Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, sladan napisał:

Mam i ja w garażu jak coś. Mogę sprzedać 

Pany, szukam agregatu uprawowego 4,5 metra, najlepiej na podwójnym wałku i 4 rzędy zębów. Ktoś coś poza olx itp? 

Pewnie też będę potrzebować przyczepy wywrotki 12t, ale to już sobie pewnie poradzę 😁

@soltys48 coś wiesz może

Opublikowano
10 godzin temu, tomek73 napisał:

Pierwsze od razu odpóść, mam takie  w rozsiewaczu amazon i porażka, juz jedno sie rozpadło, oponka spadła  z  felgi, po nierównym betonie bardzo ciężko jest przepchnąć. Porażka. 

to jest porządne, ale cena;

https://allegro.pl/oferta/kolo-kola-pompowane-skretne-obrotowe-260mm-200kg-6862934410

albo a takich

https://allegro.pl/oferta/kolo-kolko-skretne-poliamid-do-wozka-200mm-300kg-10683802451

Nie i za taką kasę to chyba musiałbym to codziennie ciągać żeby to miało sens jakiś. A tak na zimę wstawić, na wiosnę wyciągnąć i tyle

9 godzin temu, KlimekPL napisał:

@daron64 moim zdaniem jak masz kupić 8 kółek za 2000zl (bo to do dwóch maszyn, tak?) to już lepiej zrób tą wylewkę w garażu.

Też mi się tak zdaje. Zresztą siewnik i rozseiwacz już pod wiatą na zimę, także jeszcze opryskiwacz został. A wylewka to odległa sprawa. 

2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Na nie utwardzone podłoże to tylko i wyłącznie pompowane. Żadne tam ogumione czy poliamidy. Paleciak też odpada.

Chyba jednak dopóki nie zrobię wylewki to oleje sprawę. Aż tyle tego nie mam żeby inwestować dużą kasę.

A tak w ogóle dziś z wujkiem do dwóch handlarzy zajechaliśmy i kurcze pustki na placu u obu. Jak zawsze było zawalone pełno wszystkiego, tak teraz bieda aż piszczy. Albo taki duży ruch, że wykupione, albo żaden ruch i nie ściągają.

Opublikowano
5 godzin temu, migacz napisał:

Też mam leopard duo 200 i ciągam go kejsem 85 kucy, w gęstej trawie albo w szuwarach muszę jeździć powoli bo się dusi. C360 to se może taką kosiarką rżysko po kukurydzy robić albo podwórko wykosić, nie wyobrażam sobie współpracy z tą kosiarką tego ciągnika. 

Ten z ogłoszenia trochę sie różni od mojego, ja mam przesuw boczny hydrauliczny, wentylowane paski, wał kopiujący schowany pod osłoną no i otwieraną osłonę, do tego pływające mocowanie łącznika górnego i jakość wykonania w moim na pierwszy rzut oka lepsza. Mogę rąbać nim krzaki i samosiejki do 5-6cm średnicy 

Nie widać w ogłoszeniu rotora i młotków. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, SamaPrawda napisał:

Jakie tarcze do małej szlifierki polecacie?

Ilu ludzi tyle opinii. Z tanich falontech. Testowane w tym samym czasie z kilkoma innymi producentami do 2.5zl/szt i te były najlepsze. Z droższych to Milwaukee i dewalta używałem, to wytrzymywaly dłużej, ale nie 3-4 razy dłużej 

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Też mam leopard duo 200 i ciągam go kejsem 85 kucy, w gęstej trawie albo w szuwarach muszę jeździć powoli bo się dusi. C360 to se może taką kosiarką rżysko po kukurydzy robić albo podwórko wykosić, nie wyobrażam sobie współpracy z tą kosiarką tego ciągnika. 

Ten z ogłoszenia trochę sie różni od mojego, ja mam przesuw boczny hydrauliczny, wentylowane paski, wał kopiujący schowany pod osłoną no i otwieraną osłonę, do tego pływające mocowanie łącznika górnego i jakość wykonania w moim na pierwszy rzut oka lepsza. Mogę rąbać nim krzaki i samosiejki do 5-6cm średnicy 

Nie widać w ogłoszeniu rotora i młotków. 

Zacząłem szukać w tych nowych coś bo nie ukrywam że boje się używanych bo zawsze mogą jakieś kwiatki wyjść. A tu masz gwarancję

Wiadomo płacisz więcej ale coś za coś. Więc może jakieś tańsze nowe lepiej kupić. Tym bardziej że poplony urosły duże a to jedyny nawóz pod wiosenne uprawy i trzeba o to zadbać.

https://traktor.com.pl/pl/kosiarki-rolnicze/5379-kosiarka-bijakowa-z-przesuwem-hydraulicznym-efdh-210-4farmer.html

A może to by było do przełknięcia za tą cenę?

Edytowane przez migacz
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

Ja rozumiem że to Amerykański jonder , no ale tyle godzin ma  30 letni ciągnik, ile razy przekręcił się w nim licznik??? I ponad 60 tys za 30 letniego wytłuczego grata?🤷

niestety takie są ceny i nie mamy na to wpływu 3 lata temu by kupił sporo taniej ale nie teraz, byle co a kosztuje. A co do jondera to jeszcze ten z solidnych, ludzie bardzo chwalą te ciągniki i ponoć zaskakująco zwrotny jest jak na dwoje gabaryty.

• Like 1
Opublikowano

Pany, jakieś budżetowe radio do ciągnika ktoś poleci? Nie mam wymagań chcę aby tylko grało, kupiłem na alledrogo i odesłałem bo od razu nie działało (przy czym radio z innego ciągnika podłączone do tego działa bez zarzutu)

Opublikowano
8 minut temu, Grzechooo napisał:

Pany, jakieś budżetowe radio do ciągnika ktoś poleci? Nie mam wymagań chcę aby tylko grało, kupiłem na alledrogo i odesłałem bo od razu nie działało (przy czym radio z innego ciągnika podłączone do tego działa bez zarzutu)

Ja mam w 323 takie https://allegro.pl/oferta/radio-samochodowe-bluetooth-fm-mp3-usb-sd-pilot-9475980994?snapshot=MjAyMS0wNy0xNVQwNjo0NTozOS45ODVaO2J1eWVyOzY0MjUyZTk3OWMxYTc5ZTZkNDcyYzc4MGEyMjE4OTUxNDI4YmVhOTc3ZTk0MTgxZWNlZTUyMzY1Y2M2MGQyM2E%3D

do ciągnika w sam raz i tanie

Opublikowano
44 minuty temu, slawek74 napisał:

dobrym agregatem tależowym też można niszczyć poplony a i zastosowań więcej....

U mnie nie ma mulczerow wogole. Kukurydzy jest mnóstwo a i omacnicy też dużo się pojawia. Więc tu widzę możliwość wykorzystania. Agregat talerzowy nie rozdrobnić tak ładnie materiału i równomiernie. Mam bronę talerzowa i miałem na testach agregat talerzowy i to nie jest to. Zrobiłem sobie wał nozowy- już lepiej ale na miękkie poplony i nie za duże. Obecnie poplon pod pachy. Sorgo i żyto jare. Gęsty jak cholera więc jest problem. Pozostałe poplony też rosną jak szalone.

Opublikowano
Grzechooo napisał:

Odwiedź pobliski szrot, tam jest tego tyle, że wyrzucają na przemiał. Ze swojej strony polecam stare blaupunkty, grają czysto, nie gubią stacji po odłączeniu zasilania i są proste w obsłudze. Chyba, że potrzebujesz mp3 odtwarzać to te co wyżej podali może być dobrą opcją.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v