Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kto umie gospodarzyć do przodu ten ma nawóz na kolejny sezon z dopłatą pisowską, a durnie i tak kupią nawóz nawet jak będzie po 10tys/tona.

Edytowane przez zbigniewPGR
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, stasiek85 napisał:

Wczoraj zamówiony rsm 28 z siarką po 2900t. Próbowałem domówić jeszcze jeden samochód i okazuje się że już nie ma bo limit na lipiec został wykorzystany.... ponoć mieli tylko 100t z Kędzierzyna. Sranie w banie... szkoda słów. Dostawy z Puław wycofane w dwóch lokalnych składach. Czekają mendy jak cena podskoczy bo wszystko na to wskazuje.

Do mnie jak przywozili to kierowca mówił, że Puławy robią na okrągło, a firmom tylko takie „kapanie” dostaw jest.

Opublikowano

przywieziony rsm 26 i 32 po 2400 i 2800. ogólnie 10,5t wszystkiego. Na dziś już 200 zł trzeba doliczyć.Widze że agrolok ładną sobie marżę naliczyli

Opublikowano
mysza103 napisał:

wez sobie przeczytaj ze 3-4 ostatnie strony , na okrągło ludzie piszą że przelewy przychodzą , a ty się pytasz czy już ktoś dostał.

A Kolega myśli że wszyscy mają siłę wertować kilkadziesiąt postów wstecz, jak człowiek wieczorem wyjebany jak wierzchowiec po westernie...??? 😎

zbigniewPGR napisał:

Kto umie gospodarzyć do przodu ten ma nawóz na kolejny sezon z dopłatą pisowską, a durnie i tak kupią nawóz nawet jak będzie po 10tys/tona.

Zbyś.... nie pierdol..... 😎

Opublikowano

Tak czytam te wasze posty i coś niesamowitego się z nich wyłania.W mojej okolicy są duże gospodarstwa do 300ha i nawozu nie kupują a wielu na AF z kilkunastu -kilkudziesieciu hektarów całe auta zamawia.No sami bogacze którzy w innych tematach płaczą że wszystko tanie i z czego dokładać pytają a tu cyk i kasa się znajduje.Dla mnie auto nawozu to 22tony a to nawet dla RSM ok 60tys.No chyba że wam Lublinami przywożą to wtedy rozumiem samozachwyt.

Opublikowano

Przecież to jedna z cech narodu polskiego-wieczne narzekanie. W jednym temacie beczy, że drogo, w drugim, że zboże tanie a w galerii wstawia zdjęcie pt "nowy nabytek". Znam nawet osobiście jednego forumowego cwaniaka. Zapomina tylko jeszcze o zdjęciach z tytułu "wizyta komornika".

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Tak czytam te wasze posty i coś niesamowitego się z nich wyłania.W mojej okolicy są duże gospodarstwa do 300ha i nawozu nie kupują a wielu na AF z kilkunastu -kilkudziesieciu hektarów całe auta zamawia.No sami bogacze którzy w innych tematach płaczą że wszystko tanie i z czego dokładać pytają a tu cyk i kasa się znajduje.Dla mnie auto nawozu to 22tony a to nawet dla RSM ok 60tys.No chyba że wam Lublinami przywożą to wtedy rozumiem samozachwyt.

ty wiesz najlepiej kto i co już zamówił lub kupił...auto nawozu to 24-25t czyli jakieś 70 000.. u nas większość nawozy azotowe kupuje w czerwcu- lipcu z różnymi terminami płatności i tylko nieliczni czekają do lutego

Opublikowano

Pier........głupoty i tylko tyle.Im świeższy użytkownik AF tym większe bzdury opowiada.Ja nie wiem co to ma dawać, lepsze samopoczucie, dowartościowanie?

16 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to jedna z cech narodu polskiego-wieczne narzekanie. W jednym temacie beczy, że drogo, w drugim, że zboże tanie a w galerii wstawia zdjęcie pt "nowy nabytek". Znam nawet osobiście jednego forumowego cwaniaka. Zapomina tylko jeszcze o zdjęciach z tytułu "wizyta komornika".

Aaaaa, to i ja znam takiego.

Opublikowano

Taka magia internetu. Piszą dzieci albo bajkopisarze. W galerii zdjęcie rozjebanej 60 a na forum pisze,że zamówił kilka cystern RSMu i dwie ciężarówki saletry, a w silosach jeszcze 500 ton pszenicy leży 🤦‍♂️ Podobnie niektórzy jutuberzy- pracuje jako parob u biznesmena a kręci filmy, że to jego. Albo jedzie do dilera na plac, filmuje ciągnik za bańke, że już zamówiony, a na filmach później nigdzie nie widać, żeby coś nim robił.  Pełno takich.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja to kompletnie tego nie rozumiem.U mnie trochę złomu się przewija ale za dużo tu nie pokazuje a wielu śrubokręt kupi zaraz relacja z unboksingu i pierwszego użycia.

Opublikowano

Wiadomo było jak wojna wybuchła że tanio nie będzie, niektórzy się łudzili

Opublikowano (edytowane)

Każdy rozwojowe gospodarstwo u nas na kujawach ma juz kupione npk i azot na przyszły sezon.reszta to mało rolni na etacie lub gosp.które cienko przędzą bo kasy brak ...taka prawda 

Poli 6 4150

Saletra 3350 

Edytowane przez Przemo1986
  • Haha 5
Opublikowano

Kto weźmie nie przyzna się ze zrobił źle i pier**li ze taniej nie będzie, kto sprzedał zboże zima po 1000 tez się nie chciał przyznać i pier**lil ze drożej nie będzie. 

Ja mam fendta i on jest najlepszy bo ja go mam - koniec kropka. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v