Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

niedawno takie metalowe powywalałem

Ja też mam wszędzie inne, świeże instalacje wszedzie, a to jakies stare pozostawały. Zanim wywalę wolę spytać, może ktoś używa i mu się przyda.

Jeszcze muszę pomyśleć, bo u kogoś ze znajomych widziałem jeszcze stare gniazda miał. Muszę sobie przypomnieć u kogo to może mu się przyda.

Opublikowano

Terażniejsze plastikowe gniazdka to są gówna ,na dodatek zasr... ,a nie gniazdka . Gniazdko do wtyczki nie pasuje nowe. Nosz kur.. . włożyć nie możesz ,a wyjmując wyrywasz z flakami .😐

Opublikowano
5 godzin temu, robi57362 napisał:

przejrzales sie dobrze? ona jest uszkodzina. taki modul kosztuje worek pieniedzy. żadna to okazja

Wiem że uszkodzona. Właśnie coś szukam z uszkodzonych takie mnie interesują.

Opublikowano
kizak napisał:

Terażniejsze plastikowe gniazdka to są gówna ,na dodatek zasr... ,a nie gniazdka . Gniazdko do wtyczki nie pasuje nowe. Nosz kur.. . włożyć nie możesz ,a wyjmując wyrywasz z flakami .😐

kup dobrej firmy to na te stare nawet nie spojrzysz

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Straszny wycieruch 

I trochę za duży 

to może coś nowego trzeba skoro ma wyglądać jak nowy ?

@PRIMO ten pług to u niego wciąż stoi bo lemkena juvela 8 4+1 kupił do większego dżona 

ale pewnie do oddania to raczej dużo poniżej 40 nie zejdzie , jak będzie jeszcze zainteresowany handlem to moge dac namiary albo jak znowu wystawi ogłoszenie to podlinkuję tu

Edytowane przez konteno
Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał:

ale nie za cenę wyjuchów 

Może lepiej przepłacić i nie musieć przy nim grzebać 

Kiedyś z miłą chęcią kupiłbym auto do poprawek, żeby tylko było taniej, teraz jestem w stanie przepłacić 10 czy 15 procent żeby mieć pewniaka 

18 minut temu, mf362 napisał:

Detaling mu zrobić 

Gorzej jak mechanicznie go coś boli 

Może się mylę, ale jak widzę takie coś, to sądzę że taki jak i z wierzchu, to taki sam w środku 

• Like 6
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może lepiej przepłacić i nie musieć przy nim grzebać 

dlatego oglądanie maszyn dla brata przekraczających jego budżet i narzekanie że drogo kompletnie mija się z celem, to że ty możesz przepłacić za auto nie znaczy że on może to samo z ciągnikiem 

1 godzinę temu, Jano7711 napisał:

Ma ktoś na sprzedaż albo będzie sprzedawał opryskiwacz Pilmeta 815 albo 1015 na hydraulicznej belce? 

znajomy 2 lata temu 1215 z belka tylko hydraulicznie podnoszona pogonił a kupił 1615 na kompie z hydraulicznym rozkładaniem i podnoszeniem 

3 godziny temu, Desperado napisał:

A wyłączniki plastikowe, to jeszcze gówniańsze gówno.

prąd nie kopnie bo plastik lepiej izoluje ,dużo łatwiej o 225px-Schutzklasse_2_fett.svg.png

Opublikowano

Talerzowka 1.8 przy max krecie po same ośki dawała radę to nie pójdzie w 1.5 m jeden rząd pługu talerzowym .  To i tak lżej idzie niż normalny pług przy danej szerokości.

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

Przecież to po prostu talerzówka bez jednego wału, efekt po niej wygląda tak jak po płytkiej podorywce, wierzchnia warstwa będzie przerzucona do góry nogami i tyle, nie wierzę że to coś "zaorze" na 25cm. Więc siuntka da sobie rade na spokojnie, pytanie tylko po co skoro lepiej już robić normalną talerzówką?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v