabiają to już temat na zupelnie inna rozmowe.

Zamówione całe 3t saletry po 3700. Tam gdzie zamawialem nic nie mówili o cenie jak prognozują. Tam gdzie zawsze kupowałem to ~250zl/t drożej i szef mówił, że nie spodziewa się żeby szło do dołu znacząco. Powiedział, że tam skąd bierze, to następna dostawa już do góry parędziesiąt złotych.

Mówie mu, że w tym roku chyba wezmę u konkurencji, to powiedział, że spoko, że rozumie, a oni pewnie kupili w inną porę niż on i że on niespecjalnie może zejść z ceny. Kupowałem u niego od 10lat i zawsze miał no porównywalne ceny i nigdy nie ściemniał - np w tamtym roku mówił, żeby brać saletrę póki jest, bo następna będzie już dużo droższa, w zasadzie to mnie zmusił żebym wziął te tańsza. Jak pojechałem się rozliczać za zakup, to na tonie już by było 1400zl drożej. 

• Like 1
Opublikowano

U mnie to ze świecą takich szukać. Najczęściej patrzą żeby wyruchać. Jak drożeje to mówi że to co na placu to sprzedane tylko na odbiór czeka. Jeszcze ch*ja o fakture nie można się doprosić bo "system popsuty" lub inna bajka. Lokalnych złodziei staram się unikać ale czasami trzeba.

Opublikowano

Grudzień to będzie miesiąc zakupowy dla rolników ryczałtowych. Nie ma sensu obnizac. Po nowym roku będzie powrót vatu, wtedy zobaczą jak będzie schodzić towar. Wtedy korekta cennika. A od lutego to już będzie już sezon bo rolnicy w rzepak wyjadą z nawozem już po 15 lutego (nieoficjalnie oczywiście) to niby na co mają obnizac ceny? Nawozy importowane też nie tanieją. Jedyna szansa to obiecana przez UE dofinansowanie fabryk produkujących nawozy.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

U mnie to ze świecą takich szukać. 

Ja się przyzwyczajam mocno do wszystkiego, nawet do dostawców. Czasem wolę dopłacić, ale np kupić u takiego właśnie co nawet jak nie ma najtaniej to uczciwie podchodzi. Albo inny znajomy jest przedstawicielem w wialanie - niektóre rzeczy mają tańsze, ale sporo mają droższych niż na necie bym kupił, ale chłopak często zajedzie, pogada, nic nie wciska, pójdziemy pole obejrzymy, coś doradzi (jest z gospodarki i sam parę ha obrabia), to wolę u niego zamówić, za sam czas i pomoc, której udziela. Także nie wszystko można przeliczać tylko na pieniądze.

1 godzinę temu, migacz napisał:

Ja tam starałem się dbać o miejscowych.

U mnie miejscowych to w sumie nie ma - najbliższy 20km, ale widziałem pusto na placu. Ten co brałem od niego to 30km. Nawet jak miał troszkę droższe to brałem u niego, ale teraz kurcze na samych tych 3 tonach to ~750zl. Niby niedużo, ale za te pieniądze bede miał np paliwo na połowę żniw, albo odżywki (to u niego kupię, w ramach rekompensaty, żeby całkowicie go nie porzycac. A ten i przyszły rok to biedne u mnie i trzeba każdą złotówkę ogladac parę razy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mocznik import 4600, saletra 3900, polifoska 6 4500 Podlaskie

A jak tam z innymi produktami typu folie, siatki robicie już zapasy czy czekacie?

Edytowane przez A
Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Byłem dziś w agrochemiku w Pułtusku bo ktoś tu pisał że kizeryt 1900 a tam cena 2280. Azot też drogo, na placu stoi sporo towaru a ludzi zero. Trzeba szukać mocznika z importu i tyle

Najlepsze wyjście w obecnej sytuacji.

Opublikowano
16 godzin temu, migacz napisał:

@stajek6520 serio? Ja mam pierwszy kontakt z tą firmą. Ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma jakąś opinie o nich.

