Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co jak się ma dwie hacjendy pod dwoma różnymi numerami, a jeszcze na jednej z nich są np. 2 budynki mieszkalne z osobnymi piecami, to co 9 koła się należy?

Macie u siebie żywą krędę H+ jak tak to po ile za tonę?

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Mieszkam na piętrze z żoną teście na parterze osobne deklaracje śmieciowe inne nazwiska tylko adres ten sam i piec jeden zobaczymy co z tego wyjdzie?

Dzwoniłem i tylko jeden wniosek jest pozytywnie rozpatrzony pod koniec tyg. kasa ma być na koncie.

Opublikowano
1 godzinę temu, kellyq napisał:

A co jak się ma dwie hacjendy pod dwoma różnymi numerami, a jeszcze na jednej z nich są np. 2 budynki mieszkalne z osobnymi piecami, to co 9 koła się należy?

Macie u siebie żywą krędę H+ jak tak to po ile za tonę?

jeżeli masz zgłoszone w ewidencji 3 zródła ciepła to pewnie tak. tylko jescze musiałbyś mieć ludzi zeby na nich poskładać te wnioski

Opublikowano

ja tylko przypominam że jesteśmy krajem lasami obsadzonym i na węglu położonym. 

a żeby ludziom żyło się dobrze, tototo wszystko jest państwowe, by nigdy problemów z dostępem nie było 🤣

nawozów też fabryki mamy fest by exportowac, a rolnikom zapewniać produkcję na najwyższym europejskim poziomie. 

ale cen 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

a żeby ludziom żyło się dobrze, tototo wszystko jest państwowe, by nigdy problemów z dostępem nie było 🤣

nawozów też fabryki mamy fest by exportowac, a rolnikom zapewniać produkcję na najwyższym europejskim poziomie. 

ale cen 🤣

Jak to leciało " szewc w dziurawych butach chodzi" 

Screenshot_20221003-145422.png

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

ale cen 🤣

prywatna gospodarka lesna do tej pory była nie opłacalna , lasy panstwowe zapewniały tanie drzewo , na tą chwile cena metra kloca budowlanego powinna kosztować co najmniej 400 zł 

Opublikowano
2 godziny temu, toooomaszewski napisał:

A moim zdaniem siedzimy na dużych żłożach węgla i na zapotrzebowanie krajowe powinniśmy płacić tylko za wydobycie i dystrybucję, bez żadnych dopłat na komin. Tyle że prywatne zagraniczne lobby nakłada na nas jakieś dziwne obostrzenia, zakazuje wydobycia, ale pozwala sprowadzać węgiel z afryki z kopalni w których mają udziały i pomimo wielkiej ekosfery nim opalać.

I żeby to jeszcze było tanie i chciało się palić.

Bo to trochę dziwna polityka , i to od zawsze że my ściągamy węgiel z rosji czy jeszcze z innych miejsc , a nasz zwowu idzie na export ,jeszcze niedawno było tak że polski węgiel można było kupić w Czechach po 1100zł , teraz nie wiem jak to tam jest . To jest tak samo jak z nawozami na wiosnę było , że u nas saletra 2700-3200 , a pociągami szło na export po 900-1000zł , bo mieli kontrakty podpisane po tyle , tylko czy w takiej sytuacji nie lepiej zapłacić kar umownych i ten towar rzucić na rynek krajowy ? bo raczej kary umowne nie są x3 wartość  węgla czy nawozów .

Opublikowano (edytowane)

stosowałem pulgran, świetny nawóz np pod kukurydzę, worki te szerokie niskie takie jak w nowym moczniku puławskim i granule a w zasadzie to takie pastylki które są półkulami, kulka przekrojona na pół i podatny na zwiewanie przez wiatr przez to pozatym świetny nawóz tylko chyba 30% ma amidu i 6 Amonowej, jak masz takie ceny do dyspozycji to bierz pulgran bo masz 36N i jeszcze siarkę a tańszy od saletry

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano
56 minut temu, PanPawel napisał:

Pulgran  S 36(+21) stosował ktoś? Cena 4700

Saletra 5100

Bije się z myślami czy nie kupić czegoś chociaż na pierwszą dawkę. Bo nic nie mam. 

No na pierwszą dawkę lepiej coś mieć.

Druga czekać na rozwój sytuacji.

Wczoraj olxa przeglądałem by sprawdzić co z rsm. Ogólnie bida, ale jeden gość i tak z ceną zjechał. Ciekawe czy to że swojej marży czy wykup mu trochę zmniejszyli.

Ale 3800 za rsm26s to nadal za drogo

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, PanPawel napisał:

Też miałem czekać do wiosny bo myślałem że będzie taniej a teraz odwalają te szopki z tymi gazociągami to znowu już są przesłanki żeby azot drożał 🤮

Nie wiem jakie są przesłanki , ale wczoraj gaz na holenderskiej giełdzie sporo potaniał mimo wybuchów nord strem.

Ogólnie ja też nie mam absolutnie nic azotowych , ale jeszcze się wstrzymuje , myślę że w grudniu-styczeń  coś się kupi , przez ostatnie 12 lat jechałem na rsm , ale ten rok chyba przekuleję na moczniku z importu w okrojonych dawkach , chyba że z naszymi nawozami coś się zacznie dziać na +

+

Edytowane przez mysza103
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v