Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

wtedy byś miał karteczkę, co masz kupic, nie musiałbyś myśleć

Raz w tygodniu, główne zakupy to ser, czasem przyprawy... Żadnego chleba, wędlin, mąki, kaszy, makaronu. No i raz na jakiś czas paczka herbaty, browar nieraz albo czasem i spirytus do robienia wyrobów.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Fogo

Czyli jest ok .

kurcze ciężko tak wywnioskować przez neta , a przewód neutralny , dobrze podłączony ?? Wtyczka  na 4 czy 5 pinów ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Materialistów? To kupa nieuków. Szkoła nie wykreuje charakteru jak dom, najbliższe otoczenie. U mnie w domu nigdy nie było dopuszczane do myśli że jakaś sytuacja jest bez wyjścia i żeby się na starcie poddawać. 

Jak się próbuje szkołą zastąpić dom, a ludziom płaci tyle, że zamiast wychowywac dzieci, to pracują do upadłego, żeby miały co jeść , to potem tak wychodzi

Niskoopłacany nauczyciel słabo kształci dzieci, nie ma ich kto wychować, bo matka z ojcem w pracy żeby było na chleb dla najczęściej jednego dziecka

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Ty kobiety nie masz to się nie wypowiadaj😉

Ja kupuję to co mi moja kochana na liście napisze 😁

Tylko pamiętaj 

Jak napisze "pomadke" to nie znaczy że masz jechać "po maDke" 😂

• Haha 1
Opublikowano
V12 napisał:

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Fogo

Czyli jest ok .

kurcze ciężko tak wywnioskować przez neta a przewód neutralny , dobrze podłączony ?? Wtyczka  na 4 czy 5 pinów ?? 

Moze trzeba uziemić, jak ma tą śrubę do przykręcenia 👀👀👀

Opublikowano

W biedronce była dziś promocja. Za zakup ekspresu do kawy za 299zł dostałem vouchery na 309zł. Teraz będzie wymyślania co kupić żeby nie przepadły.

Nakupi się kwiatów, owoców, cukru, karmy dla psa, wody, oleju, jogurtów i papieru toaletowego🤭🤣🤣🤣

@Rolnik1973 widział? W lydlu tak dajom ?😁

Opublikowano
38 minut temu, jahooo napisał:

cegła się z wiekiem lasuje, cement też, deszcz, wilgoć i mrozy robią swoje

Większość tych ceglanych budynków to stoi w kupię dzięki swemu ciężarowi. 

33 minuty temu, HF86 napisał:

już ja bym tych socjalnych ustawił do pionu. zapindalali by szybko żeby coś normalnego wynająć. 

Akcja taka kowr wynajął mieszkania dla tych patusow, nie mieli garów do indukcji i  co się dzieje? Ano gary im kupują 😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kris91 napisał:

Moze trzeba uziemić, jak ma tą śrubę do przykręcenia 👀👀👀

Agregat , pracuje w układzie sieci IT (izolowany od ziemi ) , to są wzgędy bezpieczeństwa w razie przebicia prądnicy do obudowy lub urządzenia odbiorczego , na pracę jakiego kolowiek urzadzenia nie ma wpływu . 

Przetestowane ,pare razy uzywałem choc u mnie to malo razy wysiada prąd to musi juz być trąba , albo sie cos upali , albo sąsiad po pijaku słup przewrócił :D

, ale znajomym z innych okolic co maja krowy kilka razy usługi swiadczyłem :D , podłanczam i odpalam uziom to wzgledy bezpieczenstwa , powinno sie robić bo nigdy nie widomo , ale na prace odbiornków wpływu nie ma 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Agrest napisał:

W biedronce była dziś promocja. Za zakup ekspresu do kawy za 299zł dostałem vouchery na 309zł. Teraz będzie wymyślania co kupić żeby nie przepadły.

Nakupi się kwiatów, owoców, cukru, karmy dla psa, wody, oleju, jogurtów i papieru toaletowego🤭🤣🤣🤣

@Rolnik1973 widział? W lydlu tak dajom ?😁

Cukru i drożdży nabierz a gotowy produkt opchniesz z dużym zyskiem, będzie na rozpoczęcie budowy 😋

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

Ważne żeby były ziemniaki i rosół, słyszałeś jak mówił

Piękny wiek, też kiedyś tyle miałem, to było życie

Ostatnio 28h bez prądu mieliśmy... 15 domów, poza tym wszyscy w około mieli

Co tam, komu dać w gil???

Przecież to tylko takim nierobom dają, prawdziwie potrzebujący nie dostanie

Prawdziwe potrzebujący ma wstyd i honor. 

Opublikowano

Jeszcze kilka litrów z poprzedniej jest. Ja wogóle nie piję bo nie ma chęci i okazji. Jeszcze 2 lata temu nim ojciec na serduchu  podupadł  to wieczorami po kilka małych kielonków pod zagrychę śmy robili. Teraz nic.

Zresztą w razie W to się kupi gotowy

Opublikowano
26 minut temu, jahooo napisał:

wysoka klasa sprawności

Na oko z 30%

13 minut temu, 6465 napisał:

Pioter z jednej strony może masz i rację. Ale ty dziś wypijesz nalewki z propolisu i pujdziesz spać a co u mnie się dziś wydarzy to bozia jedyna wie 😁

Uwaga, będę złośliwy

Jak wkładki kupiłeś to raczej za wiele się dziś nie wydarzy😁

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Ty kobiety nie masz to się nie wypowiadaj😉

Ja kupuję to co mi moja kochana na liście napisze 😁

Żadna sklepowa jeszcze Ci nie mówiła że Cie szanuje bo mało który chłop kupuje podpaski itp? 🙊

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, 6465 napisał:

Na h*ja mi tyle zielonej herbaty🤦

IMG_20220219_185539.jpg

Tomek może jak byś naparu we wannie zrobił na tego hvja 😉😁

Edytowane przez Łolek
  • Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Czyli większość dobrze działących , wyszkolonych i posiadających dobre wyposażenie jednostek to pajacerka ? Bo nie jeżdżą na urraa rozklekotanym żukiem z bandą pijoków spod sklepu ?. Zapisz się do straży, zobaczysz jak to dokładnie wygląda od środka wtedy może zrozumiesz o czym mówimy. Opowieści dziadka czy wujka jak to za komuny wozem za siuntką z motopompą jechali mogą posłużyć jedynie za scenariusz do kabaretu lub przedstawienia , w realnym życiu to już nie ma miejsca.

Na co mi to? Chłopie ja abym tylko chęci miał to i tak mam co robić. A jak komuś chce pomóc to i tak pomogę 🤷‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Na oko z 30%

Uwaga, będę złośliwy

Jak wkładki kupiłeś to raczej za wiele się dziś nie wydarzy😁

A może to na wszelki wypadek,bo zapas się kiedyś tam skończył🤔

Opublikowano
22 minuty temu, donweter1989 napisał:

Moment zleci. Jeszcze niedawno osiemnaście wiosen obchodziłem, a tu ni stąd ni z owąd 15 lat przeleciało.

Marzeń spełnienia o sto lat w zdrowiu 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v