Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, jasiuhonda napisał:

A wiela to kosztuje?

A sklep w internetu. Ostatnio gdzieś na grupie rzucali propozycje na dewalta coś koło 1300 Nm, to komplet z dwiema bateriami pod 2k

Edytowane przez daron64
Opublikowano

To trzeba trochę zejść na ziemie😅 a te normalne na kabel są ok czy lepiej zainwestować w acu? Tak 15000 to chyba górna granica bo jeszcze CO chce zrobić w garażu to moja zacznie mruczeć ze za duzo kasy wydaję 😁

Opublikowano
20 minut temu, jasiuhonda napisał:

To trzeba trochę zejść na ziemie😅 a te normalne na kabel są ok czy lepiej zainwestować w acu? Tak 15000 to chyba górna granica bo jeszcze CO chce zrobić w garażu to moja zacznie mruczeć ze za duzo kasy wydaję 😁

https://allegro.pl/oferta/dewalt-dcf899p2-klucz-udarowy-950nm-2x5ah-adapter-11566820148

tego szerszenia jak nabędziesz to też nie pożałujesz wszystko odkręci a cenowo wporządku jest mogę polecic .Pracowałem na milwauke i makita tez ale ten nie odstaje

Opublikowano

zależy do czego Ci potrzebna ale ja bym szedł w aku. Im większy tym większa waga a co za tym idzie to ergonomia gorsza. Ja mam boscha gdx-200. I jest spoko, ale kół w ciągniku czy przyczepie nie odkręcisz a śruby m8 din8.8 rwie z miejsca. ma fajne wymiary i jest leciutki koszt body ok 600-700zł przy baterii 4ah starcza na naprawdę sporo. Każdy markowy będzie spoko czy to makita czy bosch czy dekolt.

Opublikowano

Apropo dewalta. Znajomy kupił baterie do elektronarzędzi tej firmy na 20V i teraz się boi włożyć je w ładowarkę 18V. A wszędzie patrzyłem, że te ładowarki obsługują 12-20V mimo, że na naklejce jest max 18. Jak to jest?

Opublikowano
jasiuhonda napisał:

Ten dewalt wygląda ok tylko w zestawie niema nasadek a nie wiem czy zwykle wytrzymają czy trzeba kupić specjalne?

Nasadki najlepiej udarowe te czarne.

artek27 napisał:

To ja zapytam o wkrętarke jaka byście polecili potrzebuje do wykończenia domu. 

Jak do wykończenia to koniecznie z udarem.

Bananek napisał:

Apropo dewalta. Znajomy kupił baterie do elektronarzędzi tej firmy na 20V i teraz się boi włożyć je w ładowarkę 18V. A wszędzie patrzyłem, że te ładowarki obsługują 12-20V mimo, że na naklejce jest max 18. Jak to jest?

A same narzędzia są 18v czy 20v? bo do np wkrętarki 18v nie bardzo wkładać baterii 20v, a uważam że jak bateria ma więcej v a ładowarka mniej to po prostu nie będzie dobrze doładowywać, ale mogę się mylić.

Opublikowano
19 minut temu, Grzechooo napisał:

Nasadki najlepiej udarowe te czarne.

Jak do wykończenia to koniecznie z udarem.

A same narzędzia są 18v czy 20v? bo do np wkrętarki 18v nie bardzo wkładać baterii 20v, a uważam że jak bateria ma więcej v a ładowarka mniej to po prostu nie będzie dobrze doładowywać, ale mogę się mylić.

A jakas firma? 

Opublikowano

Każdy jest zwolennikiem jakiejś firmy. Ja mam parę narzędzi boscha, mój kumpel lubi makitę i w tych markach bym wybierał-ale to moje zdanie. Ceny przystępne a razie awarii nie będzie nie będzie problemu z naprawą.

Opublikowano

Pany, do czegos mozna wykorzystać stare gwintowniki, czy prosto w złom? Teraz przy porządkach znalazłem sporo jeszcze swoich i poprzebieralem i parę mam takich powyszczerbianych itd. Np na jakiś punktak to się nada, czy za twarde i będzie pękać?

