Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SamaPrawda napisał:

Możecie chodzić w tych roboczych spodniach? Robiłem kilka podejść i zawsze kończyło się pęknięciem w kroku, nie można nigdzie wskoczyć ani szybciej się ruszyć.

Kiedyś też tak miałem, a teraz to w spodniach roboczych to najchętniej i do kościoła bym chodził🙂 W ogrodniczkach plecy nie pękają, nie przewieje nery teraz unikam zwykłych spodni.

A i najlepiej szelki z częścią gumową bo sztywne to mogą za bardzo się napinać.

Opublikowano
SamaPrawda napisał:

Możecie chodzić w tych roboczych spodniach? Robiłem kilka podejść i zawsze kończyło się pęknięciem w kroku, nie można nigdzie wskoczyć ani szybciej się ruszyć.

może za małe kupujesz 🤔🤭😁

KlimekPL napisał:

4 godziny temu, szymon09875 napisał: @KlimekPL jakie Ty strony ? Mazowsze, powiat Wołomin, 20km na północny wschód od Warszawy

wieś Czarna nad reką też Czarna znasz ?

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Oglądałem wczoraj to ogłoszenie, dla mnie osobiście najpiękniejsza seria ciągników ever. 

A takie pytanie pozakonkursowe - kupował ktoś może ostatnimi czasy jakieś spodnie robocze? Bo kurcze wszystkie co miałem po pracy już mi się pokończyły i zaraz będę musiał łazić z jajami na wierzchu 😅

No i tak patrzę na ogłoszenia i sam nie wiem. Nawet najtańsze po 50zl/szt mają większość pozytywnych opinii, a i dla najdroższych trafiają się słabe opinie. Jest sens bulic za takiego engelberta, czy lepiej w miejsce jednych takich gaci kupić 5 par tańszych? 

Problem jak byś co najmniej wranglery kupował . Bierz najlepiej ogrodniczki bo przynajmniej d*pa do słonca nie wygląda i po plecach nie piździ . I jak najwięcej bawełny żeby miało.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Engelbert to przerost formy nad treścią.

Robocze spodnie kupuje od ludzi którzy ogłaszają się na olx z PRZYDZIALOWYMI. Spodnie zazwyczaj bdb jakości za rozsądną cenę 

No moje właśnie z roboty się pokończyły. Już tak ich ostatnie podrygi. Ceny nowych to i można jakieś robocze za to kupić dlatego się zastanawiam.

2 godziny temu, slawek74 napisał:

zdaje Ci się 🤭

mam 4szt neo od lata i chyba jeszcze dokupię.

Ja miałem kiedyś albo neo, albo Yato to moment ch*j je strzelił w kroku.

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Emertona uzywam i jest ok zwłaszcza ta seria wzmocniona. Ojciec sobie też teraz kupił i nie narzeka. 

Cena z tego co widzę, też ok. Dzieki

2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Ja w sumie do tej pory tylko bodaj dwa podejścia robiłem to bardzo szybko w kroku pękały i dlatego zastanawiam się czy jest sens dopłacać do droższych, czy będzie lepiej czy nie. 

48 minut temu, KlimekPL napisał:

@daron64 jeśli chodzi o spodnie to nie patrz na markę tylko jedź do Juli, Liroya czy innego sklepu narzędziowego i przymierzaj dopóki nie znajdziesz takich w których ci będzie wygodnie i w których będą odpowiadały ci kieszenie bo to jest bardzo ważne. Ja kupowałem i tańsze i droższe i wszystkie tak samo w kroku sie rozrywały i dopiero jak krawcowa mi je nieco przerobiła to przestały się rozdzierać. Nigdzie nie można było przykucnąć, schylić się bo zaraz był trzask. Tak więc uważam że nie warto przepłacać chociaż z drugiej strony chodzi mi bardzo po głowie taki kombinezon roboczy jak nosi martinflashgordon żeby nie zawiewało mi nerek na mrozie. 

Kombinezonu bym nie chciał, ogrodniczki też mi nie podeszły. Te co miałem to wszystko akceptowalne tylko te pękanie na szwach. Dlatego patrzyłem już na droższe, ale może lepiej kilka par tanich, szwy poprawić i po problemie. Jedne co miałem to bardzo sztywny/sztuczny materiał u właśnie z jakimś kucaniem, przyklekaniem słabo było.

9 minut temu, Stodoła napisał:

Problem jak byś co najmniej wranglery kupował . Bierz najlepiej ogrodniczki bo przynajmniej d*pa do słonca nie wygląda i po plecach nie piździ . I jak najwięcej bawełny żeby miało.

A gdzie Ty tu widzisz problem? Zadałem zwykle pytanie. Mi osobiście ogrodniczki nie podeszły, nie było mi w nich wygodnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Mazowsze, powiat Wołomin, 20km na północny wschód od Warszawy

@daron64 jeśli chodzi o spodnie to nie patrz na markę tylko jedź do Juli, Liroya czy innego sklepu narzędziowego i przymierzaj dopóki nie znajdziesz takich w których ci będzie wygodnie i w których będą odpowiadały ci kieszenie bo to jest bardzo ważne. Ja kupowałem i tańsze i droższe i wszystkie tak samo w kroku sie rozrywały i dopiero jak krawcowa mi je nieco przerobiła to przestały się rozdzierać. Nigdzie nie można było przykucnąć, schylić się bo zaraz był trzask. Tak więc uważam że nie warto przepłacać chociaż z drugiej strony chodzi mi bardzo po głowie taki kombinezon roboczy jak nosi martinflashgordon żeby nie zawiewało mi nerek na mrozie. 

