Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Za wszystkich rządów były marnotrawione pieniądze i nikt za to nie odpowiedział .

Tylko nie było rzucania się do gardeł, jak nawet tu na forum, wyzywania, dyskryminacji, grzechu niewieściego, ograniczania wolności, durnych ustaw, propagandy, której oglądać się nie da, likwidacji mediów i konkurencji,  największej inflacji od 30 lat - masz tu różnice.  

Zaczęli sztucznie zarządzać gospodarką, bo nic innego nie potrafią, nie mają kadry po prostu, nie mają specjalistów, bo naukowcy do kościoła nie chodzą i mają swoje zdanie. Nie przygotowali kraju na żadne trudności, ani na pandemię, ani na wojnę ani na ogromny kryzys który się zaczyna. Nic nie potrafią, nic. Oni nas nie lubią, bo mamy swoje zdanie, to miernoty i przez ich mierne zarządzanie jest teraz jak jest. Tylko my ludzie pracujący  jeszcze trzymamy ten kraj w ryzach, nie oni. 

Jedyne za co im chwała to uszczelnienie tego durnego systemu podatkowego, system jest tragiczny, sami nie wiecie jaki VAT czasami wypisać a co mówić o większych  firmach. Ale fakt, szczelny. 

Edytowane przez ravoj
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ile razy ci to samo tłumaczyć? Pisałem o wadach systemu i jakie niedojdy to robią. To zaczęliście od ataku na mnie bez żadnej argumentacji. A teraz powtarzaj ci w koło bo nie rozumiesz. Już ci pisałem ile razy jeszcze. I tak odpiszesz to co teraz.

Kilka osób tu pisało jak można by poprawić sytuację. Pisali konkrety w tym ja. Więc skoro zacząłeś atakować mnie za to, ze piszę konkrety to znaczy, ze bajzlu pisowskiego bronisz. Bo gdybyś nie bronił a rozumiał, że są konkretne wady to byś chociaż przemilczał. Ale nie ty musisz bronić swego kochanego pisu nawet jak spartoli wszystko jak zawsze. Więc czytaj se dalej tłumacz se dalej ja nie mam zamiaru ci tego samego po pięć razy pisać.

Mam w głębokim poważaniu Twoje tłumaczenia. Nie miałeś mi tłumaczyć, tylko wskazać, gdzie napisałem to, co…wymyśliłeś😇🤣

Niczym nie różnisz się od ludzi władzy, również tej obecnej. W odniesieniu do mnie, wymyśliłeś problem i z całych sił z nim walczysz, nie bacząc na to, że się ośmieszasz, w każdym razie w moich oczach. Wiem, że jest Ci to obojętne, bo to przecież tylko deszcz pada. 

• Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, ravoj napisał:

Tylko nie było rzucania się do gardeł, jak nawet tu na forum, wyzywania, dyskryminacji, grzechu niewieściego, ograniczania wolności, durnych ustaw, propagandy, której oglądać się nie da, likwidacji mediów i konkurencji,  największej inflacji od 30 lat - masz tu różnice.  

Zaczęli sztucznie zarządzać gospodarką, bo nic innego nie potrafią, nie mają kadry po prostu, nie mają specjalistów, bo naukowcy do kościoła nie chodzą i mają swoje zdanie. Nie przygotowali kraju na żadne trudności, ani na pandemię, ani na wojnę ani na ogromny kryzys który się zaczyna. Nic nie potrafią, nic. Oni nas nie lubią, bo mamy swoje zdanie, to miernoty i przez ich mierne zarządzanie jest teraz jak jest. Tylko my ludzie pracujący  jeszcze trzymamy ten kraj w ryzach, nie oni. 

Jedyne za co im chwała to uszczelnienie tego durnego systemu podatkowego, system jest tragiczny, sami nie wiecie jaki VAT czasami wypisać a co mówić o większych  firmach. Ale fakt, szczelny. 

Pewno że nie mają specjalistów , ale chyba z tą oceną trochę przesadzasz , chociażby porównując do poprzedniej ekipy , no chyba że uważasz że np, Nowak był specjalistą od autostrad , Rostowski ze słynnym ,,piniędzy ni ma i nie będzie '' był specjalistą od kasy , czy Arłukowicz z powiedzeniem ,,zamknąć , bądz sprzedać 5 szpitali i na 6 szpital się pieniądze znajdą '' był specjalistą od służby zdrowia ? i tak można wymieniać każdego jednego ministra który był , więc akurat z tym to porównanie nie za bardzo . Wystarczy nawet spojrzeć na to forum , jak nie którzy chwalą się że są po studiach rolniczych , a takie czasami głupoty piszą że małe dzieci mądrzej by myślały 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Biorąc pod uwagę nazwiska, które wymieniłeś, to w porównaniu z obecną ekipą, byli fachowcami. Porównanie Arłukowicz- Szumowski bez komentarza. Rostowski-...... bez komentarza. Był w obecnej ekipie na początku młody minister finansów ( nie pamiętam nazwiska ), który potrafił dodawać cyferki, w efekcie wyleciał i słuch po nim zaginął. Na jego miejsce trafili "fachowcy" co nie podskakują. I przestań już się ośmieszać i usprawiedliwiać na siłę pisiorów. Poprzednicy przy obecnych to nawet nie przedszkolaki. Dla jasności poprzedników też nie lubię, ale obecni to swoisty gabinet osobliwości, którego efekty działań bardzo dopiero odczujemy na własnej d*pie. Znajomy kiedyś dałby się pokroić za pisiorów, obecnie podsumowuje ich tak;" co te sk***ysyny odpierdalają".

