Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

tera po nocy 🤔 może polecę i co zrobię 🤦‍♂️🙆‍♂️

Skoro sprzedajesz to chyba masz coś, czy tylko dla wybranych

Opublikowano
14 minut temu, robi57362 napisał:

noi ktoś mi go sprzątnoł teraz będę tylko żałował

Nie masz czego. Niewiele więcej brutto wziąłem za GB na mocniejszej ramie z elementami w super stanie i ma resorze 

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

tera po nocy 🤔 może polecę i co zrobię 🤦‍♂️🙆‍♂️

Skoro sprzedajesz to chyba masz coś, czy tylko dla wybranych

.am jeszcze trochę do orania jak będę orał foty po robię

Opublikowano
19 godzin temu, migacz napisał:

Mam pytanie. Z joysticka od tura wypada mi linka. Tam jest taka jakby kostka i jak mocno pociągnę za joy żeby podnieść to wyskakuje główka. A potem mocno docisne to wskoczy. Jest ten element wymienny czy cały joy trza kupować?

To jest taki jakby trójkąt aluminiowy z otworami na końcach ,gdyby w tych miejscach dodali trochę więcej metalu ,to by było to wieczne . Na oko byłby jako za dodatkowy materiał 10 zł droższy ale by trzymał . Nawet gdyby był i 2 x droższy to warto dopłacić ,bo tak średnio u mnie wykrusza ,lub odgina raz na 2 lata . A tak to cena nie pamiętam ,ale była ok 100 zł i jest na każdym składzie 

Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

Kiedyś chłopaki orali u mnie mf ~260km + v&n 5skibowy z regulacją hydrauliczna. Na moich górkach mega podobało mi się to, że używali tego jako sposobu na prostowanie bruzdy - jak na środku pola wyskakuje górka to po kilku razach robi się fala. A tak tu rozszerzyli, tu zwęzili i po paru przejazdach bez kombinowania rowniutko jak od linijki.

Kupował ktoś lampę zewnętrzna led? Muszę coś założyć na chatę, bo dziś szedłem do garażu po zmroku i wk***ia mnie to świecenie sobie telefonem pod nogi. Problem mam z tym, że ciężko mi sobie wyobrazić jakiej mocy lampy potrzebuje. Obszar do oświetlenia to jakieś 20pare na paręnaście m (minimum, jak więcej oświetli to super). Wysokość to mogę dać na jakichś 7-9m. W innym mniejscu mam stara lampę (nie LED) niby 300w, to na wysokości ~4m robi z nocy dzień na nieco mniejszej powierzchni. 

W jaka moc celowac? Może ktoś ostatnio coś kupował i może polecić? Bo co przeglądam allegro, to tylko się wkurwiam, bo już już mam coś kupić, ale zawsze znajdzie się ta jedna negatywna opinia i znowu jestem w punkcie wyjścia 🤦

Co byś nie kupił będzie dobrze😀 Kupowałem po 150pln i te za 50 z rynku. Jedyna różnica jaka jest to cena.

Teraz prąd drogi to i tak mam wyłączone bo pies koty cały czas włączały. Kupiłem z czujnikiem ruchu solarne po 20zł 5 sztuk i aby chodzić wystarczy polecam.

Jak coś trzeba zrobić itp to włączam te na 230v.

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

To jest taki jakby trójkąt aluminiowy z otworami na końcach ,gdyby w tych miejscach dodali trochę więcej metalu ,to by było to wieczne . Na oko byłby jako za dodatkowy materiał 10 zł droższy ale by trzymał . Nawet gdyby był i 2 x droższy to warto dopłacić ,bo tak średnio u mnie wykrusza ,lub odgina raz na 2 lata . A tak to cena nie pamiętam ,ale była ok 100 zł i jest na każdym składzie 

Wtedy by zarobili tylko raz, a tak to płacisz im raz na dwa lata

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał:

Czyli jak kupię ten trójkąt to będzie ok? Gdzieś mi się jeszcze jakieś główki linki do sprzedania ale skoro ten trójkąt starczy to ok.

Opublikowano
migacz napisał:

5 godzin temu, kizak napisał:

Czyli jak kupię ten trójkąt to będzie ok? Gdzieś mi się jeszcze jakieś główki linki do sprzedania ale skoro ten trójkąt starczy to ok.

to jest kostka a jak chcesz zrobić to ,,lepiej to kup dżoja na widełki i linki z widełkami i problem na dłuższy czas zniknie bo te końcówki (kulki) na linkach się wyrabiają i często pękają

Opublikowano
8 godzin temu, robi57362 napisał:

A części do tego będą?

7 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Co byś nie kupił będzie dobrze😀 Kupowałem po 150pln i te za 50 z rynku. Jedyna różnica jaka jest to cena.

