Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mf362 napisał:

Mam na oku pług Röwer 3 skibowy jak z częściami do tego wynalazku ? Podobno ładnie kryje

Najlepiej jak byś miał numer chociażby odkładnicy to byś zobaczył

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-698-CID757-IDMx3L0.html ktoś oglądał ten ciagnik ? na co zwracać szczególnie uwage?

jest sens zwracać uwagę na taki duży bez 4x4 ?

Opublikowano
slawek74 napisał:

robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-698-CID757-IDMx3L0.html ktoś oglądał ten ciagnik ? na co zwracać szczególnie uwage?

jest sens zwracać uwagę na taki duży bez 4x4 ?

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić

sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone

Opublikowano
slawek74 napisał:

niby tak a jednak nie czasem i w prasie czy kosiarce potrzebne 4x4

wiem o tym dosyć dobrze ze mam większość łąk torfowych to mtz zwykle ciagam prase bez napedu bo mocno darn rwie

bratrolnika napisał:

2 minuty temu, robi57362 napisał:

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54

O ile znajdziesz cokolwiek zdatnego do kupna 

@PRIMO już z dwa lata szuka i dalej w konia robi

do tak chce kupić byl case 5150 za 50 pare tys w nienaruszonym stanie wyglądał zle ale wszystko sprawne gdyby byl to 40 wziol bym go a tak odpuscilem za dzień czasu znikl

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, mf362 napisał:

Na grupir na Facebooku fani ihc i tak same dobre opinie

Tylko tanio się nie kupi takiego sprawnego sprzętu @migacz

Niby cena na niego 33. To chyba nie za drogo

Na razie ciemno przy turze ale tyle dałem radę zrobić fotek. Resztę w poniedziałek to co przy traktorze jest wrzucę.

IMG_20220101_180522.jpg

IMG_20220101_180541.jpg

IMG_20220101_180459.jpg

Powiem tylko że masywny jak nie wiem. I dźwignie 1800 bo tyle jest wg oznaczenia.

Edytowane przez migacz
Opublikowano
29 minut temu, migacz napisał:

Niby cena na niego 33. To chyba nie za drogo

Na razie ciemno przy turze ale tyle dałem radę zrobić fotek. Resztę w poniedziałek to co przy traktorze jest wrzucę.

IMG_20220101_180522.jpg

IMG_20220101_180541.jpg

IMG_20220101_180459.jpg

Powiem tylko że masywny jak nie wiem. I dźwignie 1800 bo tyle jest wg oznaczenia.

za co to 33 ? bo nie załapałem

Opublikowano

Pamiętacie mój problem z płytami? Otóż okazało się, że ojciec jednak dokładnie wyliczył ile potrzeba i została tylko jedna. Czyli wygląda na to, że bohatersko pokonałem problem, który sam sobie stworzyłem. Chyba pora pomyśleć o karierze polityka 😅

• Haha 1
Opublikowano

Jak wszystko oki to cena atrakcyjna

Bo potrafią chodzić po dużo drożej . I jeszcze porządny tur.

Pasowało by dobrze sprawdzić działanie pół biegu / żółw zająć.

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić

sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone

A seri 26xx w dobrym stanie można wyrwać za 24/6 tys duże bydle 4x2

Nie myślałeś ?

Opublikowano

@jahooo nie wiem ile za takiego tura bez osprzętu. U mnie paru handlarzy jest więc muszę podjechać i popytać.

@mf362 tur nie jest od kompletu. To mój od 80tki i myślę go sprzedać osobno bez traktora i potem traktor osobno. Co do półbiegu chyba nic nie ma bo gość pisał że skrzynia mechaniczna 8/4. W zeszłym roku robił uszczelkę pod głowicą, tuleje i tłoki a w tym pompa wody i oleju silnikowego.

Opublikowano

O to zwykła skrzynia , pytanie czy biegów wystarczy . Do pracy .

Dobrze musisz go zbadać , po remoncie i wymalowany to zapewne dużo przepracował w swoim życiu że trzeba było remonty robić. Żebyś na minę się nie naciął .

Opublikowano

W 80tce tyle samo było. Miałoby to głównie albo z nawozem albo z ciężkimi bronami latać i do tego ciągać opryskiwacz 1500l na kołach. Czasem przyczepa 6t z ziarnem lub 4,5t wywrócić z gnojem. Wszystkie pola w 1 miejscowości.

• Like 1
Opublikowano
mf362 napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał: nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić   sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone A seri 26xx w dobrym stanie można wyrwać za 24/6 tys duże bydle 4x2 Nie myślałeś ?

a no właśnie duze bydle plan mam taki albo cos trafie cywilizowanego z case albo renault takie jak pisałem wyżej i zostanie na dluzej albo kupię coś taniego bez napędu aby pomóc mtz-towi i w razie czego dokończyć robotę

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v