Edytowane przez jacek1296
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, mysza103 napisał:

Pewno że nie mają specjalistów , ale chyba z tą oceną trochę przesadzasz , chociażby porównując do poprzedniej ekipy , no chyba że uważasz że np, Nowak był specjalistą od autostrad , Rostowski ze słynnym ,,piniędzy ni ma i nie będzie '' był specjalistą od kasy , czy Arłukowicz z powiedzeniem ,,zamknąć , bądz sprzedać 5 szpitali i na 6 szpital się pieniądze znajdą '' był specjalistą od służby zdrowia ? i tak można wymieniać każdego jednego ministra który był , więc akurat z tym to porównanie nie za bardzo . Wystarczy nawet spojrzeć na to forum , jak nie którzy chwalą się że są po studiach rolniczych , a takie czasami głupoty piszą że małe dzieci mądrzej by myślały 

Tak poprzednia ekipa nie była wolna od wad. Ale nie było takiego złodziejstwa. Nie było przelewania pieniędzy na fundacje a z fundacji do rodzin i pociotków. Przykładem czego Obajtek za forsę Orlenu remontujący swoje pałacyki, które wynajmował fundacji by je remontowała. Nie było grubych przekrętów jak respiratory maseczki itd. Nie było takiego stopnia obsadzenia rządowych spółek pociotkami żonami no i sobą. Dzisiaj prawie każdy poseł pisu zasiada w jakiejś spółce. Żony niektórych nawet w trzech. Pis te wszystkie negatywne zjawiska poprzednich ekip wyśrubował do skali dotąd nieznanej.

PS jakiś pisior z ministerstwa sprawiedliwości od Ziobry chyba Lisiecki czy jakoś tak przelał na fundacje matki z ministerstwa 1,5 mln. Tego nigdy wcześniej w Polsce nie było. Nowak to był anioł przy tych z pisu.

https://tvn24.pl/premium/fundusz-sprawiedliwosci-kontrola-nik-jak-fundacja-lex-nostra-wydawala-pieniadze-z-dotacji-5459703

Tak  za po była wizja sprzedaży szpitali. Ale i tak korzystając z państwowej służby zdrowia korzystamy nie raz z prywatnych obiektów i spółek a płaci za nas państwowy nfz. Dziwnym trafem te prywatne zawsze jakoś długów nie mają Ale ok pis nie sprzedaje szpitali. Ale pieniędzy też do nich za wiele nie trafia. Na kontach nfz leży 4 mld zł z zeszłego roku. Bo trzymają ten hajs na rok wyborczy. Pacjenta i kolejki mają w d*pie. Bo liczy się propaganda. Rzucą ten hajs w rok wyborczy. A teraz niech ludzie czekają w kolejkach. Tak rządzi pis. Jedna obłuda oszustwo i propaganda. Bo już przed poprzednimi wyborami to zrobili. Zatrzymali kasę na leczenie na kontach a potem Szumowski się chwalił jacy to dobrzy s,ą bo kasa leży na kontach. A ona powinna być wydana na leczenie nas a nie trzymana dla propagandy.

Za żadnej poprzedniej ekipy nie było takich kombinacji. I wole prywatny szpital gdzie zajdę i nfz za mnie zapłaci a nie będę czekał w kolejce bo jakiś pisior dojdzie do wniosku, że lepiej pieniądze na leczenie na kontach zatrzymać by mieć na rok wyborczy. Bo prywatnemu będą musieli zapłacić bo ich do sądu poda.

1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Mam w głębokim poważaniu Twoje tłumaczenia. Nie miałeś mi tłumaczyć, tylko wskazać, gdzie napisałem to, co…wymyśliłeś😇🤣

Niczym nie różnisz się od ludzi władzy, również tej obecnej. W odniesieniu do mnie, wymyśliłeś problem i z całych sił z nim walczysz, nie bacząc na to, że się ośmieszasz, w każdym razie w moich oczach. Wiem, że jest Ci to obojętne, bo to przecież tylko deszcz pada. 

