Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

W tym roku miał umrzeć ktoś ważny według przepowiedni i królowa umarła a myślałem ze putina załatwią.

Codziennie umiera ktoś ważny dla kogoś, może ważniejszy niż król czy królowa.

Przepowiednia bardzo trafna...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Strongman napisał:

W tym roku miał umrzeć ktoś ważny według przepowiedni i królowa umarła a myślałem ze putina załatwią.

Czyją to przepowiednia była, Baby Wangu...czy jakieś tam?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
43 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Gorsze jest to że nasze zboże jak nigdy w takich ilosciach jest zastępowane wschodnim.

Ale tam też koszty produkcji powinny do cholery rosnąć. Wszak wojnę mają. 

Opublikowano

Spokojnie, jeśli to prawda, że jedzie tam kupę naszego paliwa i nawozu, to koszty tak bardzo im nie podskoczą, dodatkowo możliwość stosowania taniej, skutecznej a zakazanej w unii chemii. Jesteśmy na przegranej.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

Ale tam też koszty produkcji powinny do cholery rosnąć. Wszak wojnę mają. 

Koszty mają, ale nie takie jak u nas. Rok ciężki dla Europy bo suszę, upały potężne pożary upraw i lasów, więc zboża powinny mieć cenę a tu mamy całkowicie inny trend cenowe niż rok temu.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, margoo78 napisał:

Spokojnie, jeśli to prawda, że jedzie tam kupę naszego paliwa i nawozu, to koszty tak bardzo im nie podskoczą, dodatkowo możliwość stosowania taniej, skutecznej a zakazanej w unii chemii. Jesteśmy na przegranej.

Dlatego wk***ia mnie na maxa jak widzę ile ukrow w wieku poborowym panoszy się wszędzie, powinni wy***rdalac bronić kraju. 
a nasz rząd jest bardziej pojebany niż ktokolwiek na tym swiecie bo juz pomijając historie i jak ukry obchodzili się z Polakami, ale ukry na przełomie 2021/2022 blokowali pociągi jadące przez ich terytorium z Chin, teraz blokują jakieś ciężarówki, przysyłają do nas zboża, a nasi robią im loda i jeszcze proszą o więcej naszym kosztem

U lekarza kolejka na pół dnia, włazi ukr i nagle przyjęty jak jakiś książe…. I tak na każdym kroku….

do żłobka miejsc mało ale ukry maja bez problemu 

k**wa to Polska czy ukraina?

my ich zbroimy, zbroi ich zachód, a oni nas nie nienawidzą i czy za rok-dwa nie będziemy musileli z nimi się napierdalac 

• Like 5
  • Thanks 4
Opublikowano
33 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Koszty mają, ale nie takie jak u nas. Rok ciężki dla Europy bo suszę, upały potężne pożary upraw i lasów, więc zboża powinny mieć cenę a tu mamy całkowicie inny trend cenowe niż rok temu.

kombajn ukraina koszenie słonecznika ok 340 zł/ha,plon 2050kg/ha przy 7% wilgotnści, cena za tonę u nich ok 1650zł

Opublikowano
3 godziny temu, Dawid727 napisał:

Kupione 10 ton Korn kali po 3300 za tonę. Nie wiem czy dobrze zrobiłem. Jakoś nie jestem pewien tej decyzji. 

Przy cenie soli potasowej 5000zł masz tak jakby magnez gratis. Nie mniej nie wiem czy już jest taka cena za sól. A i magnezu tyle co kot napłakał. Ogólnie bardzo drogo.

Jeżeli już masz azot na sezon to ok, chcesz dać wszystkiego jak należy. Jeżeli nie kupiłeś azotu to decyzja pochopna😉

Opublikowano

Zapłacił, to nie ma co drapać jajek. Czy decyzja dobra, okaże się przy sprzedaży płodów.

U mnie będzie 50 ha pszenicy bo na tyle azot mam, 50 ha łubinu eco, a po kukurydzy, groch lub ugór. Pieprzę się spinać. Odpocznę i gleba również. Zaksan na dziś 5780. Gdybym na głowę upadł, to bym brał. 

• Like 1
Opublikowano

Na lokalnym składzie ( TPI) saletra 5500 zł. Sprzedawca zachęca do zakupu, ale później straszy, ze nie będzie nawozów na wiosnę lub będą mega DROGIE. :) Zainteresowanie niestety niewielkie. Kupią tylko Ci, co sieją np: rzepak. Myślę jednak, że handlarze też się boją, że może być na wiosnę taniej. :) Wiadomo, pewnie nawóz kupiony w czerwiec/lipiec jak były obniżki i nagle teraz znalazł się na wolnym rynku.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v