Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

Jednak przyjdzie nowa felga, z tyłu są nowe, jedna z przodu też, to nie będę dziadował. Przednia oś cała zregenerowana

Brawo Ty 👏👍

Opublikowano
Grzechooo napisał:

jakieś opinie o sprzęcie i sprzedającym? wygląda ładnie i taki by mi pasował ale mam daleko żeby jechać, ktoś, coś? https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-hardi-1000l-belka-12m-samopoziomujaca-CID757-IDOZZQj.html

ponawiam, jest ktoś z tych okolic?

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Dziadu, co tak konta zmieniata?

A tak , nowy Nick na te chude czasy 

Opublikowano
6 godzin temu, przybyslawice5211 napisał:

znajomy ma pod 200 owiec ale nie może ich na pastwisku trzymać to jego syn ciapkiem po wiosce zbiera trawę taką i mówi że połowe zużycia obiętościówki tym zaspokaja, 

6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Chyba Romana trochę pojebało, że wystawia za 30tys.zł trzydziestkę,w dodatku bez kwitów 

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c330-w-dobrym-stanie-CID757-IDPdqg5.html

ostatnie dni są bardzo ciepłe, na tyle że ja w robocie już klimę włączam, a chodząc bez koszulki spaliłem sobie plecy więc nie dziwota że takie ceny się pojawiają   

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

A tak , nowy Nick na te chude czasy 

z tobą jak z babą, ciągnik wybiera 2 lata, nicki zmienia, raz na forum jest, raz nie jest, takie humorki ma  

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, igor10246 napisał:

z tobą jak z babą, ciągnik wybiera 2 lata, nicki zmienia, raz na forum jest, raz nie jest, takie humorki ma  

Nie pierdziel , tylko szukaj mi przyczepy d 47 , bo już jedną w powiecie kluczborskim kupiłem 

Opublikowano
17 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie pierdziel , tylko szukaj mi przyczepy d 47 , bo już jedną w powiecie kluczborskim kupiłem 

jestem ciekaw w jakiej wiosce, a co do zakupów to najbardziej jestem zorientowany w maszynach które najbardziej potrzebuje lub umożliwią mi szybszą pracę/rozwój, czyli ciągnik 70-90km 4ka bez kabiny 4x4 do tura, tuz wom i kosiarka czołowa do ihc, przetrząsarka, jak się uda z polem to będę szukał talerzówkę, pług i większy rozrzutnik obornika tak 8-12 ton na dużym kole     

Opublikowano
15 godzin temu, krilan06 napisał:

Jednak przyjdzie nowa felga, z tyłu są nowe, jedna z przodu też, to nie będę dziadował. Przednia oś cała zregenerowana

W swojej 60mialem zrobiona jakiś czas temu skrzynie, opony paroletnie, przód po regeneracji, nowe aku, nowa chłodnica, nowy rozrusznik, nowy alternator, kupiłem pompę wtryskowa po  regeneracji. Zostało tylko silnik zrobić i myślę będzie pomocnik na wszelki wypadek. Kwitow nie ma, to i żal sprzedawać za grosze, a choćby raz w roku się przydał to niech stoi. No i walnął mi plecak - zaciął się u góry (nie to nie kwestia puknięcia w bolec) i zaczął pienić olej (aha pompa też jest nowa). Zawiozłem do regeneracji - bez efektu, wziąłem drugi na wymianę po regeneracji - no i dalej top samo. Jak podniosę ramiona, to już nie opadają i poeni olej. Nawet nie mam w pobliżu żadnego zakładu, który się hydraulika zajmuje, żeby to zrobić. 

12 godzin temu, danielursus3p napisał:

Dziadu, co tak konta zmieniata?

Może ma jakiegoś psychofana i się ukrywa nieudolnie

Opublikowano
11 minut temu, igor10246 napisał:

jestem ciekaw w jakiej wiosce, a co do zakupów to najbardziej jestem zorientowany w maszynach które najbardziej potrzebuje lub umożliwią mi szybszą pracę/rozwój, czyli ciągnik 70-90km 4ka bez kabiny 4x4 do tura, tuz wom i kosiarka czołowa do ihc, przetrząsarka, jak się uda z polem to będę szukał talerzówkę, pług i większy rozrzutnik obornika tak 8-12 ton na dużym kole     

Gmina Kluczbork 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

W swojej 60mialem zrobiona jakiś czas temu skrzynie, opony paroletnie, przód po regeneracji, nowe aku, nowa chłodnica, nowy rozrusznik, nowy alternator, kupiłem pompę wtryskowa po  regeneracji. Zostało tylko silnik zrobić i myślę będzie pomocnik na wszelki wypadek. Kwitow nie ma, to i żal sprzedawać za grosze, a choćby raz w roku się przydał to niech stoi. No i walnął mi plecak - zaciął się u góry (nie to nie kwestia puknięcia w bolec) i zaczął pienić olej (aha pompa też jest nowa). Zawiozłem do regeneracji - bez efektu, wziąłem drugi na wymianę po regeneracji - no i dalej top samo. Jak podniosę ramiona, to już nie opadają i poeni olej. Nawet nie mam w pobliżu żadnego zakładu, który się hydraulika zajmuje, żeby to zrobić. 

Może ma jakiegoś psychofana i się ukrywa nieudolnie

gdzieś porządnie łapie powietrze  i napierdzieli pewnie z olejem w siłownik . hmmm,ale to wtedy byłoby skakanie ramion  , 😗 

Opublikowano

Tylko to stało się kurcze nagle - coś podniosłem i już uj, nie opuściło. Na starym plecaku wyglądało tak, że chyba rolki z prowadnic spadły, ale to chyba nie tłumaczy pienienia oleju. Którejś zimy trzeba będzie go rozebrać całego, wymyć dokładnie (bo jeszcze olej taki jasny się robi, ale ciężko mi stwierdzić czy to woda, czy to przez to pienienie sie). Nie mam nerwow do tych złomów. Ile byś nie wsadził cały czas cos

Opublikowano

Ten podnośnik się zacina, jak jest za wysokie ciśnienie na zaworze ustawione, nie wiem dlaczego, ale tak ma w C360 i w większych ursusach. U ojca nie grzebane w ciągniku przy podnośniku poza wymianą pierścieni na tłoczysku i 30 lat pracuje. fakt, że nikt go nie katował w lesie ani ciąganiem za dużych do niego maszyn.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v