I znowu się żalisz. Ja i kilka innych osób pisałem tu o wadach systemu składania dopłat. Nie spodobało ci się, że o pisie twym ukochanym źle piszemy. Więc nie mając nic konkretnego w temacie do napisania przystąpiłeś do wyzywania. Zagoniłeś się w kozi róg jak to trol i znowu się żalisz. Następnym razem jak zaczniesz jatkę to najpierw się zastanów czy masz coś mądrego w temacie do napisania. Nie będziesz musiał zali pod moim adresem wylewać.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Jak jesteś taki znawca to powinieneś choć wójtem być

Opublikowano (edytowane)

Słabo płacą.😄

A do tego by widzieć jak pis rżnie ludzi na kasę i oszukuje nie trzeba być wielkim specjalistą. Wszędzie są informacje na ten temat. Tylko trzeba chcieć poszukać a nie tylko wierzyć w pisowską propagandę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie @bezbarwnyfajnie, że wspomniałeś o problemach które cię dotykają. Ale masz rację. Rozumiem twoje doświadczenia życiowe i podzielam. Masz z tym problem i dobrze, że wiesz, że go masz. To już połowa sukcesu.

1 minutę temu, bezbarwny napisał:

A i pod kopułą trzeba coś mieć, a i wysłowić się potrafić🤣

Opublikowano

Mariusz2903 napisał:

5 godzin temu, yaroslaw napisał:

Przestańcie  " karmić "  tego  pajaca  co  to  wszedł  tu  żeby  się  wyżyć  wirtualnie  za  swoje  kalectwo  intelektualne  w  realu  - z  pewnymi  ludźmi  dyskusja  mija  się  z sensem  bo  są  zwyczajnie  niereformowalni  a  polemika  z  nimi  kończy  się  zazwyczaj  zejściem  do  parteru  czyli  zniżeniem  się  do  ich poziomu intelektualnego

Hubertus to anty pisowski troll , na wszystkich AF zajmuje się dokopywaniem rządowi .

Nosz k.. mać nie dowiesz się tu o cenach nawozów bo jakiś imbecyl, który ma kilka kont na AF i nic sensownego do powiedzenia cały czas nieopatrznie udowadnia wszystkim, że jest sflustrowanym życiowym nieudacznikiem albo ma problemy z psychą. Panowie pozostaje ignorować jego wpisy, bo widać moderacja tego forum nie funkcjonuje.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kwiapa napisał:

Nosz k.. mać nie dowiesz się tu o cenach nawozów bo jakiś imbecyl, który ma kilka kont na AF i nic sensownego do powiedzenia cały czas nieopatrznie udowadnia wszystkim, że jest sflustrowanym życiowym nieudacznikiem albo ma problemy z psychą. Panowie pozostaje ignorować jego wpisy, bo widać moderacja tego forum nie funkcjonuje.

Który z nich ma kilka kont? Jak wiesz koniecznie zgłoś moderacji. Bo za to kiedyś karali. Niestety była dyskusja o systemie składnia dopłat do nawozwów co jest związane z tematem. I jego wadach to się trole zleciały i zaczęły wyzywać. Bo nie mieli nic sensownego do napisania a krytyka systemu wadliwego ich zabolała. Tak tu niestety jest trole grasują

Opublikowano
5 godzin temu, KubaiJakub napisał:

A czy  zamiast 7wodnego siarczsnu stosujecie 1wodny 

A czy zamiast 7wodnego siarczanu stosujecie 1wodny 

tak , kiedys jak nie było siemiowodnego kupiłem jedno  , on tez jest  do dokarmania .

Opublikowano

Tu nikogo nie przekonasz, żebyś mu historie przelewów pokazał, wszystkie przekręty wyjaśnił  to jak wierzy głupi cwaniakowi to już zdania nie zmieni. Mamy utarte uprzedzenia i koniec. Dajcie już spokój. Będzie tonął ale do pomyłki się nie przyzna. 

Polifiska 6 - 3900zl 

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, lukasz1995 napisał:

Polifoska 6 4400zł

Gdzie tyle , ?bo ja z tydzień temu kupiłem po 3900(świętokrzyskie) . Taki drogi punkt , czy tak przez ten tydzień podrożało?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

I tak już chyba poli i inne zostaną. Jest po sezonie a ceny już się jakoś stabilnie trzymają. Dużo taniej już nie będzie

Po sezonie polifoski, toś palnął głupote , za chwile będą potrzebne ,sezon sie zaczyna, 80% wielskładnika idzie po żniwach

Opublikowano

Masz ty żniwa teraz? Znowu zaczynasz jakąś jatkę. Mamy po zasiewach wiosennych jest po sezonie. Żniwa będą za jakieś 3 miechy. Można by napisać, że sezon jest cały rok bo jak nie żniwa to zasiewy. I chyba każdy rozumie. No chyba, że się chce przyczepić i szuka dziury w całym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v