Teraz prąd drogi to i tak mam wyłączone bo pies koty cały czas włączały. Kupiłem z czujnikiem ruchu solarne po 20zł 5 sztuk i aby chodzić wystarczy polecam.

Jak coś trzeba zrobić itp to włączam te na 230v.

Zamówiłem te ledvance po stówce - dwie sztuki. Zobaczymy. Ja robić przy tym nie będę,chodzi tylko o oświetlenie podwórka jak przechodzę 

Opublikowano
robi57362 napisał:

https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje?

To Ty jeszcze tego pługa nie kupiłeś? będziesz tak samo kupował ją jeden tu ciągnik😉

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to jest kostka a jak chcesz zrobić to ,,lepiej to kup dżoja na widełki i linki z widełkami i problem na dłuższy czas zniknie bo te końcówki (kulki) na linkach się wyrabiają i często pękają

Grom go wie czy pękają te kulki ,jeszcze nie miałem ,,przyjemności'' . 

Opublikowano
artek27 napisał:

robi57362 napisał: https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje? To Ty jeszcze tego pługa nie kupiłeś? będziesz tak samo kupował ją jeden tu ciągnik😉

raptem dwa dni szukalem i juz jest

TheraRolnik napisał:

9 godzin temu, robi57362 napisał: https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje? Nie będzie OK. Ładny kawałek zaorał a jedynie na pierwszym korpusie płoza trochę wytarta, na drugim i trzecim oblepiona. To raczej nie jest wina złego ustawienia...

gdzie on zaoral? gość przejechał w te i nazat 😁

daron64 napisał:

8 godzin temu, robi57362 napisał: https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje? A części do tego będą? 7 godzin temu, Krzysztof81 napisał: Co byś nie kupił będzie dobrze😀 Kupowałem po 150pln i te za 50 z rynku. Jedyna różnica jaka jest to cena. Teraz prąd drogi to i tak mam wyłączone bo pies koty cały czas włączały. Kupiłem z czujnikiem ruchu solarne po 20zł 5 sztuk i aby chodzić wystarczy polecam. Jak coś trzeba zrobić itp to włączam te na 230v. Zamówiłem te ledvance po stówce - dwie sztuki. Zobaczymy. Ja robić przy tym nie będę,chodzi tylko o oświetlenie podwórka jak przechodzę

ponoc pasuja tez od lemkena i jakiegos tam jeszcze ale narazie sa

Grzechooo napisał:

robi57362 napisał: https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje? To Ty jeszcze tego pługa nie kupiłeś? będziesz tak samo kupował ją jeden tu ciągnik😉

raptem dwa dni szukalem i juz jest

wlamaj1 napisał:

9 godzin temu, robi57362 napisał: https://sprzedajemy.pl/plug-plugi-ransomes-lemken-overum-3-chelm-2-e30984-nr66577451 będzie ok? dosyć tani sie wydaje? Nie będzie OK. Ładny kawałek zaorał a jedynie na pierwszym korpusie płoza trochę wytarta, na drugim i trzecim oblepiona. To raczej nie jest wina złego ustawienia...

gdzie on zaoral? gość przejechał w te i nazat 😁

TheraRolnik napisał:

8 godzin temu, robi57362 napisał:

Ani ścinaczy ani przedpłużków 

Jak ty zaorać masę 🤷

sa przedpluzki jeden do wymiany elementów a dwa chodliwe

artek27 napisał:

Ma ktoś taka kosiarkę? Jest do remontu tryb między dyskami. Warta jest tych pieniędzy?

https://m.olx.pl/d/oferta/kosiarka-dyskowa-kuhn-gmd-800-CID757-IDRHbo8.html?reason=observed_ad

nigdy bym nie kupil kosiarki z uszkodzona listwa

Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał:

Grom go wie czy pękają te kulki ,jeszcze nie miałem ,,przyjemności'' . 

powiem ci z doświadczenia, że joy na kulki to porażka - dobry raz w roku BB załadować, ale w codziennej pracy tylko widełki

te kulki się urywają co chwila, zwłaszcza, jak się ma dłuższe linki, jak u mnie 3m, a na końcu urwała się kulka w obudowie, kosztuje "raptem" 40zł

do rozdzielacza kupiłem 2 dźwignie na widełki i joy leży w kącie

Opublikowano
5 godzin temu, artek27 napisał:

Ma ktoś taka kosiarkę? Jest do remontu tryb między dyskami. Warta jest tych pieniędzy?

https://m.olx.pl/d/oferta/kosiarka-dyskowa-kuhn-gmd-800-CID757-IDRHbo8.html?reason=observed_ad

jeśli jeden tryb + łożyska to w remoncie bo i tak wyjdzie ci przy tej cenie 10 tys zakup + remont zapewne , ale i tak zanim znajdziesz dobrą 3 metrówkę za tą kase to się opłaca, tym bardziej że dobre kosiarki są   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v