Ja już w tym temacie kiedyś o nich pisałem. Przez telefon dogadany nawóz. Cena i ilość. Gdy przyszło do dostawy to powiedzieli mi, że nie dostanę tego nawozu w tej cenie, bo oni sprzedali go więcej niż mają i dla mnie nie starczy. Mój błąd, że kwita nie miałem. Zaczynałem wtedy dopiero na dobre gospodarzyć więc obycia mi jeszcze brakło. Wkurwa dostałem wielkiego. Zjebałem ich po całości, bo owy nawóz już był sporo droższy. O ile wywalczyłem nawóz w tamtej wcześniejszej cenie to dostałem go mniej niż powinienem. Kwity do zapłaty też przyszły błędne. Od tamtego czasu nie handluje z nimi. Co roku mają nowego przedstawiciela i zawsze ten nowy do mnie dzwoni i namawia na ich towary. O ile ceny często mają dobre to mojego zaufania już nie odzyskają.

• Like 2
Opublikowano

U mnie co 10 km punkt sprzedaży nawozów ,nawet gęściej, wiekszość kupuje całe auta, jak nie pasuje to do spólki z kimś , kupuje tam gdzie taniej , nie istotne co za firma, 

Opublikowano

Zachodniopomorskie, powiat koszaliński saletra 34- 3,5-3,6tys rsm 32 niby cena 34tys. ale na razie z dostępnością słabo. 

Na pierwszą dawkę samochód kupiony, a co dalej zobaczymy.

Coś trzeba mieć, bo jak zima przywali, albo sami wstrzymają produkcję to będzie kicha.

A teraz wymyślili dopłaty tym spekulantom- producentom, którzy mimo mniejszej sprzedaży wygenerowali rekordowe zyski. Ciekawe co będzie niedługo kraj żarł skoro drugi rok cięcia nawożenia mineralnego. A można było by znowu rzucić parę złotych dopłaty do zakupu rolnikom, a nie dzianym Obajtkom.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Pitraszek napisał:

Byłem dziś w agrochemiku w Pułtusku bo ktoś tu pisał że kizeryt 1900 a tam cena 2280. Azot też drogo, na placu stoi sporo towaru a ludzi zero. Trzeba szukać mocznika z importu i tyle

Tak kupują tu tanio, jak młócą po 10 ton i kasy maja w bród, tylko za suszowym by się zesrali, ale tak hipotetycznie to go nie chcą, chcą bo dają.     :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
12 minut temu, Marques napisał:

A teraz wymyślili dopłaty tym spekulantom- producentom, którzy mimo mniejszej sprzedaży wygenerowali rekordowe zyski. Ciekawe co będzie niedługo kraj żarł skoro drugi rok cięcia nawożenia mineralnego. A można było by znowu rzucić parę złotych dopłaty do zakupu rolnikom, a nie dzianym Obajtkom.

Ukraina dostarczy taniej tutaj ma być wg pewnego austriackiego malarza psychopaty pradawna puszcza i ekologia

Opublikowano

Niska zawartość potasu mam , i zastanawiam się czy sypać jeszcze dodatkowo na przedwiośniu czy nie ? Na jesień po rzepak i pszenice po 300kg Polifoski poszło . Ze 100kg KornKali dać Czy olać to i nie robić kosztów ? 

Opublikowano
38 minut temu, Marques napisał:

Tym to się akuratnie nie przejmuj , widzisz co się dzieje z ceną zbóż , i wszystko zawalone

Opublikowano
24 minuty temu, SawekBraczyk napisał:

Niska zawartość potasu mam , i zastanawiam się czy sypać jeszcze dodatkowo na przedwiośniu czy nie ? Na jesień po rzepak i pszenice po 300kg Polifoski poszło . Ze 100kg KornKali dać Czy olać to i nie robić kosztów ? 

Masz kasę to możesz dać 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, keis71 napisał:

Można wiedzieć gdzie zamawiałeś i na kiedy dostawa?

Inter rol bielsk podlaski nie pytałem kiedy przyjedzie ale zapewne po niedzieli płatność odrazu po dostawie a nie przedpłata to jest podejscie do stałego klienta👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v