Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Grzechooo napisał:

bo to nie hl tylko hk, a one są wysokie, ale ja bym przygarnął taką bo to mocne sprzęty ale nie za taką kasę. W sumie teraz byle d47 20 kosztuje. Ja to się cieszę że kupiłem przyczepę jeszcze jak były w normalnych cenach chociaż wtedy wydawały się wysokie.

Z tymi cenami to człek gubi się i nie wie czy wysoka ,czy tylko tak zdaje się . Szczotka prasy ,centralnego smarowania kosztowała zeszłego roku niecałą stówe ,teraz 150 zl  , Jak przez ostatnie lata ceny prawie nie rosły  [ o jakości nie mówię ],tak teraz na łeb na szyję

Opublikowano
10 godzin temu, marian7k napisał:

Jak ładne i 16.9 to jestem ciekaw ceny. Pisz na forum.

Ktoś doradzi mocne oświetlenie do warsztatu, potrzebne dobre światło do dokładnej roboty a oczy już stare.

kupiłem ze dwa lata temu oprawy ledowe 1m albo ciut dłuższe  i do warsztatu polecam, wtedy dałem coś koło 30zł za sztuke

cos takiego https://allegro.pl/oferta/natynkowa-lampa-led-120cm-do-garazu-niemrugajaca-9941475255

chyba, że potrzebujesz koniecznie hermetyczne, to będą droższe

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

kupiłem ze dwa lata temu oprawy ledowe 1m albo ciut dłuższe  i do warsztatu polecam, wtedy dałem coś koło 30zł za sztuke

cos takiego https://allegro.pl/oferta/natynkowa-lampa-led-120cm-do-garazu-niemrugajaca-9941475255

chyba, że potrzebujesz koniecznie hermetyczne, to będą droższe

Podobne chinolki można kupić za 15 zł ,i byle wilgoć przepala łączenia ,nie polecam ich . Ta widać ze może i bardziej ,,sprawiedliwa'' .

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Podobne chinolki można kupić za 15 zł ,i byle wilgoć przepala łączenia ,nie polecam ich . Ta widać ze może i bardziej ,,sprawiedliwa'' .

napisałem, że wersje hermetyczne są, ale droższe, jak ktoś potrzebuje

• Like 1
Opublikowano

No tak ,ale i jakościowo inaksze ,i kabelki bardziej ludzkie , wydasz 100 zl ,i na lata .   Przez ostatnich kilka lat ,co świetlówka spali się to wymieniam na ,,swietlówki '' ledowe ,prąd tylko z jesnej strony ,i bez ,,transformatorów'' ,starterów ,swoje kosztują ale tylko jedna z nich padła ,i problemy ze starterami znikły

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

u mnie w składzie drewna i warsztacie sprawdzają się takie za 30zł, w piwnicach mam hermetyczne 12W, bo tam wilgoć aż kapie i też już ze 3 lata działają bez zarzutu

Kurcze ,jeszcze raz rzuciłem okiem na te ,,twoje '' lampy ,i tak myślę że to te po 12-15 zł na bazarach . One są z cienizny ,i nie wolno je wieszać na tych blaszkach ,bo to puszkopiwopodobne ,i tego ani wpiąć ani to trzyma  . Wkrętem do deski i cześc ,. W garażu to jeszcze tak ,zawiesić,nie oddychać  i nie dotykać😉 ,

Opublikowano
kizak napisał:

Z tymi cenami to człek gubi się i nie wie czy wysoka ,czy tylko tak zdaje się . Szczotka prasy ,centralnego smarowania kosztowała zeszłego roku niecałą stówe ,teraz 150 zl  , Jak przez ostatnie lata ceny prawie nie rosły  [ o jakości nie mówię ],tak teraz na łeb na szyję

Ja w tym roku narobiłem inwestycji w sprzęt i teraz trzeba przystopować. No chyba że znowu coś wpadnie do łba, ale przynajmniej nie zamierzam nic grubszego kupować.

Opublikowano
jahooo napisał:

u mnie w składzie drewna i warsztacie sprawdzają się takie za 30zł, w piwnicach mam hermetyczne 12W, bo tam wilgoć aż kapie i też już ze 3 lata działają bez zarzutu

cena 16netto do urwania coś, 35-45cm ale nie był pewny, daje lemiesza i dłuta,

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

bo to nie hl tylko hk, a one są wysokie, ale ja bym przygarnął taką bo to mocne sprzęty ale nie za taką kasę. W sumie teraz byle d47 20 kosztuje. Ja to się cieszę że kupiłem przyczepę jeszcze jak były w normalnych cenach chociaż wtedy wydawały się wysokie.

Te ceny to już chyba nowa rzeczywistość. Nowa przyczepa 6t kosztuje ponad 50tys netto. Chyba trzeba będzie gorzką pigułkę przełknąć i wyłożyć większą kasę ale nabyć coś solidnego.

Jeszcze taka przyczepa mnie kusi ale mankamentem jest brak papierów

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tandem-CID757-IDRhAwc.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Ostatnio trochę kontaktu miałem z gościem co 12.5 tys euro wpłacił na koparkę. Cena nie była jakoś super okazyjna ale zależało mu na czasie bo konkretną robotę miał do zrobienia. Od 4 lat sprawa w sądzie. Ponoć już są blisko bo się kolejni zgłaszają cały czas 

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Kurcze ,jeszcze raz rzuciłem okiem na te ,,twoje '' lampy ,i tak myślę że to te po 12-15 zł na bazarach . One są z cienizny ,i nie wolno je wieszać na tych blaszkach ,bo to puszkopiwopodobne ,i tego ani wpiąć ani to trzyma  . Wkrętem do deski i cześc ,. W garażu to jeszcze tak ,zawiesić,nie oddychać  i nie dotykać😉 ,

moje dwa lata temu były droższe w zakupie, tu wrzuciłem przykład z alledrogo i nawet taniej niż kupiłem dwa lata temu

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, marian7k napisał:

Jak ładne i 16.9 to jestem ciekaw ceny. Pisz na forum.

Ktoś doradzi mocne oświetlenie do warsztatu, potrzebne dobre światło do dokładnej roboty a oczy już stare.

600/65r34

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v