Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak się zastanawiam nad tym czujnikiem zapchania wytrząsaczy. Tam w czujniku jest potrzebny kabel z plusem i jak naciśnie słoma to plus puszcza dalej tak? Mam jakiś czujnik od Claas i chce go wmontować.

A jeszcze jakby ktoś był w pilnej potrzebie to mam słomę że stodoły na zbyciu 120*120

Opublikowano

Dzięki @Marecki2922. Mniej ciągnięcia kabla nawet. Tylko do masy śruba złapie i lecę minusem po ramie. Nawet fajnie. A plus gdzieś od stacyjki poleci pod nową kontrolkę. Wole tak niz rozwalać ta tablice kombinowana przez poprzedniego właściciela.

Opublikowano

A jest tu jeszcze ktoś kumaty na elektronice. Kombajn John W540 w garażu w czasie postoju spłonęła ta hermetyczna skrzynka bezpieczników. Jest jakiś odważny co się podejmie poskładania tych kawałków co zostały? Wiązki porobić na nowo(pokutować końce). Znajomemu serwis za nowe wiązki powiedział kosmiczne ceny.

A może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i mógłby pomóc w przyczynie? Bo to na dzień dzisiejszy jest nieznane.

Opublikowano
migacz napisał:

A jest tu jeszcze ktoś kumaty na elektronice. Kombajn John W540 w garażu w czasie postoju spłonęła ta hermetyczna skrzynka bezpieczników. Jest jakiś odważny co się podejmie poskładania tych kawałków co zostały? Wiązki porobić na nowo(pokutować końce). Znajomemu serwis za nowe wiązki powiedział kosmiczne ceny.

A może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i mógłby pomóc w przyczynie? Bo to na dzień dzisiejszy jest nieznane.

Lokalizacja?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, migacz napisał:

Bo to na dzień dzisiejszy jest nieznane.

Ja bym powiązał te dwie rzeczy i dodał fantazję poprzedniego właściciela 

1 godzinę temu, migacz napisał:

Wole tak niz rozwalać ta tablice kombinowana przez poprzedniego właściciela.

Zresztą tak jak piszesz to też nie masz wiedzy o elektryce a chcesz robić czujniki , takie eksperymenty mogą źle się skończyć 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano

bez problemu, super rzecz, a że luźny akumulator się zdażał to chłopaki taśmę przyklejali i wszystko grało, generalnie chyba najlepsze na rynku są, wyglądają jak zabawki ale taką robotę robią że jak znajomy kupił 1"kę do warsztatu to po pół roku kupił wszystko do warsztatu, w sklepie zapłacił 16tys, rozmawawiałem ze sprzedawcą tych zabawek to mówił że na firmy to 90% milwuakke    

Opublikowano
12 minut temu, michal1993 napisał:

Jest też na 3/4", taki sam gabaryt, 300nm mocniejszy, ta sama cena, 0.2kg cięższy tylko. Jeszcze on mnie zastanawia 

Są przedstawiciele milwooky którzy przyjeżdżają na miejsce i możesz wypróbować sprzęt który ci odpowiada 

Opublikowano

a podzwoń do nich ,szwagier kilka rzeczy od nich kupil ,to dostal zaproszenie ,jakiś pokaz z nagrodami,czy przy tym promocyjne ceny ,coś tam gadał ,ale nie sluchałem za bardzo bo to nie moja liga . Ja ostatnio kupiłem ryobi ,,niby 400 nm ,lecz tego nie wyciągnie ,chyba że z ich tą złotą baterią ,ale szpilki w ciągniku i przyczepie prawie wszustko pokonuje ,a samochodowe to z uśmiechem ,

Opublikowano (edytowane)

oferty z ogłoszeń znam, raczej szukam nieformalnie od takich, co gdzies tam kiszą za stodołą

jak nie będzie nic koło domu, będę szukał transportu z dalsza

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
jahooo napisał:

oferty z ogłoszeń znam, raczej szukam nieformalnie od takich, co gdzies tam kiszą za stodołą

w ksawerówce jest cmentarzysko bajzonów, ale myślę że taniej nie kupisz a jeżeli tak to nie wiele...

Opublikowano
jahooo napisał:

W łyszkowicach, woj łodzkie gościu ma bizony na czesci

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, bratrolnika napisał:

Panu, potrzebuje ktoś takie coś??? To od Kosa jest (na 99%)

IMG_20220617_133908_424.jpg

Chyba mam , jak jeszcze potrzebujesz to mów ile dasz i idę szukać na złomie za garaż 

Edytowane przez Marecki2922
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v