Od razu - może ktoś obciążniki do poznanianka chce? 5zl/szt

IMG_20221219_095706_copy_1200x1600.jpg

IMG_20221219_094936_copy_1600x1200.jpg

Opublikowano
17 godzin temu, kizak napisał:

Nie firmówki ,       nie wierz w nm.        Moje ryobi niby 400 nm, a nie każdą szpilkę w traktorze odkręci . Powiedz budżet ,a podpowiedzi będzie więcej .

400 nm to mało, wez taki co ma z 900 to wszystko odkrecisz

Pytanie z cyklu "zima zaskoczyła rolnika". Jaki prostownik z rozruchem polecacie do odpalania ciągnika? Budżetu nie podam bo nie mam pojęcia ile trzeba wyłożyć za sprzęt o dobrym stosunku cena/jakość.

Opublikowano
22 minuty temu, KlimekPL napisał:

Pytanie z cyklu "zima zaskoczyła rolnika". Jaki prostownik z rozruchem polecacie do odpalania ciągnika? Budżetu nie podam bo nie mam pojęcia ile trzeba wyłożyć za sprzęt o dobrym stosunku cena/jakość.

Magnum lub Ideal, inwertorowe są lekkie i wydajne np.https://allweld.pl/prostowniki-z-rozruchem/1/default/3

Opublikowano (edytowane)

Ja parę lat temu kupiłem takiego, ale w sumie nie wypowiem się za wiele. Ładować ładuje, zetorka odpalić odpali. Ale jak mam go ze 4-5lat to w sumie chyba tylko raz bizona odpalałem i dwa razy zetorka. Wada napewno, że krowa wielką.

IMG_20221219_114643_copy_1600x1200.jpg

A może drążek komu?

IMG_20221219_120158_copy_1589x882.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
55 minut temu, KlimekPL napisał:

Mam, coś takiego, ale teraz cena przeraża, dwa lata temu kosztował 50% tego co teraz

https://allegro.pl/oferta/stef-pol-est-310m-prostownik-12817552209?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=ZTkyNTI4ZDMtOGQyMC00NmNhLWE2NWMtMzRiOTI2NzU1ZjI2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=1b7790f4-a96a-45d0-8422-8687906efee4

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

To odpalanie z rozruchem to tylko niszczy akumulatory w dłuższej perspektywie.  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mf362 napisał:

dłuższej perspektywie

A znasz kogoś, kto używa tego w dłuższej perspektywie? Mi się zdaje, że to takie raczej mocno ratunkowe rozwiązanie. U siebie jak mam powymieniane aku, to dosłownie te 3razy w ciągu 5lat tego użylem - 3(4) ciągniki, kombajn, 2samochody.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Tu masz chyba jakaś najświeższa wymianę zdań o tym.

A ogólnie pewnie będzie jak z każdym sprzętem - każdy będzie chwialil to co ma. 

Ja mam coś podobnego - do okazjonalnego zastosowania OK, realnie daje dodatkowo 60-80A prądu przy 12V

Opublikowano
KlimekPL napisał:

17 godzin temu, kizak napisał:

Nie firmówki ,       nie wierz w nm.        Moje ryobi niby 400 nm, a nie każdą szpilkę w traktorze odkręci . Powiedz budżet ,a podpowiedzi będzie więcej .

Bo w niektórych maszynach te nm są z dooopy wzięte. Czasami to 900 nie pomoże a im więcej nm tym maszynka wiesza, cieżejsza mniej ergonomiczna. Jak składałem silosy wewnętrzne to bateria starczała 4 starczała mi na 1500 śrub.

Opublikowano

Ale, że co? Drogo? Tanio? Bo w dzisiejszych czasach jeden napisze, że to od ch*ja za 80tke z hydraulika do roboty (do tej grupy ja się zaliczam), a drugi powie że spoko cena, bo coś utarguje i koło 25k wyjdzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v