Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Wojtek026 napisał:

Użytkuję altro, w sumie niby ok, ale też do końca nie wysieje wiadro nawozu zawsze zostanie, powłoka lakiernicza po 4 latach ok, ale rozrzut żadna rewelacja.

Co znaczy rozrzut żadna rewelacja ? Nie równo sieje 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ta germańskie gdzie do niego części znajdzie :D

rozglądam się za talerzami zamontowane orginalne wyglądają tak:

https://allegro.pl/oferta/talerz-uzebiony-talerzowka-510mm-30x30mm-9z-stal-11625044095

a pytanie czy takie nie będą lepsze ? Ziemia lekka ale duzo kamieni 

https://allegro.pl/oferta/talerz-uzebiony-510-mm-brona-talerzowa-talerzowka-8872241675

ewentualnie jakieś inne polecić możecie? Średnica 30x30 talerz 500

Edytowane przez Janeczko
Opublikowano
6 godzin temu, Dziad932 napisał:

Co znaczy rozrzut żadna rewelacja ? Nie równo sieje 🤔

Na wyższych obr dużo granul odbija się od ramy rozsiewacza i zostaje za ciągnikiem, w porównaniu do lejka jest fajnie na obie strony rozrzucone i dorzuca przed ciągnik, może to kwestia regulacji, ale sugerowałem się tym że jeden kanał zsypowy to nie będzie zostawało nawozu, a jednak zostaje więc ambra i inne tańsze gorzej z tym nie wypadają, kwestia podczepiania jest bardzo blisko ciągnika do dużego ciągnika bardzo niewygodnie go się czepia

Opublikowano
12 minut temu, mf362 napisał:

Jak to jest że w history pojazdów gov nie można odnaleźć samochodu , wyskakuje że nie ma takiego pojazdu ?

Wystarczy, że auto sprowadzone z zagranicy i nie ma go w cepiku. 

Opublikowano
36 minut temu, mf362 napisał:

Jak to jest że w history pojazdów gov nie można odnaleźć samochodu , wyskakuje że nie ma takiego pojazdu ?

coś źle wpisujesz, każdy pojazd powinien być, praktycznie od razu po rejestracji jest w bazie

Opublikowano
37 minut temu, mf362 napisał:

A to Twój pojazd? Może błędne dane wprowadzone.

Opublikowano

Kuzyn sprzedaje auto ale kupujący kręcił nosem że nie można sprawdzić histori.. w 2014 sprowadzony do Polski rocznik 2007

Fiat bravo , rzeczywiście coś pokręcone jest , Vin jest w porządku , ale data rejestracji pierwszej i nr rej jakiś czeski błąd

Opublikowano (edytowane)

Pany mam takie pytanie,jak się kupi jakąś cześć na allegro na gospodarstwo rolne, fakturę vat i chce się ją zwrócić to można czy nie bo tam piszą ze firmy nie mogą korzystać ze zwrotów.Jak by kupił bez faktury to muszą.A tak nie koniecznie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Masz 14 dni na zwrot bez podawania przyczyny i muszę przyjąć. Dotyczy to zakupów online bo stacjonarnie mogą Ci nie przyjąć 

tylko dla zakupów konsumenckich, a nie na fakturę

Opublikowano (edytowane)

o to to tak piszę w regulaminie żeby zwracać o tak trzeba bez faktury.Dziwna sprawa bo w stacjonarnym można zrobić fakturę korygująca i kasę zwrócą a tu takie rzeczy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Kupowałem na allegro na fakturę VAT i kilkakrotnie zwracałem jak do tej pory żaden sprzedawca nie robił problemów ze zwrotem. 

4 godziny temu, Strongman napisał:

Pany mam takie pytanie,jak się kupi jakąś cześć na allegro na gospodarstwo rolne, fakturę vat i chce się ją zwrócić to można czy nie bo tam piszą ze firmy nie mogą korzystać ze zwrotów.Jak by kupił bez faktury to muszą.A tak nie koniecznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v