Edit: też macie problem z zacinaniem się strony i dublowaniem postów? :X

Ja tak. Od jakiegoś czasu tak mam.

Bywam co dwa tygodnie na takim jak by rynku na ul Mickiewicza w Wołominie 

Opublikowano

Mi najlepiej chodzi się jeansach, zwłaszcza z rościągliwego materiału, wygodnie, ciepło i przewiewnie, jak by nie patrzeć do tego były tworzone te spodnie, dla pracowników. No i największy plus, jeszcze nie zdażyło mi się przepalić tych spodni iskrami z szlifierki, czego nie można powiedzieć o innych spodniach.

Opublikowano

Jak będziesz nogę trzymał centralnie w iskrach to i jakbyś był w zbroi to też by ją po czasie przypaliło. Ja ogólnie mam darmowe spodnie do roboty ale mogę polecić te lidlowe są wygodne tylko trzeba dobrze rozmiar dobrać a nie tak jak na gejdisco z wypiętymi jajcami😉

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Edit: też macie problem z zacinaniem się strony i dublowaniem postów? :X

Czasem się zdarza, myślałem że to u mnie coś klawiaturą czy laptopem.

Opublikowano
41 minut temu, SamaPrawda napisał:

No i największy plus, jeszcze nie zdażyło mi się przepalić tych spodni iskrami z szlifierki, czego nie można powiedzieć o innych spodniach.

Ja kupiłem sobie niedawno fartuch spawalniczy (taki nie za duży, byle klatkę i nogi zasłonił) bo też parę ubrań sobie załatwiłem. Teraz jak coś tnę/szlifuje/spawam to już sobie nawyk wyrobiłem, że go od razu zakładam i od tego czasu żadnych ubrań nie załatwiłem jeszcze.

12 minut temu, szymon09875 napisał:

@daron64 tylko warto te parę złoty do wzmocnionych dołożyć. Zwykle ogrodniczki też się zdarzało że pękały. W ciągniku mnie ogrodniczki denerwuja ale do roboty zwłaszcza w takiej pogodzie jak teraz to tylko ogrodniczki 

Mnie ogólnie denerwują, zaraz mi z boku koszulka wyłazi.

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Ja kupiłem sobie niedawno fartuch spawalniczy (taki nie za duży, byle klatkę i nogi zasłonił) bo też parę ubrań sobie załatwiłem. Teraz jak coś tnę/szlifuje/spawam to już sobie nawyk wyrobiłem, że go od razu zakładam i od tego czasu żadnych ubrań nie załatwiłem jeszcze.

Mnie ogólnie denerwują, zaraz mi z boku koszulka wyłazi.

zakładaj koszulę flanelową to przestanie wyłazić

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Ja tak. Od jakiegoś czasu tak mam.

Bywam co dwa tygodnie na takim jak by rynku na ul Mickiewicza w Wołominie 

Moja ciotka sprzedaje mleko, sery, ogórki, ziemniaki, rzodkiewke i pomidory swojej produkcji w Wołominie ale to na 1 Maja.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Janeczko napisał:

Panowie sprawa na gwałt pilna

Pług do odśnieżania do tura najlepiej na złącze SMS ewentualnie z jakimś mocowaniem do paleciaka.

Tanio i nie musi być duży

No jo 

Jak się pali to szybko trzeba studnie kopać 

🤣

• Like 1
Opublikowano

To poprawie 

W grudniu śnieg spadł, tosz to siok 🙈

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Do zimy to jeszcze parę dni chłopcze.

Jesień mamy

Przed chwilą, Janeczko napisał:

Raczej awaria stąd pilne poszukiwania pługa ale dzięki

Na olx masz pełno ogłoszeń, telefon w rękę i dzwonić, mają to samochód i wio po pług 

Opublikowano
41 minut temu, bratrolnika napisał:

Albo body, jak małe dzieci mają, na dole na guziki zapinane

Jak w westernach 😅

Kurde 4dzien na antybiotyku, trzy wytrzymałem w mieszkaniu, ale na dłuższą metę to się nie da. Trochę się człowiek podkręcił po garażu i od razu lżej jakoś 🙃 

Ktos ma pomysł do czego mogłem kupować te łożyska? Fag został po remoncie skrzyni, a reszta uj wie. Leżą już parę lat. Pewnie do czegoś kupiłem na zapas, ale nie zapisałem i i tak jak trzeba to kupuje nowe. Komuś coś?

IMG_20221217_133905_copy_1600x1200.jpg

IMG_20221217_133911_copy_1200x1600.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Albo body, jak małe dzieci mają, na dole na guziki zapinane

A wiecie, że ja sam też o tym myślałem, że kurde jakie to za***iste, a i tak taka koszula z guzikami byłaby pod spodniami więc nikt by nie widział że nosimy takie dziecięce body. xD 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, KlimekPL napisał:

A wiecie, że ja sam też o tym myślałem, że kurde jakie to za***iste, a i tak taka koszula z guzikami byłaby pod spodniami więc nikt by nie widział że nosimy takie dziecięce body. xD 

Musisz od żony pożyczyć na próbę 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v